بهزاد کلانتری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در زنجان افزود: خدمات نوروزی سلامت وزارت بهداشت و درمان و اموزش پزشکی از 25 اسفند تا 17 فروردین سال 98 آغاز می شود و در این میان بیمارستانها آماده ارائه خدمت هستند.
وی اظهار داشت: بر اساس برنامه اعلام شده، خدمات اورژانس بیمارستان های کشور کاهش نمی یابد بلکه همانند سال های گذشته در ایام نوروز موظف به خدمات دهی لازم با تمام امکانات و ظرفیت های موجود هستند.
این مسئول ادامه داد: بر این مبنا خدمات دهی بیمارستان های واقع در استان های شمالی و مسافرپذیر بخصوص شهرهای زیارتی به دلیل ورود گردشگران و مسافران بالا با ظرفیت بالایی انجام می گیرد.
وی اضافه کرد: یکی از بسته های طرح تحول نظام سلامت فعالیت 750 پزشک مقیم در بیمارستانها ی کشور بصورت شبانه روزی بود که این رویه همچنان برقرار است که در ایام نوروز خدمات لازم را ارائه می کنند.
کلانتری افزود: برای ارائه خدمات مناسب اورژانس 115 نیز به بیمارستانهای کشور اعلام شده از هرگونه توقف آمبولانس ها خودداری کنند تا امداد رسانی بهنگام در واقع بروز حادثه انجام گیرد.
وی اظهار داشت: بیمارستان ها موظف شده اند برنامه آنکال خود را به ستاد هدایت مدیریت عملیات دانشگاههای علوم پزشکی اعلام کنند تا مسیر ارجاع بیمار به درستی انجام و از سرگردانی آنان جلوگیری شود.
این مسئول خاطر نشان کرد: سامانه شکایت مردمی 190 وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی آماده دریافت شکایات و پاسخگویی موارد واصله در کمترین زمان ممکن است.
به گفته کلانتری، هم اکنون 615 بیمارستان فعال دانشگاهی و 385 بیمارستان غیر دانشگاهی فعال در کشور با مجموع 136 هزار و 500 تخت فعال است.

** نظام ارجاع الکترونیک و پزشک خانواده در 5 استان کشور اجرا می شود
مدیرکل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: طبق برنامه ریزی ها ، نظام ارجاع الکترونیک تا پایان خرداد در 6 دانشگاه علوم پزشکی شامل زنجان، مازندران، گیلان، بابل ، آذربایجان شرقی و گلستان اجرا می شود.
وی اظهار داشت: با اجرای این برنامه استحقاق سنجی، نوبت گیری، ارجاع الکترونیکی و رسیدگی به اسناد الکترونیکی و نسخه نویسی الکترونیک با سهولت بیشتری انجام می شود.
این مسئول ادامه داد: با ساز و کارهای انجام گرفته زیرساخت های استقرار نظام ارجاع الکترونیک در 33 دانشگاه علوم پزشکی کشور نیز فراهم شده و در واقع می توان گفت مراحل آزمایشی خود را طی می کنند.
کلانتری اظهار امیدواری کرد: تا سال 99 نظام ارجاع الکترونیک در همه دانشگاههای علوم پزشکی کشور به پایان برسد و با تحقق این امر خدمات رسانی به شکل مطلوب تری ارائه خواهد شد.
وی تاکید کرد: هدف از اجرای نظام ارجاع، اولویت بهداشت بر درمان و اولویت سطح یک بر سطوح 2 و 3 درمان است، و در این میان باید بیمار، خدمات را در سطح یک دریافت کند و مدیریت درمان در این سطح انجام شود.
به گفته این مسئول، حداکثر 15 درصد بیماران باید به سطح 2 ارجاع شود و طی این مسیر صحیح باید بر اساس دستوالعمل ها و راهنماهای بالینی باشد.
مدیرکل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی خاطرنشان کرد: طبق مطالعات، بررسی ها و بازدید از دانشگاههای علوم پزشکی نتیجه گرفته ایم، تنها راه صحیح اجرا کردن نظام ارجاع، الکترونیکی است.
وی یاد آور شد: طی بازدید و بررسی که از مراکز بهداشتی و درمانی زنجان انجام شد، امکان ارجاع از سطح یک به سطح 2 به طور کامل مهیا شده و این برنامه در ارزیابی به عمل آمده موفق بود که در حال به روز شدن است.
9646/8068
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.