شماری از ساکنان روستای تیس در تماس با خبرنگار ایرنا ضمن در خواست برای تهیه گزارش از مسائل و مشکلات این روستا گفتند که روستای تیس با بیش از 2 هزار سال قدمت و گذشت بیش از 20 سال از الحاق این روستا به منطقه آزاد چابهار و با وجود وعده های مکرر مسئولان هنوز فاقد امکانات آموزشی، بهداشتی، طرح هادی، آسفالت معابر، آبرسانی و برق مناسب است.
مراجعات و تماس های شماری از ساکنان روستای تیس به دفتر ایرنا زمینه ساز تهیه گزارشی از وضعیت این روستا شد.
بیشتر کوچه ها و معابر این روستا خاکی است و آسفالت برخی معابر نیز به دلیل عمر طولانی و رفت و آمدهای زیاد خودروها کیفیت خود را از دست داده و رانندگان و روستاییان با ابراز گلایه از وضعیت آسفالت خیابانها، از مسئولان در خواست کردند حداقل خیابانها و معابر اصلی این روستا را با روکش آسفالت از این وضعیت کنونی خارج و سبب خشنودی اهالی شوند.
محمد بلوچ یکی از ساکنان روستای تیس به خبرنگار ایرنا گفت: مشخص نبودن مالکیت روستا و عدم صدور سند مالکیت برای اراضی و خانه ها یکی از عمده مشکلات است و سالها در سرگردانی بسر می بریم.
وی افزود: به نظر اهالی، روستای تیس خارج از محدوده است زیرا نه منطقه آزاد برای خدمات رسانی مطلوب روستای تیس را از خود می داند و نه ادارات داخل شهر چابهار.
قادربخش بلوچی یکی دیگر از شهروندان تیس اظهار داشت: جای تاسف است که با گذشته 2 دهه از تاسیس منطقه آزاد چابهار هنوز مسئولان نتوانسته اند مشکلات آب، توسعه وساماندهی و رفع افت ولتاژ برق، ساخت فضای آموزشی و آسفالت معابر را مرتفع کنند.
وی بیان کرد: در هر کلاس از مدارس بیش از 40 دانش آموز در حال تحصیل هستند و فاقد امکانات سرمایشی و هوشمندسازی هستند.

دهیار روستای تیس نیز به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: پس از سالها پیگیری و ورود اعضای کمیسیون اصل 90 و مسولان کشوری در سال گذشته و بازدید از نزدیک، برای ساماندهی این روستا 27 میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده بود که کلا این اعتبار تخصیص پیدا نکرد و تاکنون کار چندانی انجام نشد.
علی غفوریان با انتقاد از آسفالت نشدن معابر روستای تیس اظهار داشت: در کل روستا فقط 20 درصد معابر بصورت یک خط باریک آسفالت هستند و بقیه خاکی و در وضع نامناسبی هستند.
وی گفت: فاز نخست آبرسانی به روستای تیس در حد 200 انشعاب در ابتدای روستا اجرا شده و با این اعتبارات اندک امکان ندارد که تمام اهالی در طول چند سال آینده و حتی 10 سال دیگر از آب بهره مند باشند.
وی ادامه داد: در مجموع چهار ساختمان آموزشی با حدود 30 کلاس درس وجود دارد که نیاز است 50 کلاس درس جدید احداث تا به سرانه میانگین فضای آموزشی کشوری نزدیک شود.
وی از بزرگ ترین مشکلات روستای تیس را صادر نشدن سند مالکیت اراضی عنوان کرد و افزود: در کل روستا فقط 10 نفر سند مالکیت دارند و بقیه بلاتکلیف هستند.
وی بیان کرد: روستای تیس هشت هزار و 800 نفر جمعیت و هزار و 900 خانوار دارد و برخی دیگر از آمارهای ارایه شده صحیح نیست و هر روز این آمار در حال افزایش است.
دهبار روستای تیس گفت: منطقه آزاد چابهار هم اینک برای تنظیف روستا ماهانه 50 میلیون تومان به حساب شورای اسلامی واریز می کند و برای آسفالت معابر و ساماندهی نیز برنامه هایی در آینده دارد.

رئیس شورای اسلامی روستای تیس نیز بر تسریع در ساماندهی و توسعه این روستای تاکید کرد و اظهار داشت: جای تاسف است که بیش از 100 تا 200 خانوار فاقد برق و با مشکل شدید افت ولتاژ برق مواجه باشند.
حجاز آزاد افزود: انتظار می رود مردم روستای تیس هر چه سریعتر از نعمت آب، برق، فضای آموزشی، آسفالت معابر و امکانات بهداشتی درمانی برخوردار باشند.
وی از آغاز ساخت سه فضای آموزشی از سوی منطقه آزاد چابهار قدردانی کرد و افزود: بدون استثناء تمام چهار ساختمان آموزشی موجود دو شیفته و تعداد دانش آموزان در هر کلاس بالاتر از استاندارد کشوری است.
وی گفت: اکثر معابر روستای تیس بازگشایی شده و یا در حال بازگشایی و ضروریست ساکنان آن از آسفالت بهره مند شوند.
وی از عزم منطقه آزاد چابهار برای ساماندهی روستای تیس قدردانی کرد و افزود: انتظار مردم تسریع در روند ساماندهی است که بعد از گذشت سالها طعم رفاه و آسایش و بهره مندی از امکانات استاندارد را بچشند.

بخشدار مرکزی چابهار نیز به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: روستای تیس از روستاهای تاریخی و قدیمی با بیش از 20 نقطه تاریخی وگردشگری نیازمند اقدام فوری و سریع برای تامین زیر ساخت ها و تبدیل این روستا به یکی از بهترین مناطق تفریحی وگردشگری است.
عبدالطیف شیخ زاده با انتقاد از کندی ساماندهی روستای تیس افزود: جای تاسف است که یک روستای تاریخی و گردشگری از کوچه ها و معابر آسفالت و نعمت آب محروم باشد.
وی بیان کرد: روستای تیس همجوار ساحل و خلیج چابهار با تانکر آبرسانی می شود و جمعیت چند هزار نفری در این روستا از نعمت برق، طرح هادی، فضای آموزشی و امکانات رفاهی وفضای سبز محروم هستند.
وی گفت: مردم روستای تیس در طول 40 سال گذشته شکایات زیادی از نبود زیرساخت ها و ارایه نشدن خدمات مطلوب برای توسعه و ساماندهی داشته اند بطوریکه اعضای کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی و دستگاههای نظارتی کشور با ورود به این روستا و انجام بازدیدهای متعدد قول پیگیری لازم برای رفع مشکلات را داده اند.
بخشدار مرکزی چابهار ادامه داد: سازمان منطقه آزاد چابهار باید تمامی امکانات زیربنایی ورفاهی برای ساکنان روستای تیس را ایجاد کند تا مردم مشکلاتی در زمینه آب، برق، طرح هادی، سند مالکیت اراضی و فضای آموزشی نداشته باشند.
شیخ زاده از اراده مدیریت فعلی منطقه آزاد چابهار برای ساماندهی و توسعه روستای تیس قدردانی و اظهار امیدواری کرد: در چند سال آینده مشکلات مردم به حداقل برسد.
وی تصریح کرد: هم اینک کارهای خوبی از سوی منطقه آزاد چابهار در زمینه لوله گذاری برای آبرسانی، احداث مدرسه و آسفالت معابر در حال انجام است که امیدواریم در توسعه و ساماندهی این روستا تاریخی و گردشگری تسریع شود.
وی از سرمایه گذاران و صنایع بزرگ پتروشیمی و فولاد چابهار خواست نسبت به ساخت 30 کلاس درس جدید و تحویل امکانات و تجهیزات آموزشی و لوازم التحریر و بهسازی مدارس موجود همت و تلاش کنند تا دانش آموزان از کمبود فضای آموزشی و امکانات در رنج نباشند.

معاون فنی و زیربنایی سازمان منطقه آزاد چابهار نیز به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: روستای تیس به‌ عنوان تنها روستای محدوده منطقه آزاد چابهار است که سالها برای ساماندهی آن وقت کشی و کار چندانی برای توسعه و ایجاد امکانات آموزشی، بهسازی معابر، آبرسانی و برقرسانی انجام نشده است.
حمیدالله بلیده ‌ای افزود: این روستا 6 هزار و348 نفر جمعیت در قالب هزار و 526 خانوار دارد که با تانکر آبرسانی سیار می شود.
وی ادامه داد: بعد از گذشت بیش از 24 سال از تاسیس منطقه آزاد چابهار خوشبختانه با مساعدت و پیگیری شبانه روزی مدیریت جدید اجرای خط انتقال آب با انشعابات فرعی و اصلی بطول 50 کیلومتر و حجم مخزن سه هزار مترمکعبی از اسفند سال گذشته (1396) آغاز شده است.
وی تصریح کرد: در فاز نخست بطول هزار و600 متر انشعابات فرعی و هزار و200 متر طول انشعابات اصلی اجرا می شود.
وی با بیان اینکه هم اینک 750 میلیون ‌تومان برای آغاز فاز نخست عملیات آبرسانی اختصاص پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: براساس برنامه ریزی های انجام شده تا پایان ‌سال کل روستا آبرسانی و شبکه آبرسانی آماده بهره برداری خواهد شد.
وی گفت: سازمان منطقه آزاد چابهار عزم جدی برای ساماندهی و توسعه روستای تیس دارد و در آینده ای نزدیک این روستا مشکلی در بحث فضای آموزشی، امکانات ورزشی، توسعه برق، آبرسانی و آسفالت معابر نخواهد داشت.
عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد چابهار با بیان اینکه تمام مشکلات سالهای گذشته روستای تیس را نباید متوجه مدیران فعلی کرد، اظهار داشت: چنانچه همین عزم و اراده برای ساماندهی و توسعه در مدیران قبلی بود روستای تیس به یکی از بهترین مناطق تفریحی و گردشگری چابهار تبدیل می شد و ساکنان آن هیچ مشکلی در بحث آب، آموزش، برق و آسفالت معابر نداشتند.
روستای تیس در 5 کیلومتری مرکزیت منطقه آزاد و شهر چابهار قرار دارد.
3043 **6081
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.