حجت الله یارمحمدی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: این بناها از طریق صندوق احیا و بهره برداری اماکن تاریخی سازمان میراث فرهنگی وصنایع دستی وگردشگری کشوربا هدف استفاده بهینه از بناهای تاریخی واشتغالزایی برای مدت 20 سال به بخش خصوصی واگذار شده است.
وی اظهار کرد: هر گونه تغییر کاربری، تعمیر و مرمت این بناها از سوی بخش خصوصی باید با نظارت میراث فرهنگی صورت گیرد و ماهانه نیزحق اجاره مشخص شده در قرار داد را به پرداخت کند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بروجرد اضافه کرد: در سطح کشور بناهای واگذار شده به بخش خصوصی فراوان بوده اما در بروجرد برای نخستین بار این اتفاق صورت گرفته که منجر به مرمت جامع و استفاده بهینه از این بناها خواهد شد.
یارمحمدی بیان کرد: واگذاری این بناها به بخش خصوصی براساس ماده 27 تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت به روش تعمیر، بهره برداری و اجاره انجام شده است.
وی یادآور شد: در بافت قدیمی شهر بروجرد تعداد قابل توجهی ازابنیه ارزشمند همچون مساجد، امام زاده ها، خانه های قدیمی، حمام ها، بازار و آب انبار وجود دارد که مرمت و نگهداری آنها نیازمند صرف زمان و هزینه بالایی است.
یارمحمدی گفت: خانه تاریخی مغیث الاسلام و خانه مصری بروجرد مربوط به دوره قاجار بوده و در نوع خود از زیبا ترین و بهترین خانه های قدیمی این شهرستان هستند که با تزئینات آجری و سفالی همه اصول معماری ایرانی اسلامی به دقت در آنها اجرا شده است.
به گفته وی165 اثر و ابنیه تاریخی بروجرد در فهرست آثارملی کشور به ثبت رسیده و هم اکنون هفت خانه قدیمی بروجرد در تملک میراث فرهنگی می باشد.
7273/6052
خبرنگار: آمنه صارمی** انتشاردهنده: مقداد بهاروند احمدی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.