به گزارش ایرنا حجت الاسلام محمد حسین سبط نبی از نوادگان علامه جزایری عصر دوشنبه در این آیین با تسلیت ایام شهادت امام جعفر صادق (ع) به ابعاد مختلف زندگی این امام همام و نقش وی در شکل گیری مذهب تشیع اشاره کرد و گفت: امام صادق (ع) بنیانگذار و زنده کننده مذهب شیعه است که خدمات بزرگ و فراموش ناشدنی را در حفظ این مذهب از نظر فقهی و علمی انجام داده است.
وی افزود: امام صادق (ع) در دوران خود شاگردان زیادی را در زمینه علمی پرورش و آموزش دادند که علم برخی از این عالمان کاربردهای زیادی در جوامع امروزی دارد.
حجت الاسلام محمد حسین سبط نبی به جایگاه علمی علامه جزایری اشاره کرد و گفت: علامه جزایری یکی از شاگردان علامه مجلسی بود که به فرموده مقام معظم رهبری محدثی قوی بوده و بر احادیث شیعی احاطه داشت.
وی افزود: علامه سید نعمت الله جزایری فقیه برجسته ای است که عمر خود را در راه ترویج، تحکیم و نشر فقه و علوم دینی صرف و کتاب های بسیار مفیدی را تالیف کرد.
علامه جزایری فرزند سیدعبدالله به 12 واسطه نسب او به عبد‌الله بن امام موسی بن جعفر(ع) می ‌رسد و یکی از علمای بزرگ شیعه در اواخر قرن یازدهم و اوایل قرن دوازدهم هجری است که به سید جزایری معروف است.
وی در سال 1050 در قریه صباغیه از قراء جزایر متولد شد، ایشان در جزائر(جنوب) و فارس مقدمات و قسمتی از سطوح فقهی را به پایان رساند سپس در دارالعلم اصفهان سالها از حضور اساتید مختلف همچون محقق‌ خوانساری، محقق‌ سبزواری، حاج میرزا رفیعا، علامه فیض و علامه مجلسی بهره‌ مند شد.
سید جزایری در فقه، حدیث، روایات، تفسیر و سایر علوم متداوله مهارت داشت و از وی تألیفات مفیدی برجای مانده است که از جمله آنها می‌ توان به انوار نعمانیه، انس وحید، شرح عیون، شرح تهذیب، شرح روضه کافی، شرح صحیفه سجادیه، قصص‌العلما، قصص‌الانبیاء، غرائب اخبار، نوادر آثار، کشف‌ الاسرار، مقامات النجاة، ریاض‌ الابرار، نور‌الانوار، غایت‌المرام، مقصود‌الانام، منتهی‌المطلب، هدایت‌المؤمنین، قاطع‌اللجاج، اربعین و ... اشاره کرد.
بزرگانی همچون میرزا ابراهیم فرزند ملاصدرای شیرازی، ملامحمدباقر مجلسی، شیخ علی و محمدبن مرتضی و ملامحسن فیض کاشانی از جمله اساتید وی به شمار می‌روند.
از شاگردان وی نیز می‌ توان به شیخ محمدعلم الهدی کاشانی، شیخ محمد نجار، قاضی مجدالدین، شیخ حسین بحرینی و میرابوالقاسم اشاره کرد.
وی در شب جمعه بیست و سوم شوال سال هزار و صدو دوازده (1112) هجری قمری در راه مراجعت از مشهد مقدس در پلدختر میان خرم‌ آباد و اندیمشک فعلی به ریاض رضوان شتافت.
امروزه بارگاه سید نعمت‌الله جزایری در پلدختر زیارتگاه خاص و عام است، در اثر کراماتی که از آن شخصیت بزرگ دیده شده، هر روز به خیل عاشقان آن بزرگوار افزوده می‌ شود.
شهرستان پلدختر در 120 کیلومتری جنوب غربی مرکز استان لرستان واقع شده است.
7272/3022
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.