به گزارش خبرآنلاین لرستان- انوشیروان محسنی بندپی افزود:یکی از برنامههای اصلی و راهبردی سازمان بهزیستی توانمندسازی جامعه هدف است چراکه قسمت عمدهای از جامعه هدف ما را معلولان تشکیل میدهند.
محسنی بندپی با اشاره اینکه در کل کشور اسامی بیش از یکمیلیون و 300 معلول ثبتشده است که از مستمری و تجهیزات سازمان بهزیستی برخوردار میشوند افزود: شاید حدود 150 هزار نفر معلول شدید و نیمهشدید وجود داشته باشد که تحت پوشش قرار نگرفتهاند؛ چون قانون برنامه ششم حکم کرده همهکسانی که در پشت نوبت هستند در نوبت پذیرش قرار بگیرند از سال ۹۷نسبت به پذیرش اقدام میشود.
وی ادامه داد: سازمان بهزیستی از چند طریق نسبت به توانمندسازی این افراد اقدام خواهد کرد، در مرحله نخست تمام تلاش، تکنولوژی و تجهیزات را به کار میگیرد تا سرعت ورود آنها را در عرصههای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و فعالیتهای سیاسی باز شود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور عنوان کرد: در راستای مناسبسازی اولویت نخست ما حضور این افراد در محیطهای کاری و اجتماعی است که در ارزیابی عملکرد دستگاهها 15 نمره را برای مناسبسازی دستگاههای دولتی در نظر گرفتهایم.
محسنی بندپی تصریح کرد: در اختیار قرار دادن تسهیلات با بهره کم و پرداخت بیمه کارفرمایی که این افراد را به کار بگیرند ازجمله راهبردهایی است که بهزیستی برای جامعه هدف خود به کار میگیرد.
وی بابیان اینکه برای زنان سرپرست خانوار نیز دو طرح بزرگ اجرا میشود خاطرنشان کرد: طرح تامین مالی خرد برای چهار هزار گروه که هشتاد هزار نفر را شامل میشود و گروه همیار که میتوانند از تسهیلات بانکی و مهارتهای فنی و حرفهای بپردازد در نظر و مستمری این افراد را به سه برابر افزایش دادهایم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: تلاش میشود در استانهای کم برخوردار که مشارکتهای مردمی در آنها پایین است سهم سازمان را افزایش داده و نیتهای خیرخواهانه افراد نیکوکار را بیشتر کنیم.
وی بابیان اینکه تصمیم گرفته شد شیرخوارگاه با استاندار و کیفیت خوب در استان اتخاذ کنیم اظهار داشت: چهار مرکز اورژانس اجتماعی در شهرستانهای دلفان، سلسله، الیگودرز وازنا راهاندازی میشود، مرکز اورژانس کوهدشت ارتقا مییابد و مرکز جامع خدمات بهزیستی در استان لرستان راهاندازی میشود و هر معلولی که در سامانه بهزیستی ثبتشده باشد و از لوازم تجهیزاتی و کمک توانبخشی برخوردار نباشد موظف به تامین این افراد هستیم و محدودیتی برای استان نداریم.
احداث 6 شیرخوارگاه استاندارد در لرستان
رئیس سازمان بهزیستی کشور همچنین خبر داد: ۵۰ درصد از اعتبارات ۶ شیرخوارگاه استاندارد مراکز از محل اعتبارات استانی و ۵۰ درصد مابقی را سازمان بهزیستی کشور تأمین میکند.
وی با اشاره به ارائه گزارش سازمان بهزیستی طی دو جلسه به محضر مقام معظم رهبری افزود: ثبت الکترونیکی طلاق با همکاری قوه قضائیه اقدامی مؤثر در راستای کاهش طلاق بوده به این صورت که زوجی که تقاضای طلاق دارند بهتناسب مشکل موجود در حلقه مشاوران قرار میگیرند و شرایط سازش و بازگشت به زندگی اولیه برای آنها بیشتر محیا میشود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور بیان کرد: این کار به مدت یک سال در خراسان رضوی و در شهر مشهد بهصورت پایلوت اجرا شد و براثر آن 30 درصد از میزان مراجعین به دادگاهها و 8.1 درصد از میزان طلاقها کم شد و قرار است این طرح در پنج شهر دیگر خراسان رضوی و 11 استان کشور با همکاری قوه قضائیه ادامه یابد.
وی بابیان اینکه 90 درصد نوزادان متولدشده در کشور غربالگری شنواییسنجی میشوند، عنوان کرد: همچنین 90 درصد کودکان 3 تا 5 سال برای بیناییسنجی که مهمترین عامل کم و نابینایی چشم است مورد معاینه و ارجاع به مراجع تخصصی قرار میگیرند.
محسنی با اشاره به غفلت از آسیبهای اجتماعی به مدت 20 سال در کشور تصریح کرد: کار اورژانس اجتماعی مداخله در بحرانهای فردی، خانوادگی، اجتماعی و ارائه مشاورههای علمی برای افرادی است که شواهدی از آنها به سمت تصمیم بدی همچون خودکشی بروز مییابد که در سال 94 به تعداد 2880 زن و 2440 مرد با مداخلات به هنگام اورژانس اجتماعی از اقدام به عمل خودکشی رهایی یافتند.
وی افزود: این کار باوجود اینکه مورد تأکید رهبری و دارای مصوبه مجلس و قانون برنامه ششم توسعه است متوقفشده بود که با گسترش آن در حال حاضر در همه شهرهای بالای 50 هزار نفر جمعیت اورژانس اجتماعی مستقر میشود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به احداث 6 شیرخوارگاه استاندارد در استان لرستان خاطرنشان کرد: 50 درصد از اعتبارات این مراکز از محل اعتبارات استانی و 50 درصد مابقی را سازمان بهزیستی کشور تأمین میکند و نگاه این سازمان به استان لرستان در تأمین اعتبارات عمرانی و تجهیزات توانبخشی و اعتبارات رفاهی نگاه ویژهای است.
به گفته وی راهاندازی مرکز جامع خدمات بهزیستی و ارائه مشاورههای لازم، برگزار کلاسهایی پیش از طلاق، تقویت آموزشهای پیش از ازدواج، اجرای بزرگترین طرح اجتماعی کشور در دانش آموزان به نام "نماد" مخفف نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان با همکاری 9 نهاد همچون بنیاد برکت، کمیته امداد امام، بنیاد مستضعفان، آموزشوپرورش و با اولویت سازمان بهزیستی کشور از برنامههای این سازمان در راستای ارتقا کیفیت خدمات اجتماعی در کشور است.
46