در این مطلب آمده است: امروز یکی از مبانی توسعه و شناخت و نام‌آوری و سودآور، صنعت گردشگری است. صنعتی که از دیرباز به عنوان یکی از ارکان مهم اقتصادی و نیز اجتماعی و فرهنگی مورد توجه ملل مختلف از جمله همسایگان ایران به شمار می‌آمده است. حاصل آن هم انتقال فرهنگ‌های قومی در قالب سفرنامه‌هایی است که در هر کشوری از جمله ایران نگاشته شده و بر جای مانده است. البته جلب و جذب گردشگران مستلزم زیرساخت‌هایی است از عوامل طبیعی و تاریخی پرجاذبه که خوشبختانه استان سمنان از این نظر مقام ممتاز اما ناشناخته ای دارد. استان چهارفصل و بی‌نظیر در عرصه‌ی کشور که مرز جنگل تا مرز کویر آن بیش از 70 کیلومتر نیست و این امر در کشور ما بی‌سابقه است. مناطق خوش آب و هوای شهمیرزاد و پرور، بسطام، مجن، شبهای شاهرود آسمان پرستاره ی کویر، باعث شده است که به عنوان نمونه کاروان سرای بهرام و دیگر نقاط، لحظه ای از عوامل رصد ستارگان خالی نباشد.
چشمه ی آب گرم نزدیک سمنان که امروز در شهرستان سرخه واقع شده، کیفیتی اگر بالاتر از سرعین اردبیل نداشته باشد، کمتر ندارد، اما نکته آن جاست که آن همت معرفی و نیز بهسازی و آماده کردن شرایط را نداشته‌ایم.
وجود مکان‌های تاریخی و مذهبی متعدد و بسیار قابل اعتنا از قبیل قلعه‌های موجود در سمنان و دامغان، غار دربند شهرستان مهدی شهر، باغ گردوی عظیم شهمیرزاد، چشمه علی و تاریخانه‌ی افتخارآمیز دامغان، قلعه‌ی گردکوه که در تاریخ داستانی ایران زندان اسفندیار بوده است. بارگاه و زیارتگاه بسطام و مدفن بایزید بسطامی سلطان العارفین و قلعه‌ی خرقان و آستان شیخ ابوالحسن خرقانی، وجود امامزاده یحیی(ع) فرزند امام موسی کاظم و برادر حضرت امام رضا(ع)، امام زاده‌های اشرف و علی بن جعفر و علویان با آن فضاهای زیبا و جذاب و نیز مسجد جامع سمنان که از بناهای قرن اول هجری و در عهد امامت و خلافت امام علی(ع) و به امر آن حضرت ساخته شده و منار تاریخی عهد سلجوقی و مجموعه‌ی بسیار زیبای مجموعه‌ی کاروان سرای پهنه و آن مسجد امام که در کشور زبانزد و بی‌مثال است و ارگ افتخارآمیز سمنان و ده‌ها نمونه‌ی دیگر... که هر کدام برای جلب گردشگران کفایت دارد.
و در سالهای اخیر خانه‌های بازسازی شده ی فامیلی، تدین، عمارت بادگیر و دهها مورد مثال زدنی، سرمایه‌های ملی بی بدیلی است که باید رونق ایجاد کند و موجب شکوفایی استان و کشور باشد.
چه طور می‌شود، این استانی که به هشت استان کشور راه دارد و سالانه بیش از بیست میلیون زایر امام رضا(ع) از آن می‌گذرد به قول دکتر خباز از معبر به مقصد تبدیل نشود.
مسیر عبور مسافران از استان، باید قدم به قدم، به نمادها و تابلوهای معرفی مکان‌های پرجاذبه ی ما آراسته باشد چون تا چشم نبیند، دل نمی‌پذیرد. به عنوان نمونه اگر این مکان‌ها، فی‌المثل مسجد امام سمنان، فقط به وقت نماز باز باشد و از ارائه خدمات اولیه هم عاری باشد، چگونه آن شاهکارهای هنری چشم‌نواز به رخ کشیده شود.
در اینجا با ورود استاندار جدید و توصیه‌های موکد دکتر روحانی، رئیس‌جمهوری محترم در زمینه‌ی توسعه‌‌ی استان و نیز شهرداری که از دیار گردشگر‌پذیر آمده است، به غیر از چاره‌اندیشی جهت جذب زایران عبوری با زمینه‌سازی‌های لازم در اقامت، می‌توانیم با انعقاد تفاهم‌نامه‌هایی با استان‌های دیگر، در مبادله‌ی گردشگران از جمله دانش‌آموزان و دانشجویان و کارمندان، سهم بالایی به خود اختصاص دهیم.
6026/7342
*خبرنگار: الناز ملکی **انتشار دهنده: جانعلی فتحی
برای آگاهی از تازه‌ترین اخبار و رویدادها در استان سمنان به نشانی IRNASEMNAN@ کانال اخبار ایرنا سمنان مراجعه کنید.
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.