دکتر محمد مهدی خوشخوی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به محیط و وراثت به عنوان 2 عامل مهم در ابتلا به بیماری دیابت بیان کرد: محیط یعنی سبک زندگی فرد به معنای داشتن تغذیه مناسب، ورزش کافی و تناسب وزن با سن و قد فرد از جمله این عوامل است.
وی افزود: افراد چاق بدون فعالیت ورزشی که از مواد شیرین و چربی های خیلی زیاد استفاده می کنند مستعد ابتلا به بیماری دیابت هستند.
خوشخوی ادامه داد: افرادی که والدین آنها مبتلا به دیابت هستنند و یا افراد درجه یک از جمله خواهر و بردار مبتلا دارند بیشتر از یک فرد بدون داشتن عامل وراثتی در معرض ابتلا قرار دارند.
این متخصص بیماری های عفونی و داخلی تب دار بیان کرد: اما افراد با عامل وراثت که زندگی سالمی دارند در معرض خطر کمتری قرار دارند.
وی در خصوص نشانه های بیماری دیابت گفت: پرنوشی، خشکی دهان، عطش زیاد به آب، پر ادراری و حجم زیاد ادرار از نشانه های خطر است؛ البته تکرر ادرار همیشه به معنی خطر ابتلا به دیابت نیست چون گاهی عفونت ادراری نیز باعث این مشکل می شود.
خوشخوی اضافه کرد: وارد شدن استرس و هیجان زیاد به دلیل قرار گرفتن بدن در حالت تدافعی باعث بالارفتن قند خون می شود که البته موقتی و طبیعی است اما اگر قند خون فردی به صورت ممتد بالا باشد نباید دلیل آن را استرس بدانیم.
وی بیان کرد: اگر قند خون صبحگاهی در حالت ناشتا (به مدت هشت تا 10 ساعت) بالای 100 میلیگرم بر دسی لیتر باشد مبتلا به دیابت است.
وی گفت: همچنین اگر میزان قند خون به صورت تصادفی در چند ساعت مختلف از روز بدون ناشتا بالای 200 میلیگرم بر دسی لیتر باشد نشان دهنده ابتلا به دیابت است.
3004/ 6037
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.