محمد سعیدی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: برای جلوگیری از خطر احتمالی بیماری‌های ناشی از کشتار غیربهداشتی در ماه محرم مانند سیاه‌زخم با انتقال خون‌آلوده به ویژه برای کودکان و سالخوردگان، کشتار دام بهتر است در 6 کشتارگاه فعال استان سمنان انجام شود.
وی با اشاره به این که در کنار برخی از تکایا پوست دام بعد از کشتار در شرایط نامناسب جمع آوری می شود، افزود: کشتارگاه ها حتی بعد از ذبح دام آمادگی پوست‌کنی و خرید پوست دام را دارد.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با اشاره به نیت خیر و خلوص مومنان در ادای نذورات حسینی و احترام به مقام والای شهدای کربلا، به شهروندان توصیه کرد: برای ادای این نذورات دام سنگین در هیات ها و تکایا و میدان ها ذبح نشود و در صورت امکان، ابتدا در کشتارگاه ها یا در مکان‌هایی که آبراه و فاضلاب وجود داشته باشد این قربانی‌ها انجام شود.
سعیدی افزود: در برخی موارد عده ای سودجو در ماه محرم با سوء استفاده از نیت خیر مردم و با هدف منفعت مالی خود، طیور بیمار و آلوده با قیمت پایین عرضه می کنند که خرید و قربانی کردن این طیور از نظر سلامت و بهداشت، بسیار خطرناک است و مورد تایید دامپزشکی نیست.
وی با اشاره به این که روند اننقال بیماری مشترک بین انسان و دام 10 روز بعد از ورود آلودگی بروز می کند، افزود: این مساله نشان دهنده اهمیت رعایت بهداشت و توجه به توصیه‌های دامپزشکی است.
سعیدی بیان داشت : 28 گروه ثابت و سیار در قالب دامپزشک، ناظر و بازرس بر کشتار دام شرعی و بهداشتی در ماه محرم به ویژه در روزهای تاسوعا و عاشورا در سراسر استان سمنان نظارت می کنند.
مدیر کل دامپزشکی استان سمنان یاد آور شد: مردم برای ادای نذورات و قربانی، دام سبک، سنگین و طیور مورد نیاز را از مراکز مورد تایید دامپزشکی تهیه کنند.
شهروندان در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی، مراتب را به اداره های دامپزشکی در شهرستان ها و یا به سامانه اطلاع رسانی 1512 اداره کل دامپزشکی استان سمنان اطلاع دهند‌
6103/7344 خبرنگار: امیرحسین کاشی منش ** انتشاردهنده: مصطفی دهقان
برای آگاهی از تازه‌ترین اخبار و رویدادها در استان سمنان به نشانی IRNASEMNAN@ کانال اخبار ایرنا سمنان مراجعه کنید.
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.