حجت الاسلام والمسلمین علی اصغر فضیلت شامگاه دوشنبه در آیین چهارمین دو سالانه کتاب استان سمنان در فرهنگسرای کومش این شهر، ابراز داشت : در گذشته سرمایه های بشری فیزیکی و مادی بود که همیشه و در همه حال توسط سرمایه انسانی صیانت شده است، سرمایه اجتماعی امروز در دنیا دارای اهمیت است و امروز نبود سرمایه اجتماعی توازن سرمایه مادی و انسانی را بر هم می زند.
وی افزود : سرمایه اجتماعی در دنیا اهمیت زیادی پیدا کرده است که درک وجود آن نیاز به هوشمندی جامعه دارد و می توان گفت اگر کتابخانه ها به صورت فیزیکی سرمایه ای مادی و نیروی انسانی کتابخانه ها و چاپ نیز سرمایه ای انسانی تلقی شود ، کتابخوان ها سرمایه اجتماعی را شامل می شوند.
وی تاکید کرد: توجه به کتاب در جامعه سرمایه ای اجتماعی به حساب می آید، هر چند به راحتی نمی توان آن را اندازه گیری کرد، اما می توان از درون آن جامعه دغدغه مطالعه را احساس کرد.
وی بیان کرد: در این مدت وقتی کتاب گران شد اعتراضی از دل مردم بر نخواست اما گرانی بنزین دلخوری مردم را به دنبال داشت و این نشان می دهد که در میان دغدغه های جامعه سرمایه مادی در اولویت است، هر چند جای نگرانی نیست و می توان اهالی کتاب را به این بیت تشبیه کرد که می گوید: «سیاهی لشکر نیاید به کار، یکی مرد جنگی به از صد هزار»
وی اظهار داشت :در کشورهای توسعه یافته گفتمان ها باعث تصمیم گیری های منطقی و گره گشا در جامعه می شود، نباید کمیتنگری در جامعه مهم باشد و گفتمان ریشهای در جامعه ای که دارای سرمایه اجتماعی مناسب است به وجود خواهد آمد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان به بیت «توانا بود هر که دانا بود» از شاهنامه فردوسی نیز اشاره کرد و گفت : امروز قدرت اصلی هر ملت ثروت فیزیکی و تولید ناخالص آن نیست، توانمندی های علمی و سرمایه های اجتماعی آن جامعه است و لازمه تفکر و راه شناخت علم، هنر و فلسفه همگی مبتنی بر کتاب است و پویایی در هر بخش به رونق کتاب مربوط است.
در این آیین از کتابهای برگزیده،نویسندگان، ناشران، دستگاههای اجرایی و نهادهای عمومی و فرهنگی فعال در زمینه کتاب، کتابخوانی و ترویج فرهنگ مطالعه در استان سمنان تجلیل شد.