به گزارش ایرنا ویروس کرونا یا کووید ۱۹ نخستین بار در شهر ووهان چین شناسایی شد و تاکنون به بیش از یکصد کشور جهان سرایت کرده است.
تعداد ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور تا ظهر یکشنبه ۲۵ اسفندماه به ۱۳ هزار و ۹۳۸ نفر و فوت ناشی از آن به ۷۲۴ نفر رسیده و همچنین چهار هزار و ۵۹۰ نفر تاکنون بهبود یافتهاند.
آمار بیماران مبتلا به کرونا که در بیمارستان بزرگ دزفول بستری شدهاند در حال حاضر به ۳۶ نفر رسیده و پنج نفر بر اثر ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دادهاند.
این آمار نشان میدهد که مردم از هر قشری باید در راستای مقابله با ویروس خطرناک کرونا گام بردارند و بیش از پیش به توصیههای بهداشتی توجه کنند.
یکی از اقشاری که نقش تعیین کننده در این مبارزه دارد قشر بانوان است که نیمی از جمعیت جامعه را تشکیل میدهند؛ بانوان با مدیریت هر خانواده میتوانند در ابعاد وسیعتر شهر و کشور را از خطر این کرونا مصون نگه دارند.
داشتن خانوادهای سالم به عنوان کوچکترین جزء یک شهر یا کشور میتواند جامعهای سالم بسازد؛ در عین حال بیمار بودن یک خانواده نیز میتواند جامعهای را بیمار کند.
لزوم توجه به هشدارها برای جلوگیری از شیوع بیماری
آزاده افتخاری یکی از بانوان دزفولی با اشاره به نقش بانوان در مهار کرونا گفت: بانوان باید نظافت خانه را به طور جدی انجام دهند و با دادن آرامش به اعضای خانواده این بیماری را به حداقل برسانند.
وی به دیگر بانوان توصیه کرد تا حدممکن در میهمانیها حاضر نشوند و از خرید و وقت گذرانی در بازار و مکانهای پرتردد در این روزها جدا خودداری کنند.
این بانوی دزفولی ادامه داد: بیتوجهی به هشدارها یکی از عوامل اساسی شیوع این بیماری است؛ متاسفانه افراد زیادی آن را جدی نگرفتهاند و با بیمسئولیتی خود آمار مبتلایان را بیشتر میکنند.
مهوش بهرامدخت یکی دیگر از بانوان دزفول به خبرنگار ایرنا گفت: همانطور که زنان خانهدار سکاندار زندگی هستند در این برهه خاص و حساس هم باید سکانداری کنند و فضای خانه را برای اعضای خانواده به ویژه کودکان شاد نگه دارند تا بچهها برای بیرون رفتن از خانه بیتابی نکنند.
وی بر لزوم رعایت اصول بهداشتی و ضدعفونی خانه تاکید کرد و گفت: باید بیشتر مراقب بچهها باشیم و نکات بهداشتی و ایمنی را به آنها گوشزد کنیم.
بهرامدخت افزود: بدون شک بیتوجهی بانوان به این موضوع مهم به شیوع این بیماری مرگبار کمک میکند.
لزوم ایجاد محیطی شاد در منزل
یکی دیگر از بانوان خانهدار دزفولی مردم را به صبوری و دوری از استرس توصیه کرد و گفت: باید تا جایی که امکان دارد از خانه خارج نشویم و محیط شادی برای فرزندان ایجاد کنیم.
مینا کردی درد و رنج ابتلا به کرونا را هزاران برابر قرنطینه دانست و افزود: باید شکرگزار سلامت خود و خانواده باشیم و بهداشت فردی را رعایت کنیم.
وی اظهارداشت: بانوان خانهدار باید با ضدعفونی کردن خانه و اجناس خریداری شده از بیرون، پخت غذای گرم و مقوی و تهیه آب میوههای طبیعی اجازه ورود این ویروس به محیط خانواده را ندهند.
این بانو ادامه داد: مادر خانه نباید از خانه خارج شود و فرزندان را به هر شکل ممکن در خانه سرگرم کند تا دچار بی حوصلگی نشوند؛ بیتوجهی به این بیماری موجب افزایش مبتلایان میشود لذا باید بدون پرداختن به مسائل حاشیهای و سخن از ناکارآمدی دولت و مسوولان، هرکس خود و خانهاش را مدیریت کند تا از این بحران به خوبی عبور کنیم.
وی با تاکید بر خودداری از خریدهای غیرضروری مانند آجیل و محدود کردن رفت وآمدهای خانوادگی گفت: اگر این بیماری جدی گرفته نشود شاهد از دست دادن افراد بیشتری از هموطنان خواهیم بود و دوره حضور این ویروس و چرخه انتقالش بیشتر و طولانیتر خواهد شد.
دوری از استرس
نسرین حاجیزاده یکی دیگر از بانوان خانهدار نیز با اشاره به نقش بانوان در مهار بیماری کرونا اظهارداشت: بانوان میتوانند با ضدعفونی کردن همه نقاط خانه و دقت در پخت غذاهای مفید و جلوگیری از مصرف فست فودها به این بیماری صعب العلاج اجازه ورود ندهند.
وی افزود: بانوان باید با آرام کردن محیط خانه و انرژی مثبت به اعضای خانواده از دنبال کردن اخبار استرسآور و شایعهها در فضای خانه جلوگیری کنند چراکه ایجاد استرس موجب کاهش سطح ایمنی بدن میشود.
این بانوی خانهدار اظهارداشت: بانوان به عنوان مادران خانواده باید ضمن حفظ خونسردی خود بعد از نماز به ائمه اطهار(ع) توسل جویند و برای سایر هموطنان دعای خیر کنند.
وی با بیان اینکه نباید به شایعات توجه کرد، افزود: باید مایحتاج زندگی مانند مواد خوراکی را یکجا خریداری کنیم تا مجبور نباشیم برای تامین آنها هر روز از خانه خارج شویم.حاجیزاده گفت: اگر هر خانواده ایرانی نکات ایمنی و بهداشت را رعایت نکند نه تنها برای خودش مشکل پیش میآورد بلکه برای بقیه خانوادهها نیز مشکلساز میشود.
دوری از استرس، ایجاد فضایی آرام و شاد در منزل، خرید یکجای اجناس، رعایت توصیههای بهداشتی و همچنین داشتن امید از موارد مهم مطرح شده از سوی بانوان دزفولی بودند که باید برای شکست ویروس کرونا به آنها اهتمام ویژهای شود.