به گزارش خبرنگار ایرنا، دلدادگان و عزادران سالار دشت کربلا و یاران باوفایش از نقاط مختلف مازندران در آستانه امامزاده قاسم (ع) تجمع و با ادای احترام و سینه زنی و نیز برپایی مراسم دمام زنی برای شهیدان بی کفن کربلا، همگام با کاروان اسرا برای پیمودن مسیر 20 کیلومتری تا حسینیه اعظم درونکلای غربی حرکت کردند.
این کاروان پس از پیمودن 40 منزلگاه ، ظهر فردا سه شنبه همزمان با اربعین حسینی به کیه اعظم درونکلای غربی بابل می رسد .
به حرکت در آمدن این کاروان که برخی از همراهان آن پیاده و برخی نیز سوار بر اسب و شترند، یادآور حرکت اسرای کربلا به سرپرستی حضرت زینب کبری (س) است و همراهان این کاروان نمادین سرگذشت جانگداز ورود اسرای کربلا به شام و ظلم و ستم رفته بر خاندان نبوت در واقعه کربلا را روایت می کنند .
کاروان اسرای نمادین کربلا در بابل با پوشش سبز دیده می شوند و سربازان نمادین یزید با پوشش قرمز و در دست داشتن سرنیزه آنان را همراهی می کنند.
دهها نفر از مردان ، زنان و کودکان این کاروان را به همراه سرهای نمادین بریده 18 تن از شهدای دشت نینوا همراهی می کنند و عده ای نیز در بخش هایی از مسیر عبور کاروان ، با پذیرایی از کاروانیان و پیوستن به آن ، عشق و ارادت خالصانه خود را به اهل بیت عصمت و طهارت(ع) نشان می دهند.
اهالی روستاهای مسیر عبور کاروان ، از کاروانیان با دود کردن اسپند و قربانی کردن گوسفند استقبال و با پهن کردن سفره ناهار و شام و پخش نذورات مانند ؛ شله زرد، خرما ، حلوا و شیر پذیرایی می کنند.
کاروان نمادین اسرای کربلا ظهر اربعین هر سال با استقبال چندین هزار از مردم منطقه و گاهی از نقاط دیگر کشور وارد مسجد اعظم درونکلای غربی بابل می شود و آئین نوحه خوانی همراه با سینه زنی و زنجیر زنی با حضور پرشور عزاداران حسینی در این مکان برگزار می شود.
برپایی آئین تعزیه و ناهار دهی از دیگر برنامه های عزاداران حسینی در حسینیه اعظم روستای درونکلای غربی هنگام ورود کاروان نمادین اسرای کربلا است .
برگزاری آئین عزاداری محرم در روستای درونکلای غربی و شرقی قدمتی بیش از 500 سال دارد و از دهه اول این ماه آغاز می شود و در سه روز تاسوعا ، عاشورا و اربعین حسینی به اوج می رسد.
همه ساله در روز تاسوعای حسینی دهها دسته عزاداری در قالب هیات های مذهبی از اقصی نقاط شهرستان بابل به حسینیه درونکلای غربی می روند و هر خانوار در این روستا با پخت غذا ، از دهها تن از عزادارانی که از اقصی نقاط شهرستان و استان به آنجا می روند ، پذیرایی می کنند.
بعضی از سال ها آمار عزادارانی که به این روستا می روند به 50 هزار نفر می رسد .
7343/1654
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.