در هفته چند گرم ماهی باید بخوریم؟
یکی از غذاهایی که مقدارش در برنامه غذایی بسیاری از ما پایین است ماهی و غذاهای دریایی است. توصیه می شود هفته ای 225 گرم ماهی خورده شود.
به گزارش جی پلاس، یکی از غذاهایی که مقدارش در برنامه غذایی بسیاری از ما پایین است ماهی و غذاهای دریایی است. توصیه می شود هفته ای 225 گرم ماهی خورده شود اما متاسفانه بسیاری از ما یک سوم این مقدار را هم نمی خوریم و این یعنی مواد مغذی فراوانی که غذاهای دریایی می توانند به بدنمان برسانند را از دست می دهیم. این مواد مغذی عبارتند از: پروتئین با کیفیت، ویتامین D، سلنیوم و امگا 3 که برای مغز و قلبتان مفید است.
یکی از دلایلی که مردم به اندازه کافی ماهی نمی خورند این است که بلد نیستند آن را چگونه بپزند و به همین سادگی از کنار چنین غذایی می گذرند.
اما ممکن است دلیل دیگری نیز وجود داشته باشد: نگرانی درباره جیوه. دوز بالای این ماده معدنی طبیعی می تواند سمی باشد. بنابراین متخصصان توصیه می کنند مقدار استفاده خود از ماهی هایی که مقدار زیادی از این ماده معدنی را در خود دارند محدود کنید. به خانم های باردار و شیرده در مورد میزان مصرفشان هشدار داده شده چون سطح بالای جیوه می تواند به سیستم عصبی و مغز در حال رشد نوزاد و کودک آسیب وارد کند.
کنار گذاشتن کامل غذاهای دریایی واکنش بسیار شدیدی است و لازم نیست این کار را کنید. ماهی هایی که جیوه کمی دارند از ماهی های با سطح جیوه بالا خیلی بیشتر هستند، مانند سالمون، قزل آلا و کاد. ماهی هایی مانند اره ماهی، ماهی تن چشم درشت و نیزه ماهی سطح جیوه بسیاری بالایی در خود دارند، چون این ماهی ها دیگر ماهی های حاوی جیوه را می خورند.
بعلاوه درباره جیوه موجود در ماهی ها کمی بیش از حد بزرگ نمایی شده است. در یک تحقیق که سال 2011 انجام شد محققان به این نتیجه رسیدند که جیوه موجود در غذاهای دریایی تنها حدود 7 درصد جیوه موجود در بدن زنان را شامل می شود. سازمان های بزرگی مانند FDA و EPA توصیه می کنند خانم های باردار غذاهای دریایی پخته را حتما در برنامه غذایی خود قرار دهند تا مواد مغذی موجود در آنها به رشد کودکشان کمک کند. بنابراین مزایای غذاهای دریایی از خطری که در موردش بزرگ نمایی هم شده بیشتر است.
در پایان باید گفت همه ما می توانیم میزان استفاده خود از ماهی و غذاهای دریایی را افزایش دهیم و حتی می توانیم هر روز از آنها استفاده کنیم. با این حال تنوع در برنامه غذایی لازم است و باید ماهی را در کنار دیگر غذاهای سالم میل کرد تا از مواد مغذی متنوع برای رشد و سلامت استفاده نمود. در صورتی که باردار یا شیرده هستید بیشتر سعی کنید ماهی هایی بخورید که ثابت شده سطح جیوه کمتری دارند. سه تا چهار وعده ماهی در هفته می تواند کمک زیادی به رشد نوزاد خانم های باردار کند.
دیدگاه تان را بنویسید