به گزارش ایرنا موسی بهلولی یکشنبه شب در نشست مسئولان خانه های کشاورز شمال سیستان وبلوچستان با اعضای هیات علمی و هیات رئیسه دانشگاه زابل در سرسرای آیت الله هاشمی رفسنجانی این دانشگاه افزود: هسته های پژوهشی مختلف در حوزه های زیتون، جلوگیری از تبخیر آب، تغییر اقلیم و ریزگردها، شترمرغ، انرژی های تجدیدپذیر، بازاریابی و مبادلات مرز، گردشگری و سیستان شناسی در چند سال اخیر در دانشگاه زابل ایجاد شده است.
وی تصریح کرد: این هسته ها بر اساس ظرفیت های شهرهای شمال سیستان و بلوچستان ایجاد شده است و آخرین دستاوردهای علمی در این هسته ها مورد بحث و تبادل نظر قرار می گیرد.
رئیس دانشگاه زابل پرورش زیتون را یکی از ظرفیت های منطقه سیستان عنوان کرد و گفت: براساس بررسی ها و آزمایش های انجام شده شوری، کم آبی، سردی و گرمای هوای منطقه باعث شده تا با کیفیت ترین زیتون و روغن زیتون کشور در سیستان تولید شود.
وی افزود: دانشگاه زابل ظرفیت تولید 300 هزار اصله نهال زیتون را دارد و در سال جاری نیز افزون بر 10 هزار اصله نهال از سوی این دانشگاه میان مردم توزیع شده است.
دکتر بهلولی با بیان اینکه روش های نوین باید جایگزین روش های گذشته شود تاکید کرد: با توجه به خشکسالی و کاهش حجم ورود آب به منطقه، مردم به ویژه کشاورزان باید به سمت کشت های زراعی کم آب، باغی و گلخانه ای تشویق و ترغیب شوند.
وی اظهار داشت: 130 رقم گیاه دارویی مناسب با شرایط آب و هوایی شهرهای شمالی استان سیستان و بلوچستان وجود دارد که می توان با کشت های اندک درآمد خوبی را ایجاد کرد.
رئیس خانه کشاورز سیستان (شهرستانهای زابل، زهک، هیرمند، هامون و نیمروز) گفت: منطقه سیستان امروز با مسائل و مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کند و اگر به آن توجه نشود آسیب های زیادی به آن وارد می شود.
غلام ساربانی افزود: دانشگاه زابل با ظرفیت های موجود می تواند در بسیاری از مشکلات منطقه ورود و آن را با کمک مردم حل کند.
وی اظهار داشت: ایجاد همدلی، همگرایی و همراهی دانشگاه زابل و مردم با توجه به دانش و تجربه ای که در اختیار دانشگاه و مردم است می تواند در بسیاری از بحران ها راهگشا باشد.
7317 **6081
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.