به گزارش ایرنا، لاک پشت های دریایی از موجودات در معرض انقراض جهانی و جزو فهرست گونه های حفاظت شده «IUCN» هستند که برای چرخه حیات دریا بسیار مفید بحساب می آیند.
از هفت گونه لاک پشت های دریایی که در آبهای گرمسیری خلیج فارس و دریای عمان مشاهده می شوند اغلب گونه های لاک پشت سبز و بعضا لاک پشت منقار عقابی بیشتر مراحل زندگی خود شامل تولید مثل(جفت گیری و تخمگذاری) و تغذیه را در مناطق ساحلی دریای عمان واقع در جنوب سیستان و بلوچستان سپری می کنند.
جمعیت قابل توجهی از لاک پشت های سبز در محدوده آبهای ایران زیست می کنند که زادآوری این گونه دوزیستان خزنده بیشتر در سواحل شهرستان های چابهار و کنارک واقع در جنوب سیستان و بلوچستان اتفاق می افتد.
اشرف علی حسینی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: لاک پشت های سبز زندگی کاملا دریایی دارند و از خانواده لاک پشت های دریایی ساکن در آب های خلیج فارس و دریای عمان هستند.
وی افزود: طول لاک این گونه دوزیستان خزنده به 110 سانتی متر می رسد و از نظر طبقه بندی اتحادیه بین المللی حفاظت از محیط زیست «IUCN» جزو گونه‌ های در حال انقراض به شمار می آید.
وی بیان کرد: تخم گذاری و تولد نوزاد لاک پشت های سبز دریایی زیبایی خاصی به طبیعت و محیط زیست سواحل چابهار و کنارک بخشیده است.
وی تصریح کرد: فصل لانه گزینی و تخم گذاری این نوع لاک پشت از اوایل تابستان آغاز و تا اواخر پاییز ادامه دارد.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست چابهار طول عمر لاک پشت سبز را 40 تا 50 سال و اندازه بالغ آن را 80 تا 150 سانتیمتر اعلام کرد و گفت: این گونه از لاک پشت در استانهای ساحلی جنوب کشور از جمله سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بوشهر قابل مشاهده است.
حسینی اظهار داشت: هر لاک پشت سبز حداکثر 100 تخم می گذارد اما تنها 2 درصد از تخمها به بلوغ رسیده و شانس زندگی پیدا می کنند.
وی بیان کرد: این نوع لاک پشت با خوردن برخی گونه های دریایی از جمله عروس دریایی، جمعیت رو به افزایش آنها را کنترل می کند.
وی ادامه داد: لاک پشت های سبز برای زیست بوم مفید بوده و به عنوان موجودات پاک کننده محیط زیست دریا محسوب می شوند که آلودگی های سواحل را از بین می برند.
وی افزود: کارشناسان محیط زیست دریایی مستقر در چابهار با همکاری همیاران و دوستداران محیط زیست نوزادهای تازه متولد شده لاک پشت ها را پس از مراقبت و حفاظت برای ادامه زیست در دریا رها سازی می کنند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست چابهار گفت: لاک پشت سبز با داشتن رنگ سیاه یا زیتونی مایل به قهوه ای تیره دارای سر کوچک به عنوان موجود طبیعی پاک کننده زیست بوم و آلودگی دریا شناخته می شود.
حسینی تخریب لانه ‌های تخم گذاری لاک پشت های سبز توسط سگ سانان و برداشت تخم ‌ها توسط افراد سودجو را از جمله مشکلات مهم در حوزه نگهداری، حفاظت و کم شدن جمعیت این گونه با ارزش عنوان کرد و افزود: لاک پشت‌ ها برای زیست‌ بوم بسیار مفید هستند و تاثیر بسیار زیادی برای جلوگیری از آلودگی ‌های سواحل دارند.
وی خاطر نشان کرد: تمام پنج گونه لاک پشت از جمله سبز، زیتونی، نوک عقابی، پشت سرخ و پشت چرمی در سواحل مکران قابل مشاهده است.
به گزارش ایرنا شهرستان چابهار از شمال به شهرستان های نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان(مکران) و از غرب به شهر کنارک متصل است.
چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از 2 شهر به نام های چابهار و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشکیل شده است.
3043**3213خبرنگار: رستم کریمی نژاد**انتشاردهنده:اکبرنوری
اخبار لحظه به لحظه را در کانال تلگرامی «اخبار ایرنا سیستان و بلوچستان» دنبال کنید. @irnazahedan
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.