بیماری های مزمن و غیرواگیر شایع ترین علت مرگ و میر در دنیا است. این دسته از بیماری ها را قابل پیشگیری ترین بیماری های مزمن می نامند چرا که با کنترل فاکتورهای خطر می توان از ایجاد آن جلوگیری نمود.

جی پلاس، بهداشت نیوز نوشت؛ از این فاکتورها می­توان به اختلالات چربی خون ، چاقی، فشار خون بالا، کم تحرکی، دیابت، سیگار و رژیم غذایی ناسالم اشاره نمود. تصلب شرایین و چربی خون مهمترین عوامل ایجاد بیماری­های قلب و عروق بوده که تحقیقات نشان داده است استفاده از رژیم غذایی همراه عناب و فرآورده­های آن نقش بسزایی در کاهش سطح این فاکتورها ایفا می­کند.

امروزه با تغیر الگوی زندگی شامل کم تحرکی، استفاده طولانی مدت از تلویزیون، رایانه، گوشی همراه و همچنین نداشتن برنامه منظم ورزشی و استفاده از غذاهای چرب و پرکالری سن ایجاد اختلالات قلبی و عروق را کاهش داده­است و گرفتی عروق یا آترواسکروز از سنین کودکی در حال شکل گیری است.

عناب به دلیل داشتن ترکیبات تری­ترپنوئیدی (اسید اولئانونیک، اسید پومونیک و اسید پومولیک) مانع تشکیل چربی­های رسوب شونده در عروق می­شود. همچنین عناب با کنترل سطح چربی­های سرم خون (کلسترول، تری گلیسرید، LDL و HDL) به دلیل داشتن ترکیبات پکتینی مانع ایجاد بیماری­های قلبی می­شود.

مصرف 15گرم در روز عناب به مدت یک ماه مقدار کلسترول تام، LDL  و همچنین قند خون ناشتا را به مقدار معنی­ داری کاهش می­دهد. همچنین میوه عناب منبع غنی از روی و ویتامین C بوده که مصرف آن نقش مهمی در رشد و ارتقاء سیستم اعصاب مرکزی (مغز) و ایمنی بدن ایفا خواهد کرد

. براساس طب سینا عناب تازه به لحاظ خشکی و رطوبت معتدل و طبیعت  کمی سرد داشته و در نسخه ­های بوعلی مخلوط میوه عناب با خرما، مویز و انجیر به عنوان داروی سینه تجویز شده است که از این مخلوط به میزان 50 گرم در لیتر به شکل شربت مصرف می­شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.