به گزارش ایرنا، استان فارس توانست در چهارمین دوره از جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب و همچنین انتخاب پایتخت کتاب ایران که هشتم اسفند 96 در تهران برگزار شد چهار نماینده داشته باشد.
روستای فهلیان شهرستان ممسنی(حدود 160 کیلومتری غرب شیرار) که سال گذشته باعنوان روستای دوستدار کتاب معرفی شد، امسال برگزیده برگزیدگان شد و روستای امامزاده بزم بوانات(حدود 230 کیلومتری شمال شرقی شیراز) و فیشور از توابع اوز لارستان(حدود 140 کیلومتری جنوب شرقی شیراز) عنوان روستاهای دوستدار کتاب را کسب کردند.
این درحالی است که روستای امامزاده بزم از کمترین امکانات فرهنگی برخوردار است و با وجود یدک کشیدن عنوان هدف گردشگری و چهار اثر میراث فرهنگی ثبت ملی همچون بسیاری از روستاها بدون کتابخانه است.
ین روستا با حمایت پویش مردمی روستاییان فرزانه با هدایت و سرپرستی حسن دهقان رئیس انجمن اهل قلم استان فارس، این عنوان را کسب کرده است.
هرچند جوانان پویش روستاییان فرزانه توانستند کتابخانه آزاد نگین فیروزه‌ای را راه‌اندازی کنند و تفاهم‌نامه‌ای نیز برای ایجاد کتابخانه با هیات امنای آستان شاه میرحمزه برای سال 1397 به امضا برسانند.
روستای فیشوَر نیز با برخورداری از کتابخانه‌ای که توسط مردم این روستا ساخته و نیروی انسانی آن تأمین شده است، با ارائه برنامه‌های کاملاً مردمی موفق به کسب این عنوان شد.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان فارس که خود از داوران جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب بوده است، دوشنبه در گفت‌ و‌گو با ایرنا اظهارداشت: استان فارس در چهارمین دوره از این جشنواره یک سر و گردن از دیگر استان‌ها بالاتر بود برگزیده شدن سه روستا و یک شهر در این جشنواره برای فارس افتخاری بزرگ است.
روح‌الله منوچهری در پاسخ به اهمیت ساخت کتابخانه در روستایی همچون امامزاده بزم گفت: از مجموع 10 روستای دوستدار کتاب، چهار روستا کتابخانه نداشتند و این نشان می‌دهد که مردم، خود به کتابخوانی علاقه‌مندند. اگر در هر روستای بدون کتابخانه بتوانیم امکاناتی فراهم کنیم مطلوب است اما باید حداقل‌هایی وجود داشته باشد.
وی افزود: تجهیز و ساخت کتابخانه در روستاهایی با بیش از 1500 نفر جمعیت در اولویت نهاد کتابخانه‌هاست اما اگر مردم روستا در روستایی که کمتر از این تعداد جمعیت دارد، مکانی را به کتابخانه اختصاص دهند و نیروی آن را تأمین کنند، متعهد می‌شویم به ‌صورت هفتگی و ماهانه کتاب، نشریه، منابع آموزش کتابدار و نرم‌افزار کتابخانه‌ای را فراهم کنیم.
منوچهری ادامه داد:هم‌اکنون در روستای فیشور که در جمع برگزیدگان بوده است، کتابخانه‌ای با خواست و یاری مردم وجود دارد که به همین صورت اداره می‌شود.
وی افزود: روستاهای برگزیده بدون کتابخانه می‌توانند جایزه نقدی حاصل از این جشنواره را باعنوان سنگ بنای کتابخانه قرار دهند.
منوچهری همچنین درباره راهیابی شهر صدرای شیراز در گروه پنج شهر برگزیده کشور گفت: آنچه در انتخاب پایتختی کتاب اهمیت دارد، ارائه طرح‌ها و برنامه‌هایی است که تعهد اجرا در آن وجود دارد؛ یعنی شهرداری، صنایع و ارگان‌های موجود در آن شهر پیشگام شوند و تعهدی مشخص داشته باشند زیرا شرکت در این برنامه براساس تفاهم بین همه سازمان‌هاست و صدرا توانست این تعامل را بیش از اوز و شیراز ایجاد کند و با رأی هیات داوران در اولین حضورش به منزله شهر خلاق برگزیده شود.
وی با بیان اینکه برای ساخت کتابخانه در شهر صدرا بسیار مصر و مصمم هستیم، افزود: اداره کل کتابخانه‌ها در انتظار تخصیص زمین یا ساختمانی برای تبدیل به کتابخانه در شهر صدراست و به محض اینکه مکان فراهم شود، در اندک زمانی از کتابخانه آن بهره‌برداری می‌کند.
همچنین شهردار صدرا در گفت ‌و‌گو با ایرنا اعلام کرد:با آنکه شهر صدرا برای نخستین بار در جشنواره انتخاب پایتخت کتاب ایران شرکت کرد، توانست با ارائه طرح‌هایی کارا ، صدرا را به‌ منزله شهر فرهنگی و دوستدار کتاب معرفی کند.
عباس ملک‌ زاده افزود: دانشگاه آزاد اسلامی، مرکز تحقیقات و فناوری، کانون‌های فرهنگی‌اجتماعی و نهاد کتابخانه‌ها تفاهم ‌نامه‌هایی امضا کردند و ملزم و متعهد شدند که برای ترویج کتابخوانی فعالیت کنند و امیدواریم بتوانیم تا سال آینده این تفاهم‌ها را به ‌صورت عملی اجرا کنیم.
وی با اعلام اینکه انجمن کتابخانه‌ها در شهر صدرا آغاز به کار کرده است گفت: با شروع فعالیت انجمن کتابخانه‌ها شهرداری نیم درصد سهم کتابخانه‌ها را پرداخت خواهد کرد و برای ایجاد کتابخانه‌ای درخور شهر صدرا تلاش می‌کنیم.
شهردار صدرا گفت:‌دو مکان را شرکت عمران شهر صدرا برای احداث کتابخانه در نظر دارد و طرح‌ها و نقشه‌های احداث کتابخانه فراهم شده است و با تأیید اداره کل کتابخانه‌ها تا سال آینده کتابخانه صدرا را به بهره‌برداری می‌رسانیم.
در دوره اول جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب روستای لایزنگان از شهرستان داراب(حدود 220 کیلومتری شرق شیراز)در گروه روستاهای برگزیده کتابخوان بود همچنین در دوره گذشته روستای فهلیان شهرستان ممسنی و روستای خواجه‌ جمالی شهرستان نی ‌ریز(حدود 190 کیلومتری شرق شیراز) عنوان روستای برگزیده را کسب کردند و روستای امامزاده بزم شهرستان بوانات نیز در جمع فینالیست‌های روستا‌های دوستدار کتاب ایران قرار گرفت.
در دومین دوره انتخاب پایتخت کتاب ایران شیراز در جمع پنج شهر نخست قرار گرفت و در دوره سوم نیز به رتبه سوم دست یافت.
عنوان پایتختی کتاب ایران در سال 1397 به کاشان از استان اصفهان رسید و پایتخت کتاب ایران در سه دوره گذشته اهواز، نیشابور و بوشهر بوده‌اند.
7375 /1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.