نکاتی آموزنده برای سینماگران جوان
سه داور بخش فیلمهای کوتاه محله جشنواره شهر، از ویژگیهایی که نیاز است فیلمسازان جوان به آن توجه کنند گفتند و حضور جوانان را در حوزه سینما مفید دانستند.
به گزارش جی پلاس، مرجان اشرفی زاده، رهبر قنبری و مرتضی علی عباس میرزایی در حاشیه ارزیابی آثار بخش فیلمهای کوتاه محله ششمین جشنواره شهر، درباره ورود افراد جوان به سینما ابراز عقیده کردند.
اشرفیزاده: هر تصویری که ثبت میشود، صرفا هنر نیست
مرجان اشرفیزاده کارگردان فیلم «آبجی» درباره پرداخت به فیلم محله و امکانات موجود در دسترس فیلمسازان جوان، میگوید: «چیزی که در هنر اهمیت دارد نگاه هنرمند است، ابزار در مرتبه بعدی قرار میگیرد، برای هنرمند صاحب نگاه سهولت در دسترسی به ابزار و آسان شدن کار با آن قطعا فرصت است اما اگر در پس یک اثر، نگاه و اندیشه و خلاقیت یک هنرمند نباشد ابزار نمیتواند کمک کننده باشد بلکه تهدید هم هست. در فیلمسازی آماتوری هم این مسئله مصداق دارد، زمانی که امکانات فیلمسازی در اختیار و در دسترس نبود، افراد برای مشقهای سینما هم حساسیت و دقت بیشتری به خرج میدادند و محصولات قطعا قابل اعتناتر میشد.»
به گفته کارگردان فیلم «آبجی»، امروزه و با سهولت دسترسی امکانات متاسفانه حساسیتها کم شده و نتیجه در بسیاری موارد تصاویری بیبها و کم بها شده است. باید بدانیم هر تصویری که ثبت میشود فیلم و هنر نیست.
قنبری: یکی از ارکان فیلم، موضوع خوب داشتن است، ژانر سینمایی را نباید مبنا قرار داد
رهبر قنبری، مستندساز در این باره میگوید: «سینما را نباید مبنا قرار داد، سینمای ما فن و تکنیک است، نباید به مسائل حاشیهای بپردازیم. برای ساخت فیلم در هر زمینهای بیشتر به موضوعات توجه کنیم، اینکه قرار است چه کسی، چه فیلمی با چه موضوعی در ژانر مختلف بسازد، شاید خیلی اهمیت نداشته باشد، موضوع فیلم از همه چیز مهمتر است. اینکه کارگردانی در زمینه محله و درباره شهر، فیلم میسازد، باید به موضوعات و معضلات شهر، مانند معماری، ترافیک، ساخت و سازها، وضعیت نابه سامان خیابانها و... بپردازد، حال در بخش انیمیشن باشد یا بخش سینمایی بلند یا محله.»
عباس میرزایی: استعدادیابی را مبنای کار خود قرار دهیم
مرتضی علی عباس میرزایی، کارگردان فیلم «انزوا» معتقد است، ساخت هر نوع فیلمی، چه در ژانر محله، چه بلند سینمایی به کارگردانی حرفهایترین فیلمساز و چه فیلم اولیها وابسته به استقبال مخاطب دارد. مردم به خوبی میتوانند بد را از خوب تشخیص دهند. البته در ساخت فیلم محله با ضعفهای روبهرو هستیم و این به دلیل آموزش ندادن سیستمهای موجود برمیگردد. ولی اینکه بگوییم با وجود امکانات و پخش آثار، فیلمهای زیادی در این زمینه وجود دارد و چرا این معضل رفع نمیشود، قاعدتا سیاه نمایی کردهایم. به اعتقاد من نیمه پُر لیوان را هم ببینیم و رادیکال نباشیم.»
او گفت: «ما در بخش فیلمهای محله، باید استعدادیابی کنیم و اگر این امر را در لیست اهداف خود قرار دهیم و به ارتقای فیلمسازی بیاندیشیم، مطمئنا میتوانیم قدمهای خوبی در ادامه مسیر برداریم.»
دیدگاه تان را بنویسید