عباس مشیریان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: روش‌های تلفیقی مبارزه با آفات کشاورزی (IPM) مجموعه روش های غیرشیمیایی برای مقابله با آفات کشاورزی است که به منظور تولید محصول سالم و به دور از باقی مانده های شیمیایی استفاده می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: استان سمنان در شرایط کنونی دارای رتبه سوم کشور در استفاده از روش های تلفیقی مبارزه با آفات کشاورزی است که در بخش زراعی صیفی‌جات و در بخش باغی انار از محصولات شاخص استان سمنان است که با این روش تولید می شود.
مشیریان، کاهش مصرف سموم را دیگر هدف اجرای روش های تلفیقی مبارزه با آفات عنوان و بیان کرد: استفاده از تله های نوری و فِرمونی، روش های مکانیکی، روش های زراعی مانند شخم زمستانه و کارت های رنگی، برخی از روش های تلفیقی برای مقابله با آفات است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان سمنان گفت: رهاسازی زنبورهای پرورش یافته تریکوگراما و براکون در مزارع و استفاده از باکتری طبیعی بی. تی، دیگر روش هایی است که با درنظر گرفتن زمان مناسب در داخل گلخانه ها یا مزارع برای مقابله غیرشیمیایی با آفات به کار می رود.
وی با اشاره به استفاده از روش های ماکرو که حشرات مفید برای کشاورزی است و روش های میکرو که در قالب میکروبیولوژیکی در مقابله با آفات استفاده می شود، بیان کرد: به عنوان نمونه استفاده از کارت زرد از مجموعه کارت های رنگی برای مقابله با آفات تا 2 بار استفاده از سموم را کاهش می دهد و در مرحله بعد از حشره مفید استفاده می شود.
مشیریان با بیان اینکه در جریان مجموعه اقدامات تلفیقی و غیرشیمیایی در مبارزه با آفات استفاده از سموم در مراحلی استفاده می‌شود که طغیان آفات رخ دهد، اضافه کرد: آگاهی و همراهی کشاورزان برای نتیجه‌بخش بودن این روش مقابله که علمی و غیرشمیایی و به سود تولیدکننده و ارایه محصولات سالم است اهمیت زیادی دارد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان سمنان با اشاره به سیاست افزایش سطح گلخانه به عنوان روشی برای کاهش قابل توجه مصرف آب در بخش کشاورزی استان، گفت: افزایش روش های تلفیقی مقابله با آفات بر اساس برنامه ششم توسعه و متناسب با افزایش سطح کشت گلخانه‌ای از سیاست های جهادکشاورزی است.
در استان سمنان 960 هزار مترمربع گلخانه با تولید سالانه حدود 19 هزار تن محصول وجود دارد، بر اساس برنامه ششم توسعه درسمنان سالانه هفت هکتارو در دوره پنج ساله باید35 هکتار طرح کشت گلخانه ای اجرا شود.
در استان سمنان 198 هزار هکتار اراضی باغی و زراعی و حدود 45 هزار بهره بردار بخش کشاورزی وجود دارد، تولید محصولات کشاورزی در سال زراعی 94- 95 در استان سمنان با افزایش 9.4 درصدی نسبت به دوره قبل از آن به یک‌ میلیون و 570 هزار تن رسید.
6103 تهیه و انتشار: مصطفی دهقان
برای آگاهی از تازه‌ترین اخبار و رویدادها در استان سمنان به نشانی IRNASEMNAN@ کانال اخبار ایرنا سمنان مراجعه کنید.
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.