مجید امرایی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با تاکید بر درمان غیر دارویی به ویژه در موارد بروز بلایای طبیعی مانند سیل و زلزله یا جنگ گفت: در همین ایام مرکز نمایش درمانی ایران اولین گروه درمانی خود را به استان خوزستان اعزام کرده است، گروهی متشکل از 11 نفر از هنر درمانگران متخصص و در آینده نزدیک گروه هایی هم به استان های لرستان و ایلام اعزام می شوند.
وی گفت: عموم تلاشگران و امدادرسانان در مسیر فعالیت خود می توانند از این شیوه درمان کمکی استفاده کنند.
امرایی ادامه داد: ایران به عنوان یک کشور حادثه خیز؛ به ویژه در مناطق زاگرس نشین که در مسیر گسل های زلزله ای است و در استان های کردستان، کرمانشاه، لرستان، ایلام، خوزستان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد این دست از اتفاقات را در طول سال بارها تجربه می کند.
به گفته مدیر انجمن نمایش درمانی ایران، یکی از مهمترین موارد در زمینه درمان‌ های بالینی برای افراد حادثه دیده از زلزله و سیل، تلاش برای بازتاب احساسات و کمک به برون‌ریزی آن همراه با سوگواری و غم است.
امرایی ادامه داد: می توان زمینه ای برای سبک شدن انسان های گرفتار در بلایای طبیعی به وجود آورد تا با آن برای کاستن از دردها و آلام روحی و روانی خود احساسات شان را بیرون بریزند. هنر و به ویژه «تئاتر درمانی» - دراماتراپی - با بهره از هنرمندان متخصص در حوزه «تئاتردرمانگری» می تواند بالاترین کمک را به این افراد برساند.

***مراحل مختلف هنردرمانی
وی با تاکید بر آنکه حوزه هنر درمانی برای این دسته از رویدادها و اتفاقات در مراحل مختلف تعریف می شود گفت: مرحله نخست، مرحله اضطرار است که طی آن برنامه هایی اورژانسی؛ مانند درمان های اورژانسی برای افراد حادثه دیده انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: حوزه «هنردرمانی» و «دراماتراپی» اینجا مطرح می شود تا بتواند این افراد را در لحظه های بحرانی یاری رساند و شرایط اضطرار آنها را کاهش دهد. در این مرحله «تئاتردرمانگرها» با اجرای برنامه های سرگرم کننده، برنامه های جمعی و گروهی و ایجاد فضایی برای تخلیه روحی و روانی این افراد باعث سبک شدن آنها خواهند شد.
به گفته این «دراماتراپیست» ایجاد کمپ هایی برای هنر درمانی و تئاتردرمانی در مواقع بروز حوادث غیرمترقبه نیاز است.
مدیر انجمن نمایش درمانی ایران با اشاره به آنکه مرحله دوم زمانی است که روانپزشک و روانشناس وارد می شود و افراد را معاینه می کند، ادامه داد: بعد از آنکه تشخیص داده شد چه اتفاق روحی، روانی و عصبی برای این افراد افتاده است برنامه‌های مختلف و متنوع در حوزه دراماتراپی و تئاتر درمانی برای آن افراد انجام می شود.
امرایی در برشمردن برخی برنامه های ابتدایی برای شروع دوره های هنردرمانی گفت: سرگرم کردن کودک با یک نقاشی، دور کردن ذهن او از اتفاقی که طی حادثه روی داده و نظایری از این دست از جمله این اقدانات اولیه است.
این کارگردان و نمایشنامه نویس تاکید کرد: تصور نشود در اقدامات اولیه برای آغاز هنردرمانی حتما باید کارهای بزرگ و علمی صورت گیرد، همان کارهای ساده مانند استفاده از نقاشی یا موسیقی کارکرد بسیار مهمی دارد و می تواند بستر برون ریزی احساسات افراد حادثه دیده را فراهم کند.

** آموزش به مردم در حوزه هنردرمانی ضروری است
امرایی با اشاره به آنکه پیش از وقوع بلایای طبیعی و حوادث غیرمترقبه حوزه درمان و حوزه هنر باید کارگروهی تشکیل دهند تا همواره برای مواجهه با چنین اتفاقاتی آماده باشند تصریح کرد: برای این دسته از اتفاقات هیچ تعهد و ضامنی وجود ندارد که در آینده در کشور دیگر سیل و زلزله ای به وقوع نخواهد پیوست.

**اعزام اولین گروه نمایش درمانی به استان خوزستان
وی در زمینه آموزش اصول اولیه هنردرمانی به عموم مردم گفت: همانطور که برای اتفاقات غیرمترقبه مانند سیل و زلزله مردم را آماده می‌کنیم که به محض این اتفاقات چه کار هایی صورت گیرد باید در مدارس کشور، مراکز آموزشی و رسانه های عمومی به مردم آموزش داده شود بعد از چنین اتفاقی چگونه کودکان و افراد آسیب دیده روحی -روانی را از آن محل ها دور کنند و با بیماران و افراد دچار سانحه برخورد کنند.
مدیر انجمن نمایش درمانی ایران با بیان آنکه هیچ تعهد و ضمانتی وجود ندارد که در آینده در کشور ما دیگر سیل و زلزله ای به وقوع نپیوندد، راه اندازی کارگروهی در حوزه درمان و هنر برای مواجهه با حوادث غیرمترقبه را امری ضروری دانست.
به گزارش ایرنا، در پی بارش های شدید که از روزهای پایانی سال گذشته آغاز شد، سیلاب برخی استان های شمالی، جنوبی و جنوب غرب کشور را در برگرفت.
عمده ترین آسیب های این پدیده در استان های گلستان، مازندران، لرستان و خوزستان با تخریب منازل، راه ها و اماکن عمومی رخ نموده است.
فراهنگ/7165/9266/9157
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.