به گزارش ایرنا، آیت الله سید احمد میرعمادی روز چهارشنبه در آیین معارفه رییس اداره کل اوقاف و امور خیریه لرستان در محل سالن جلسات کمیته امداد افزود: در تعریف وقف آمده عین مال آنچنان حبس ابد شده که هرگونه نقل و انتقال در آن ممنوع است که این تعریف اسلام از وقف، آنچنان آن را مستحکم کرده که فردی نمی تواند آن را کم یا زیاد کند.
وی با تاکید بر جامعیت دین اسلام اظهار داشت: تعالیم اسلام برترین تعالیم الهی و بشری هستند که اجرای برنامه های جامع آن نیازمند حمایت مالی است.
وی وقف را دوراندیشی و آینده نگری اسلام برای تامین منابع مالی برنامه های دینی برشمرد و گفت: وقف از میان سایر حمایت ها از جمله خمس، زکات، صدقه و انفاق جایگاه ویژه ای دارد چرا که هیچکس نمی تواند کوچکترین تغییری در آن ایجاد کند.
نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد اضافه کرد: در طول تاریخ، منابع مالی برای ترویج و تبلیغ دین از حوزه وقف تامین شده است.
آیت الله میرعمادی با بیان اینکه وقف از جایگاه والایی برخوردار است، بیان کرد: این حکم دینی در طول تاریخ مورد سوء استفاده قرار گرفته و عده ای به آن تعدی و تجاوز کرده اند.
وی یکی از اقدامات ارزشمند جمهوری اسلامی را ساماندهی مساله وقف دانست و افزود: یکهزار و 400 سال موقوفات متعددی صورت گرفته اما بهره برداری چندانی از این ظرفیت ها و سرمایه های الهی نشده است.
وی ادامه داد: نگاه دین اسلام نگاه خوداتکایی و عدم نیاز به بیگانگان است که به همین منظور وقف اهمیت بسیاری در اسلام دارد و مردم نیز اعتقاد عجیبی به این صدقه جاریه دارند.
وی با اشاره به وظایف مردم و مسئولان در خصوص وقف گفت: حفظ و صیانت از موقوفات موجود با جلوگیری از تغییر و تبدیل آنها، توجه به نیت واقف، احیا موقوفات جدید باید مورد توجه قرار گیرد.
امام جمعه خرم آباد بیان کرد: فراهم کردن بسترهای لازم برای واقفان و خیران و اعتماد سازی برای مردم کارهای بسیار بزرگی هستند.
آیت الله میرعمادی با تاکید بر احیا موقوفات جدید و مورد نیاز جامعه گفت: باید بررسی شود امروز جامعه به چه نوع وقف هایی نیاز دارد و مردم در این راستا اموزش داده شوند.
وی مهمترین سرمایه کشور اسلامی را قرآن و عترت دانست و افزود: عملکرد بخشنامه ای دردی دوا نمی کند بنابراین باید با پیروی از عملکردهای دین برای محوریت قرآن و عترت در حوزه وقف تلاش کرد.
وی همچنین با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر تبدیل بقاع به قطب فرهنگی تصریح کرد: باید برای تحقق این مهم علاوه بر فراهم کردن زیرساخت ها، برنامه نرم افزاری نیز تهیه شود چراکه تنها استقرار روحانی در مرقد امامزادگان کافی نیست.
آیت الله میرعمادی افزود: باید تمامی دستگاههای فرهنگی در تبدیل بقاع به قطب فرهنگی شریک شوند و از ظرفیت دستگاهای اجرایی نیز استفاده شود.
وی با اشاره به تاثیر وقف در زنده ماندن شعائر دینی گفت: بخشی از ماندگاری عاشورا به وقف بستگی داشت و امروز انقلاب اسلامی ایران برگزفته از عاشورا است.
وی تاکید کرد: باید علاوه بر افزایش سرمایه های وقف، راههای بهره وری بیشتر از وقف مطالعه شود تا با تقویت پایه های مالی و اقتصادی، در برابر تحریم اقتصادی دشمن مقاوم باشیم.
نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد گفت: باید نیروهای توانمند، خوش فکر و صاحب برنامه در سازمان اوقاف و امور خیریه فعال شوند تا این سازمان به قطب اقتدار اسلام و اهل بیت (ع) تبدیل شود.
آیت الله میرعمادی همچنین خدمات سال های اخیر سازمان اوقاف و امور خیریه کشور را مطلوب ارزیابی کرد و اظهار داشت: تحولات ارزشمندی از جمله ساماندهی مسایل مالی و ایجاد سلامت اقتصادی از این اقدامات بوده است.
در این آیین طی حکمی از سوی حجت الاسلام علی محمدی رییس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور، حجت الاسلام سید محمد طباطبایی به عنوان مدیرکل جدید این سازمان در استان لرستان معرفی و منصوب و از زحمات حجت الاسلام مرتضی خاکباز قدردانی شد.
108 امامزاده در 88 بقعه متبرکه استان دفن شده که تاکنون راه دسترسی به 78 بقعه ایجاد شده است.
طبق گفته مسئولان در طرح آرامش بهاری که از 25 اسفندماه 96 تا 15 فروردین ماه 97 اجرا شد، بیش از 2 میلیون بار زائر از بقاع متبرکه استان لرستان بازدید کرده است که می توان از این آمار بالای گردشگر مذهبی برای رونق صنعت گردشگری در لرستان و اشتغال زایی در این زمینه استفاده کرد.
7269/6060
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.