امید بن عباس عصر چهارشنبه در نشست اساتید دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول با اعضای کانون هماهنگی صنعت و بازار قند و شکر کشور که در راستای ارتباط صنعت با دانشگاه برگزار شد، گفت: کارخانه قندی که سالها تعطیل بود و از چغندر قند، شکر استحصال می کرد با همت دولت و با اعتباری حدود ۶۰۰ میلیارد ریال بازسازی شد؛ این کارخانه چند سالی است که توسط مالکان اصلی آن دوباره در حال تولید و کشت چغندر قند در منطقه است.
وی با بیان اینکه چغندرقند در خارج از فصل کشت میشوذ، افزود: صرفه جویی اقتصادی کشت چغندرقند موجب شده طرح های چغندر قند در سطح استان خوزستان از کیفیت بهتری برخوردار شوند.
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول اظهارداشت: در سال های گذشته متاسفانه سطح زیر کشت چغندر کم شده بود اما با سرمایه گذاری ستاد اجرایی فرمان حضرت امام در شهرستان دزفول و احداث کارخانه با ظرفیت بالا که اوایل سال آینده آماده بهره برداری میشود، ظرفیت اقتصادی بزرگی ایجاد خواهد شد.
وی با بیان اینکه چغندرقند در امنیت غذایی کشور، توسعه محصول نیشکر و تولید محصولات جانبی مثل شکر دارویی و امثال آن موثر است، افزود: به طور قطع با ایجاد چنین مجموعه ای میتوانیم روی بحث های تحقیقاتی محصولات نیز فعالیت کنیم و مشورت های مورد نیاز را به دولت بدهیم تا سیاست های دولت متناسب با این وضعیت و نگاه به داخل تنظیم شود.
بن عباس گفت: ظرفیت تولید محور در داخل کشور وجود دارد که لازم است سازوکارها، قوانین و نگاه مسئولان در این زمینه در سطح ملی و استانی با تولید محتوا تغییر کنند.
وی ادامه داد: پارسال برای کشور بویژه استان خوزستان سال سختی بود که با سیل شروع و خسارت های زیادی به مردم وارد شد که با تدبیر استاندار خوزستان تهدیدها به فرصت تبدیل شدندـ
وی افزود: بحث کشت تابستانه برنج در دستور کار استان قرار گرفت و افزون بر ۵۲۲ هزار تن برنج در سال گذشته در استان برداشت شد این در حالی است که در خوش بینانه ترین حالت در سال قبل آن حدود ۱۰۰هزار تن برنج تولید می شد.
بن عباس با بیان اینکه استاندار خوزستان به منظور حمایت اجتماعی و اقتصادی از مردمی که همه دارایی خود را در سیل از دست داده بودند این موضوع را پیگیری کرد، گفت: کشت برنج تا حدود زیادی میتوانست خسارت های وارده به مردم را جبران کند که با وجود مخالفت های دولت، انجام شد.
سرپرست فرمانداری ویژه دزفول اظهار داشت: با توجه به شیوع کرونا در دنیا و تغییر سیاست های صادراتی کشورها به سمت امنیت غذایی و ممنوعیت صادرات برنج توسط کشورهای هند و پاکستان، اگر در خوزستان کشت برنج صورت نمیگرفت، کشور در بحث برنج با چالش جدی مواجه می شد که با توجه به تنگناهای مالی که وجود دارد، هم صرفه جویی ارزی شد و هم به یک نحو کار پدافند غیرعامل انجام شد.
وی افزود: پارسال سازمان بازرگانی دولتی افزون بر ۱۰۰ هزار تن برنج وارد نکرد و این امر باعث شد دولت امسال از استاندار خوزستان درخواست کرده تا میزان برنج قابل تولید در استان را اعلام کند اما در راستای تغییر سیاست ها و نگاهی که وجود دارد امسال شرایط مانند سال گذشته نیست و کارهایی صورت گرفت که به کشور در بحث جلوگیری از خروج ارز و وابستگی به خارج و امنیت غذایی کمک کرد.