حسین شاهینی روز  شنبه در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت: سال گذشته ۱۳۵ رشته قنات به طول ۳۶.۶ کیلومتر با صرف اعتباری بالغ بر پنج میلیارد و ۹۱۰ میلیون ریال در استان سمنان  مرمت و بازسازی شد.

مدیر امور آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان بیان کرد: برخی قنات‌ها ممکن است چندین بار مورد مرمت قرار گرفته باشد.

وی ادامه داد: آب مورد نیاز بیش از ۱۴ هزار و ۱۹۶ هکتار از اراضی کشاورزی استان سمنان از طریق قنات تامین می‌شود و این میزان اراضی کشاورزی تغذیه کننده از آب قنات نشان دهنده اهمیت لای‌روبی و مرمت قنات است.

وی با بیان اینکه حفظ قنات به معنای حفظ حیات در یک عرصه بیابانی است، تصریح کرد: طرح مرمت و لایروبی قنات‌های استان سمنان با هدف حفظ میراث فرهنگی، افزایش آبدهی برای مصارف کشاورزی دنبال می‌شود.

شاهینی افزود: با صرفه‌ترین، منطقی‌ترین و مطمئن‌ترین شیوه استحصال آب قنات است و همین موضوع ضرورت تامین اعتبار برای طرح‌های مرمت و بازسازی قنات را دوچندان می‌کند.

وی یادآور شد: بهره‌وری آب در پایین دست قنات‌ها در استان سمنان بالاست و ۱۰ درصد از تولید محصولات کشاورزی استان سمنان به آب قنات‌ها وابسته است.

مدیر امور آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان خاطرنشان کرد: در هنگام بروز حوادث و بلایای طبیعی یا حمله سایبری دشمن به تاسیسات و زیرساخت‌های شهری در صورت قطع برق شهری، فقط قنات‌ها قادر به تامین آب کشاورزی و شرب است که همین موضوع بر اهمیت توجه به قنات‌ها می‌افزاید.

تاریخچه قنات در استان سمنان به بیش از ۲ هزار سال پیش می‌رسد که می توان به قنات نصرتیه در شهرستان میامی به عنوان قدیمی‌ترین قنات استان اشاره کرد.

۷۷۳ رشته قنات دایر و بایر در استان سمنان وجود دارد که بیشتر این قنات‌ها در مناطق خشک و بیابانی قرار دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.