به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال عنوانی است که رهبر معظم انقلاب بر سال 96 نهادند و به این وسیله راهبردی شفاف و روشن را برای مسئولان و مردم ترسیم کردند.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین اسماعیل کاظمی زرومی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم به تشریح این مسئله و چگونگی تحقق آن پرداخت و اظهار داشت: ملت ایران با انقلاب اسلامی به دنبال رسیدن به استقلال و شاید استقلال اقتصادی در همه شئون آن قبل از اقتصاد فرهنگی و سیاسی بود که از مهم‌ترین ارکان استقلال است، همچنین باید بدانیم برای رسیدن به استقلال اقتصادی؛ تولید نقش بسیار مهمی دارد.

وی با استناد به آیه 141 سوره نساء افزود: در این آیه با بیان اینکه" و خداوند هرگز بر [زیانِ ] مؤمنان، برای کافران راه [تسلّطی ] قرار نداده است" با صراحت تمام بیان می‌کند که جامعه اسلامی نباید زیر سلطه بیگانگان و دشمنان قرار گیرد و بسیار واضح است که وابستگی اقتصادی از مهم‌ترین عوامل تمام وابستگی‌ها و درنتیجه قرار گرفتن در تحت سلطه بیگانگان است.

استاد سطح عالی حوزه علمیه با اشاره به اینکه تولید را می‌توان مظلوم‌ترین بخش اقتصاد ایران در سال‌های پس از جنگ دانست، تصریح کرد: اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی را در یک جمله تعریف کنیم می‌شود گفت مقاوم‌سازی بخش‌های آسیب‌پذیر اقتصاد ملی است.

بیش از 20 میلیارد دلار حجم کالای قاچاق در کشور است

وی عنوان کرد: از مهم‌ترین موانع تولید در کشور، قاچاق کالا بوده که متأسفانه طبق آمارهای رسمی بین 20 تا 25 میلیارد دلار حجم آن است و به گفته رئیس کمیسیون اقتصاد مجلس تقریباً هفتاد درصد آن از مبادی رسمی کشور انجام می‌شود.

کاظمی زرومی خاطرنشان کرد: در سال 79 برخی از مسئولان فعلی با اقدامات نسنجیده خود سبب شدند برای نخستین بار بعد از انقلاب اجازه واردات بیش از هزار قلم کالایی که تولید مشابه داخلی داشتند را صادر کردند و اسفبارتر از آن عدم لغو این قانون در سال‌های بعد است؛ درواقع از آن تاریخ مقاومت اقتصادی کشور شکسته شد.

باید به کیفیت کالای ایرانی باور بخشید

وی با تاکید بر اینکه باید به کیفیت کالای ایرانی باور داشت، بیان کرد: متأسفانه هنوز هم در باور بخشی از ملت ایران کیفیت کالای ایرانی پایین‌تر از کالاهای مشابه خارجی است و خرید کالای داخلی را هدر دادن سرمایه‌ خود می‌دانند که البته این باور ریشه در دوران استعمار دارد.

استاد سطح عالی حوزه علمیه با اشاره به اینکه  دولت در بخش اقتصاد به‌عنوان یک سیاست‌گذار نقش بسیار مهمی دارد، ابراز کرد: تجربه‌ کشورهایی مانند برزیل نشان می‌دهد سیاست‌گذاری‌های دقیق و منظم و هدفمند می‌تواند روند شکوفایی اقتصاد را سرعت ببخشد، سیاست‌هایی که سرمایه‌گذاری خارجی و داخلی را به سمت تولید متمرکز کند.

به گفته وی، یکی دیگر از مواردی که می‌تواند به مقاوم‌سازی اقتصاد و رشد تولید کمک کند پایبندی و اهتمام دولت‌ها به اصل 44 قانون اساسی به‌صورت شفاف و واقعی، یعنی خصوصی‌سازی شرکت‌ها و مجموعه‌های دولتی است.

باید منافع ملی را به حزبی ترجیح داد

کاظمی زرومی بیان کرد: برای اینکه بیگانگان سلطه‌ای بر جامعه اسلامی نداشته باشند باید به مرحله‌ای از تولید برسیم که همه کالاهای موردنیاز جامعه در کشور تولید شود و نیازی به کشورهای بیگانه برای واردات بعضی از محصولات نداشته باشیم.

وی تأکید کرد: دولت باید بیشتر از پیش توجه خود را به مبارزه با قاچاق معطوف کند و تا بتواند با گروه‌ها و باندهای فاسد اقتصادی برخورد جدی داشته باشد.

استاد سطح عالی حوزه علمیه بیان کرد: همه باید باور داشته باشیم که ورود کالای قاچاق به بازارهای کشور سمی مهلک برای چرخه تولید، عرضه و تقاضا هست، همچنین در این امر  باید منافع ملی را به منافع حزبی و دسته‌ای ترجیح دهیم.

وی با اشاره به اینکه جلوگیری از واردات بی‌رویه‌ کالا آن‌هم به‌صورت رسمی به کشور یکی از نکاتی است که باید به آن توجه ویژه‌ای کرد، تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین مزیت‌های حمایت از تولید ملی، حفظ مشاغل موجود است و این در حالی بوده که دولت‌ها، به‌عنوان عامل اصلی و نگهبان اقتصاد کشور در بحث واردات از هیچ اصولی پیروی نکرده و به نظر می‌رسد نقشه راهی نیز برای خود ترسیم نکرده‌اند.

برای تولید ملی و رشد اقتصاد در جامعه باید فرهنگ سازی کرد

کاظمی زرومی بیان کرد: برای ارتقای حجم تولید ملی و رشد اقتصادی مناسب باید به فرهنگ‌سازی در استفاده از محصولات داخلی و اصلاح الگوی مصرف در جامعه و دستگاه‌های دولتی پرداخت، و درواقع به جهت فرهنگ‌سازی این مفاهیم در جامعه اینجاست که وظیفه‌ گروه‌های مردم‌نهاد و مجموعه‌های مردمی انقلابی بیش‌ازپیش عیان می‌شود.

وی عنوان کرد: از سال 88 و پس از گزارش‌هایی که فتنه گران داخلی به آمریکا و کشورهای غربی دادند،  تحریم‌های اقتصادی غرب هدفمندتر شده و بخش اعظمی از اقتصاد کشور را هدف قرارداد مخصوصاً تحریم کالاهای مورد نیاز مردم سبب شد تا فشار تحریم‌ها بر زندگی مردم بیشتر شود.

استاد سطح عالی حوزه علمیه اگفت: متأسفانه عمده آن کالاها یا مشابه داخلی داشتند و یا توانایی ساخت داخلی آن‌ها وجود داشت اما به‌واسطه‌ عدم‌حمایت از تولید داخلی در سال‌های گذشته خودمان عامل اثربخشی بیشتر تحریم‌ها بر اقتصاد کشور وزندگی مردم شدیم.

انتهای پیام/

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
  • کدخبر: 615066
  • منبع: tasnimnews.com
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.