معاون وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور گفت: باید با روشهای علمی مشکل پسماند شهری و روستایی کشور را برطرف کنیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، سید محمد علی افشانی بعد از ظهر امروز در نشست هماندیشی با فرمانداران، بخشداران، دهیاران و اعضای شورای روستاهای سیستان و بلوچستان که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، اظهار داشت: اداره امور و رسیدگی به مشکلات روستاها و شهر از طریق مردم و شورا صورت میگیرد. بها دادن به شوراهای شهر و روستا وظیفه ای ملی است.
افشانی خاطرنشان کرد: شاخصهای اعتبارات ملی و استانی باید رعایت شود.
معاون عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور با اشاره به نقش تعیین کننده دو شاخص جمعیت و مساحت در تخصیص اعتبارات به استانها، اظهار داشت: برای تخصیص اعتبارات نام شهر یا روستا در نظر گرفته نمیشود بلکه دو شاخص جمعیت و مساحت میزان اعتبار اختصاصی را مشخص می کند.
وی بیان کرد: باید با روشهای علمی مشکل پسماند شهری و روستایی کشور را برطرف کنیم. از ابتدای امسال تا کنون 600 میلیارد تومان به دهیاریهای سراسر کشور برای انجام طرح های عمرانی واریز شده است.
معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور گفت: مسئولان در ارائه خدمات نباید تفاوتی میان شهر و روستا قائل شوند.
افشانی اظهار داشت: شوراها و دهیاری ها بهترین ظرفیت برای خدمت رسانی به روستاییان هستند.
وی افزود: قبل از اینکه قانون اساسی در کشور مصوب شود قانون شوراها به فرمان امام راحل مصوب شد.
وی بیان کرد: شورا پایه دموکراسی و اداره زندگی مردم با مردم است و بها دادن به شوراهای روستایی یک وظیفه ملی و دینی بحساب می آید.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور گفت: مدیران نباید نگران باشند که بخشی از امورات آنان در اختیار شوراهای روستایی قرار گیرد بلکه باید در این زمینه شوراها را تقویت کنند.
افشانی اظهار داشت: قدرت گرفتن شوراهای روستایی به نفع مردم است و اعضای شوراهای روستایی در انتخاب دهیاری باید دقت بسیار زیادی را لحاظ کنند.
رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور اذعان داشت: دهیاران و بخشداران دنبال تبدیل روستاها به شهر نباشند چراکه جز زیان ، مزیتی را در پی نخواهد داشت.
وی تصریح کرد: باید با نگاه ویژه سهمیه ویژه وسیله نقلیه عمومی درون شهری به استان اختصاص داده شود.
افشانی صمن تاکید بر ظرفیت ها و جایگاه سیستان و بلوچستان ،ادامه داد : باید از ظرفیت های سیستان و بلوچستان در جهت ایجاد اشتغال و سرمایه استفاده سود و عرصه برای نقش آفرینی مردم استان فراهم شود.
بیآبی علت مهاجرت مردم سیستان و بلوچستان
نماینده مردم زاهدان در این نشست گفت؛ به برکت خداوند و به دلیل فواصل کم روستاهای شمال استان با یکدیگر، خدمات رسانی دولت در بخش های شمالی راحت تر است.
علیم یارمحمدی اذعان داشت: یکی از مهمترین دلایل مهاجرت مردم استان ، بی آبی است که مساعدت ویژه دولت را در جهت مهاجرت معکوس مردم می طلبد.
نماینده مردم زاهدان خاطر نشان کرد:با توجه به وجود 8 هزار روستا در مرکز و جنوب سیستان و بلوچستان لازم است خدمات نظام به صورت ویژه تری به این مناطق برسد.
وی با اشاره به 124 هزار بازمانده از تحصیل در سیستان و بلوچستان گفت: تقاضا داریم برای ارائه خدمات بهتر به این خطه از کشور، توجه ویژه ای به پراکندگی این استان شود.
لزوم توجه به مسئله هاری در سیستان و بلوچستان
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان در این نشست گفت: اولین معضل مردم سیستان و بلوچستان وجود سگهای ولگرد در شهرهای شمالی سیستان و بلوچستان و بخشهایی از ایرانشهر و دلگان و ابتلا به بیماری هاری است که با کمکهای وزارت کشور و سردی هوا این موضوع کمرنگتر شده اما با قرار گرفتن در فصل گرما، دوباره این معضل جان مردم استان را تهدید خواهد کرد.
باقر کرد خاطرنشان کرد: بیش از 10 سال از عمر ناوگان حمل و نقل عمومی سیستان و بلوچستان میگذرد که این مهم نیازمند توجه ویژهای است.
وی افزود: پهناوری سیستان و بلوچستان و فاصلهی قابل توجه میان شهر و روستاها و همچنین اختلاف حدود 60 درجهای دمای زمستان و تابستان در این استان سبب تخلیه جمعیت و ایجاد مشکلات برای مردم استان شده است.
باقر کرد عنوان کرد: بهدلیل گرمای شدید هوا در سیستان و بلوچستان به وفور شاهد رخداد آتشسوزی در نخلستانهای جنوب استان بودهایم که لازم است مدل جدیدی برای مهار آتش و آتشنشانی بین راهی طراحی شود که با اطلس استان همخوانی داشته باشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی خاطرنشان کرد: همواره از ظرفیت منطقه آزاد برای تامین ماشینآلات شهرداری و دهیاریها استفاده میشود. تا زمانی که طرح هادی در روستاها اجرا نشود هیچیک از خدمات آبرسانی، گازرسانی و اتصال اینترنت برای روستاییان امکانپذیر نیست.