علی شیرکانی شامگاه سه شنبه در نشست شورای توسعه راهبردی بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در استانداری خوزستان با تاکید بر این که باید به دنبال توسعه روستاها در کشور باشیم بیان کرد: توسعه روستاها از طریق توسعه فیزیکی و نرم افزاری ایجاد می شود که در بخش توسعه فیزیکی نظام جمهوری اسلامی و به ویژه در دولت فعلی اقدامات خوبی در حوزه های آب رسانی، برق، گاز، اینترنت، راه روستایی، بهداشت روستایی و ... صورت گرفته است.
وی افزود: توسعه نرم افزاری در دنیا بر سه مولفه استوار است که نخستین مولفه هویت روستایی است به طوری که یک روستایی باید به روستایی بودنش افتخار کند و آینده خود را در روستا ببیند لذا باید بر موضوع هویت روستایی کار کنیم.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی شغل روستایی را مولفه دوم موثر در توسعه نرم افزاری روستا عنوان کرد و گفت: حمایت ۱.۵ میلیارد یورویی مقام معظم رهبری و اقدامات دولت در حوزه اشتغال روستایی موجب ایجاد تحولی در روستاها شد و امیدوارم در آینده ثمره اشتغال روستایی را ببینیم.
وی گفت: سومین مولفه توسعه نرم افزاری روستا بیمه روستایی است به طوری که یک روستایی باید بداند وقتی به سن ۶۰ سالگی رسید و توان کشاورزی و دامداری نداشت و قصد ماندن در روستا را داشت کسی هست که دست او را بگیرد یا خیر و در واقع فکر آینده نباید یک روستایی را به شهر بیاورد.
شیرکانی با اشاره به ترویج بیمه روستایی خاطرنشان کرد: از آنجا که ما مشاغل و معاش روستایی را خوب عرضه و تامین نکردیم با استقبال خوبی از طرف روستاییان مواجه نشدیم البته شاید خوب نتوانستیم آن را به خوبی به روستایان عرضه کنیم.
وی ادامه داد: بیش از ۵۰ درصد روستاییان و عشایری که در صندوق روستایی عضو شده اند کسانی هستند که از سیستم های دولتی اطلاعات گرفته اند یعنی اعتماد به ساختار دولت در روستاها میزان قابل قبول و بالایی است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: نقش کارفرما در صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر را دولت دارد و ۲ برابر سهم یک روستایی را تقبل می کند پس اینجا نقش مهم و اساسی که فرمانداران می توانند انجام دهند ترویج بیمه روستایی است.
وی گفت: بیمه روستایی در استان های دیگر به نسبت خوزستان ترویج بیشتری دارد و ضریب پوشش در برخی استانها حدود ۴۰ درصد است اما در خورستان در حدود ۱۲ درصد است و در بخش محورهای توسعه یافتگی در رتبه بیست و نهم کشور قرار دارد.
شیرکانی توضیح داد: اگر میخواهیم روستایی را که به آن امکانات رفاهی داده ایم، خالی از سکنه نبینیم، باید به توسعه نرم افزاری آن اهمیت دهیم.
وی بیان کرد: بیمه روستاییان و عشایر یکی از اقدامات ارزشمند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و ماحصل دوران بلوغ این نظام است که از اواخر سال ۸۳ و ابتدای سال ۸۴ این خدمت آغاز شده است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: بیمه روستایی یکی از ابتکاراتی است که در کشور صورت گرفته است و در حد ترازهای کشورهای توسعه یافته جهانی مانند آلمان، انگلیس، ژاپن و... است و این نظام بیمه ای که ما ما داریم در بسیاری از کشور های جی ۲۰وجود ندارد.
وی با اشاره به اهمیت روستاها در دنیا به عنوان یک مقوله بسیار مهم گفت: در تمامی منابع بین المللی و به ویژه سازمان ملل حل ۲ ابر بحران تغییرات اقلیمی و امنیت غذایی را قابل حل توسط روستاییان عنوان کرده اند.
روستاها کانون تجمع فرصت ها
شیرکانی روستاها را مهم ترین کانون تجمع فرصت ها عنوان کرد و توضیح داد: روستاها فرصتهایی برای تنوع بخشی، رشد اقتصادی، حفظ محیط زیست، نگهداری از فرهنگ غنی بومی و محلی هستند و برای همین در دنیا توسعه روستایی دنبال می شود.
وی با اشاره به انعقاد تفاهم نامهای بین صندوق اجتماعی بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر و استانداری خوزستان بیان کرد: بنا بود بر اساس این تفاهم نامه ۴۰ هزار نفر به افراد تحت پوشش بیمهای سطح یک صندوق روستایی اضافه شوند تا خوزستان به رتبه قابل قبولی در کشور برسد در حالیکه تا پایان آذرماه سال جاری تنها ۳۲ هزار نفر بیمه شده فعال در خوزستان وجود داشته است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: یک عزم جدی در استانداری خوزستان و دستگاه های مربوطه، جهاد کشاورزی و فرمانداران شهرستانها در خصوص افزایش افراد تحت پوشش بیمه صندوق روستایی نیاز است.
وی بیان کرد: از آنجا که ما نمیتوانیم هر امکاناتی که در شهر است را به روستا بیاوریم، صندوقهای خُرد میتوانند فاصله بین روستا و شهر را کاهش داده و از مهاجرت از روستا به شهر جلوگیری کنند؛ همچنین کسانی که مستمری بگیر این صندوق می شوند نباید به عنوان یک فرد توانمند محسوب شده و از پوشش کمیته امداد خارج شوند.