در عرصه ادبیات انقلاب اسلامی خود حضرت امام(س) سرآمد و پیشگام هستند به دلیل اینکه خود ایشان اهل فضیلت و شاعر توانایی بودند و در این عرصه کار کرده بودند و به هرحال ایشان بنیانگذار انقلاب اسلامی نیز هستند و ادبیات عرفانی و الهی ایشان برای سایر ادبا و شاعران الهام بخش و راهنما بود چون بحث، بحث عرفانی است و این موضوع توامان با مساله انقلاب است. اهمیت این موضوع بسیار است و شعرا و ادبا و فضلای ما باید یک چنین جشنواره هایی را برپا کنند و چه در رابطه با خود ایشان و چه در مورد خانواده ایشان این موضوع بسیار اهمیت دارد.

اختتامیه چهارمین دوره جشنواره 'یار و یادگار' پنجم اسفندماه طی مراسمی در سالن تماشاخانه مهر حوزه هنری با معرفی برگزیدگان و تجلیل از پیشکسوتان ادبیات انقلاب اسلامی به کار خود پایان خواهد داد. این جشنواره که از 20شهریور فراخوان ارسال آثار خود را منتشر کرده بود روز شنبه سی بهمن با داوری نهایی هیات داوران آثار برگزیده خود را انتخاب کرد که در مراسم اختتامیه از آنان تجلیل به عمل خواهد آمد. در همین زمینه گفتگویی با رضا عبداللهی از شعرای مطرح کشورمان که داوری بخش شعر و ترانه چهارمین دوره جشنواره یار و یادگار را نیز بر عهده دارد انجام داده ایم که در ادامه می خوانید:
از دیدگاه شما پرداختن به موضوع حضرت امام خمینی(س) و انقلاب اسلامی در عرصه شعر و ادبیات از چه جنبه ای دارای اهمیت است؟
در عرصه ادبیات انقلاب اسلامی خود حضرت امام(س) سرآمد و پیشگام هستند به دلیل اینکه خود ایشان اهل فضیلت و شاعر توانایی بودند و در این عرصه کار کرده بودند و به هرحال ایشان بنیانگذار انقلاب اسلامی نیز هستند و ادبیات عرفانی و الهی ایشان برای سایر ادبا و شاعران الهام بخش و راهنما بود چون بحث، بحث عرفانی است و این موضوع توامان با مساله انقلاب است. اهمیت این موضوع بسیار است و شعرا و ادبا و فضلای ما باید یک چنین جشنواره هایی را برپا کنند و چه در رابطه با خود ایشان و چه در مورد خانواده ایشان این موضوع بسیار اهمیت دارد. من امسال مقداری از آثار رسیده را که بررسی می کردم نسبت به سالهای گذشته پرتوان تر می شود و این نشان می دهد که باید دراین زمینه ها کار شود. این وظیفه شعرا و ادبا است که دست به چنین کارهایی بزنند و قلم فرسایی کند و مسئولینی که این بسترها را فراهم کرده اند و دست اندرکاران در موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی (س)باید سپاسگزاری کرد که این مساله را ترویج می دهند.من به سهم خودم از آقای حمید هنرجو تشکر می کنم که دبیر این جشنواره بود و در این راستا در حال کارکردن است.
جشنواره یار و یادگار در این عرصه چه نقشی می تواند داشته باشد؟
جشنواره یار و یادگار می تواند یکی از جشنواره های اساسی و خوب ما باشد، چون بحث، بحث عرفان است و موضوع هم انقلاب اسلامی است که در آن عرفان هم مستتر است. ما در مدح و منقبت کسی داریم کار می کنیم که علاوه بر شاعر بودن عارف است و متقی و راهگشاست کسی که به علم شعر و ادب اشراف دارد. به ویژه جوانان ما، نسلی که می آیند و کار می کنند و فقط با آثار امام روبرور می شود می فهمند کسی که بنیانگذار انقلاب اسلامی است چگونه روی مساله شعر و عرفان هم کارکرده است و برای این قشر خیلی سازنده است چون می بینند که چه راهی را باید طی کند تا به عرفان اصلی برسد. اگر ما به تاریخ ادبیات نگاه کنیم می بینیم که بنیانگذار انقلاب اسلامی با بقیه حاکمان که شاید علاقه به ادبیات داشته باشند و برای پیشبرد مقاصد شان سکه می ریختند تفاوت دارد چرا که حضرت امام خودش عارف و ادیب است و اندیشه های عرفانی دارد و به این نسلی که می خواهند فعالیت کنند راهنما خواهد بود. کسی است که بنیانگذار است پس این یاد و یادگار برای نسل و قشر جوان ما مثمر ثمر است که در این زمینه ها کار کنند و هر چه کار کنند باز هم من فکر نمی کنم بتوانند ادای دین کنند. بیشتر از اینها باید از این برنامه ها و مراسمات داشته باشیم که انشاالله در زمینه ها و ژانرهای مختلف ادبی بیشتر کار بشود در زمینه داستان، شعر و ترانه سرایی و قطعه های ادبی باید بیشتر کار شود.
من امیدوارم دبیرخانه جشنواره تلاش کند تا آثار منتشر شود و در دسترس عموم قرار بگیرد و مهمتر این که جوانان باید بیشتر با آثار امام آشنا شوند چرا که متاسفانه با افکار و اندیشه امام کمتر آشنایی دارند و در این راستا باید بیشتر کار کنند.
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.