از جمله خطرناک ترین اختلالاتی که ممکن است برای بدن به وجود آید بروز سکته است.

به گزارش جی پلاس، از شایع ترین سکته ها می توان سکته مغزی و سکته قلبی را نام برد. ابتلا به سکته قلبی علل مختلفی را شامل می شود که از جمله می توان به استرس اشاره کرد که این نوع سکته در بانوان رایج تر است. با دکتر سلام همراه باشید.

 
در این نوشتار ارتباط بین استرس محل کار با خطر سکته‌ قلبی را بیان میکنیم. آیا هم‌چنان برای کاهش استرس شغلی‌تان دنبال دلیل و مدرک هستید؟ پژوهشگران دانشگاه هاروارد پس از تحلیل نتایج مطالعه‌ای ۲۰ ساله دریافتند، تنش‌های شغلی خطر حمله‌ی قلبی را در زنان به شدت افزایش می‌دهد.

به گزارش «بهداشت نیوز» وقتی پژوهشگران فشارهای شغلی ۱۷۴۱۵ شرکت‌کننده را در مطالعه‌ای با بودجه‌ی بنیاد ملی سلامت ایالات متحده بررسی کردند، دریافتند زنانِ مشغول به کارهای پر استرس حدود ۸۸۸ درصد بیش‌‌تر از زنان مشغول در محیط‌های کاری کم‌ استرس در معرض سکته‌ی قلبی قرار دارند. زنان دارای استرس شغلی حدود ۴۰۰ درصد بیش از سایرین در معرض خطر تجربه‌ی هرگونه مشکل قلبی  و عروقی قرار دارند.

دکتر میشل ای. آلبرت، کارشناس ارشد بهداشت عمومی در بیمارستان بریگهام و زنان و یکی از پژوهشگران این مطالعه، خاطرنشان کرد  مطالعات پیشین در مورد ارتباط میان استرس شغلی و بیماری‌های قلبی و عروقی بر روی مردان به عمل آمده بود، و فقدان پژوهشی مشابه بر روی زنان احساس می‌شد. آلبرت می‌گوید: “این مطالعه نشان می‌دهد تاثیرات فشار کاری بر سلامت قلب و عروق زنان، آنی و طولانی‌مدت است. شغل‌تان می‌تواند تاثیراتی مثبت و منفی بر سلامت‌تان بگذارد، بنابراین توجه به استرس‌های شغلی بسیار حائز اهمیت است.‌”

آلبرت فشار کاری را به صورت شرایطی تعریف می‌کند که در آن، وظایفی سخت و سنگین بر عهده‌تان باشد ولی اختیار و خلاقیتی در میان نباشد، یا وظایف سخت و سنگین به همراه قدرت و اختیار فراوان بر دوش‌تان باشد. ولی در اصل، چه با اختیار و چه بی‌اختیار، وظایف سخت و سنگینِ مشاغل امروزی می‌توانند بر سلامت‌تان تاثیری بلند مدت بگذارند.

آلبرت می‌گوید: “‌از دیدگاه بهداشت عمومی، بر کارفرمایان، افراد در معرض بیماری، دولت‌ها، و نهادهای بیمارستانی لازم است همواره بر فشار کاری قابل تشخیص بر کارمندان نظارت کنند و برنامه‌های لازم را برای کاهش فشار شغلی و شاید برداشتن قدم‌هایی مثبت برای پیشگیری از بیماری قلبی آغاز نمایند.‌” استراتژی‌های زیر می‌توانند به برطرف کردن تنش‌های محل کار کمک کنند:

۱. برقراری ارتباط موثر

یکی از اصلی‌ترین محرک‌های استرس در محل کار عدم توانایی کارگران به ابراز موثر نیازها و دل‌مشغولی‌ها به مافوق‌شان است. آدم‌هایی که می‌توانند با ملاحظه و با نزاکت از نیازها و منافع‌شان سخن بگویند، بیش از دیگران احساس قدرت و تسلط بر امور می‌کنند، و بنابراین استرس کم‌تری دارند.

۲. شناسایی و مقابله با محرک‌های تنش‌زا

گزارش روزانه‌ای از آدم‌ها و شرایطی که به سرعت باعث ایجاد فضایی منفی یا احساسات استرس‌زا می‌شوند، تهیه کنید. در زمان مناسب به هر از یک آن‌ها رسیدگی نمایید. برای مثال، تماس‌ها و تعاملات‌تان را با همکاران ناخوشایند حتی‌المقدور کاهش دهید.

۳. فعالیت بدنی

فعالیت بدنی با افزایش سطح اندورفین، نوعی از پیام‌رسانان عصبی مغز که احساسات خوب را منتقل می‌کنند، استرس را کاهش می‌دهد.  هم‌چنین توجه‌مان را از پریشانی‌ها و سرخوردگی‌ها دور می‌کند و خلق‌وخوی‌مان را بهبود می‌بخشد. به علاوه، فعالیت جسمی می‌تواند کیفیت خواب‌مان را نیز بهتر کند، سطح استرس را کاهش دهد و به تدریج حسی از قدرت و تسلط بر امور درون‌مان به وجود آورد.

 

۴. یوگا

به نقل از انتشارت سلامت هاروارد، پژوهشگران آلمانی در ۲۰۰۵ دریافتند زنانی که هفته‌ای دو بار در کلاس‌های ۹۰ دقیقه‌ای یوگا شرکت می‌کردند، نشانه‌هایی از بهبود علائم مربوط به اضطراب، افسردگی، و استرس در آن‌ها مشاهده شد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.