محمد مطرودی یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در هر هکتار 125 اصله پاجوش نخل کاشته می شود، گفت: 60 درصد کشت پاجوش نخل در اراضی احیا شده خرمشهر از نوع رقم برحی و 40 درصد رقم استعمران(رقم صادراتی) انجام شده است.
مدیر اداره جهادکشاورزی شهرستان خرمشهر اظهار داشت: در برنامه احیاء و توسعه نخیلات 75 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان نیز در اسفندماه سال جاری به زیر کشت نخیلات جدید می رود.
وی میزان تولید خرما در تابستان امسال را شش هزار تن عنوان کرد و گفت: شش هزار تن خرما از نوع استعمران تولید و پس از بسته بندی در پنج کارگاه بسته بندی خرما در خرمشهر به کشورهای خارجی صادر شد.
مطرودی، آبشویی 100 هکتار از اراضی جزیره مینو را یادآور شد و گفت: در حال حاضر 100 هکتار از اراضی کشاورزی جزیره مینو توسط موسسه جهاد نصر در حال آب شویی است و پیش بینی می شود تا پایان امسال 500 هکتار از اراضی جزیره مینو تحویل بهره برداران شود.
وی با بیان اینکه 95 درصد اراضی کشاورزی جزیره مینو به عنوان کاربری کشاورزی تعریف شده ، گفت: یکهزار و 900 هکتار از اراضی کشاورزی مینوشهر در طرح 550 هزار هکتاری مقام معظم رهبری تا نیمه دوم سال 97 اجرایی می شود.
مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر در ادامه گفت:به منظور تعیین مالکیت و توزیع اراضی و نظارت بر نحوه تقسیم اراضی جزیره مینو کمیته ای متشکل از معتمدین محل، بخشداری و شورای جزیره مینو تشکیل شد.
مطرودی از بهره برداران منطقه جزیره مینو خواست تا برای تعیین حریم ها و توزیع اراضی با موسسه جهاد نصر همکاری کنند.
مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر ، آب شویی یکهزار هکتار از اراضی کشاورزی شلمچه را از دیگر طرح های موسسه جهاد نصر یادآور شد و گفت: یکهزار هکتار از اراضی کشاورزی شلمچه آب شویی شده و تا پایان سال جاری تحویل بهره برداران می شود.
مطرودی با بیان اینکه زمین های کشاورزی شلمچه برای کشت نخیلات و میانه کاری احیاء شده، گفت: با توجه به سابقه کشاورزی در شلمچه الگوی کشت نخیلات و میانه کاری برای این منطقه تعریف شده و کشاورزان برای تحویل زمین کشاورزی خود به مرکز خدمات کشاورزی خرمشهر مراجعه کنند.
مطرودی با بیان اینکه 10نفر از بهره برداران برای گرفتن تسهیلات به بانک های عامل معرفی شد، گفت: به منظور آسان سازی کار کشاورزی بهره برداران شهرستان خرمشهر 30 دستگاه تراکتور به همراه ادوات جذب شد.
وی افزود: با توجه به محدودیت برداشت آب از رودخانه کارون طرح آبیاری کم فشار در 160 هکتار از اراضی کشاورزی خرمشهر با استفاده از 80 درصد تسهیلات بلاعوض و 20 درصد سهم کشاورز اجرایی شد.
وی افزود: در این راستا کشاورزانی که مجوز برداشت آب دارند می توانند از این فرصت استفاده کنند و از طرح آبیاری کم فشار بهره مند شوند.
مطرودی افزود: انتظار می رود بهره برداران برای مدیریت آبیاری مزارع کشاورزی خرمشهر از توصیه های کارشناسان استفاده کنند.
وی ادامه داد: همچنین با توجه به اینکه شهرستان خرمشهر در پایین ترین نقطه کارون قرار گرفته و آب رودخانه در ماههایی از سال به دلیل کاهش دبی آب شوری آن افزایش می یابد انتظار می رود سازمان آب و برق خوزستان در این رابطه اقدامات موثری بردارند.

*** هفت هزار هکتار زیر کشت طرح گندم
مدیر جهاد کشاورزی خرمشهر گفت: هفت هزار هکتار طرح محوری گندم و دو هزار هکتار جو و 700 هکتار کلزا از اراضی غرب کارون اجرا شد.
مطرودی افزود: در سال زراعی گذشته 18 هزار تن گندم در مرزاع کشاورزی خرمشهر تولید شد.
وی کشت کلزا در اراضی کشاورزی را مهم دانست و گفت: به منظور ترویج کاشت دانه های روغنی و تناوب زراعی این محصول در مزارع در خرمشهر کشت کلزا به کشاورزان پیشنهاد داده شد و امسال 700 هکتار از اراضی این شهرستان به زیرکشت کلزا درآمد.
مطرودی با بیان اینکه قیمت تضمینی محصول کلزا دو برابر گندم است، گفت: این محصول به مراقبت های ویژه نیاز دارد به همین منظور کشاورزان رغبتی به کاشت آن ندارند.
به گزارش ایرنا شهرستان خرمشهر سه هزار و 700 هکتار نخیلات دارد که از این میزان دو هزار و 100 هکتار آن بارور و یکهزار و 600هکتار به صورت نهال یا غیر بارور بوده است.
از ارقام خرما در خرمشهر می توان استعمران، زاهدی، بریم، خضراوی، بلیانی، برحی، گنطار، سویدانی، خصاب، عویدی، لیلوی، دیری، یوزی، شکرا، اشگر، فرسی و حلاوی را نام برد.
عمده نخیلات بارور خرمشهر رقم استعمران که رقم تجاری و صادراتی تشکیل می دهد اما عده ای از کشاورزان بخشی از آن به صورت رطب برداشت کرده که مصرف داخلی دارد.
7100/7165 /
خبرنگار: کمیله حجازی ** تنظیم: حمید رضا ترابی فرد **انتشاردهنده:محسن بهاروند
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.