در توافق با سازمان تامین اجتماعی خوزستان مقرر شد تا پایان سال، ۹۷ نفر از کارگران بازنشته شوند. کشت و صنعت نیشکر هفت تپه با نیروی مازاد به نقطه اقتصادی نرسیده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از اهواز، در جلسه کارگروه پیگیری مشکلات شرکت هفت تپه نیشکر که ظهر امروز ۱۶ دی ماه در سالن جلسات مجتمع قضایی باهنر اهواز با حضور مسئولین استانی و هیأت مدیره شرکت نیشکر هفت تپه برگزار شد، دو مصوبه در دستور کار قرار گرفت.
در ابتدا به مشکل برق و بدهی ۲۶ میلیارد تومانی شرکت نیشکر هفت تپه به شرکت توزیع برق استان پرداخته شد.
رضا غضنفری مدیرعامل توزیع برق خوزستان در این جلسه، اظهار کرد: منازل سازمانی شرکت نیشکر هفت تپه از برق این واحد صنعتی که اشتراک ۷ مگابایتی دارد تامین شده و به تعرفه صنعتی محاسبه می شود و بار آن بر دوش شرکت است و برای ساکنین آن منازل هزینه ای نداشته و بی رویه استفاده می شود. به طوری که در زمان تعطیلی کارخانه منازل مسکونی ۵ مگابایت از این میزان را مصرف می کنند.
وی افزود: وضعیت راندمان شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه به شدت اسف بار است؛ بار راکتیو این مجموعه بیداد می کند و باعث شوک در شبکه می شود، باید برای این مشکل و میزان بدهی این شرکت به توزیع برق استان تمهیداتی اندیشیده شود.
در ادامه مقرر شد که با نصب کنتور مجزا برای هر واحد مسکونی برق منازل از واحد صنعتی تفکیک شده و هزینه برق هر مسکن بر عهده ساکنین آن باشد. با این اقدام ضمن صرفه جویی مصرف برق، هزینه های شرکت نیز کاهش پیدا می کند.
همچنین مصوب شد، مدیریت شرکت نیشکر هفت تپه برنامه ای برای پرداخت بدهی ۲۶ میلیاردی خود به شرکت توزیع برق استان ارائه داده و پس از تفکیک برق خانه ها از کارخانه مطالبات این شرکت را پرداخت نماید و همچنین مدیریت نیشکر هفت تپه تقاضای دیماند ( تعرفه سنگین صنعتی ) را به شرکت توزیع برق ارائه دهد.
در ادامه بررسی مشکلات شرکت هفت تپه به بحث تامین اجتماعی و مطالبات این سازمان از شرکت مذکور پرداخته شد.
مدیرکل تامین اجتماعی خوزستان، در جلسه کارگروه رسیدگی به مشکلات شرکت نیشکر هفت تپه، تصریح کرد: سازمان تامین اجتماعی با سه میلیون نفر مخاطب در استان و ۱۸ تعهد کوتاه و بلند مدت که ارقام سنگینی را شامل می شود، ۱۹۰ هزار خانوار را پوشش می دهد.
سید محمد مرعشی ادامه داد: بودجه سالیانه در استان با توجه به مصارف آن استان بسته میشود که تاکنون در بودجه امسال ۲۰ درصد را نتوانستیم کسب کنیم.
وی تاکید کرد: هر چند خود را ملزم می دانیم که در کنار مسئولین استان و کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در ایجاد امنیت اقتصادی اجتماعی و سیاسی مشارکت داشته باشیم، اما بار عمده این شرکت ها بر دوش تامین اجتماعی قرار گرفته است.
مرعشی بیان کرد: از سال ۹۵ تا کنون ۱۱۴۷ نقر از کشت و صنعت نیشکر هفت تپه بازنشسته کرده ایم، اما یک ریال از ۴ درصد حق بیمه و ۴ درصد مستمری دریافت نکرده ایم.
مدیرکل سازمان تامین اجتماعی افزود: بدهی این شرکت به سازمان تامین اجتماعی تا سال ۹۵ با احتساب جرائم ۳۵۰ میلیارد تومان است که در صورت تقسیط یک ساله ۱۲۱ میلیارد تومان جریمه آن بخشوده خواهد شد.
مرعشی اظهار کرد: از ابتدای سال ۹۶ تا مهر ماه سال جاری ۱۲۷ میلیارد تومان به بدهی سال ۹۵ آنها افزوده شده است.
وی ضمن هشدار به مسئولین استانی در خصوص چالش جدی در سازمان تامین اجتماعی، تصریح کرد: از مجموع ۲۵ شرکت بدهکار به سازمان تامین اجتماعی، ۱۱۹۰ میلیارد تومان طلب داریم که با احتساب بدهی های مابقی کارگاه ها مطالبات ما در استان به ۳ هزار میلیارد تومان می رسد.
مدیرکل سازمان تامین اجتماعی افزود: این در حالی است که بدهی ما به بخش درمان ۱۰۰۰ میلیارد تومان است و به دلیل عدم پرداخت، خیلی از شرکت های طرف قرارداد با تامین اجتماعی قرارداد خود را لغو می کنند و این یک چالش بزرگ برای استان است.
در ادامه این نشست، مدیرعامل شرکت نیشکر هفت تپه خواستار پرداخت حق بازنشستگی ۹۷ نفر دیگر از کارگران این شرکت شد و گفت: در حال حاضر ماهیانه ۱۰ میلیارد تومان حقوق می دهیم در حالیکه با ۵ میلیارد تومان حقوق هم می توان شرکت را اداره کرد؛ ما نیروی مازاد داریم و در تلاشیم بجای اخراج آنها با طرح های توسعه ای خود برای این مازاد نیرو اشتغال زایی کنیم.
در پایان نیز مصوب شد، با بازنشستگی ۹۷ نفر از کارگران بررسی شده در سازمان تامین اجتماعی که واجد شرایط هستند موافقت شده و تا پایان سال جاری بازنشسته شوند و از مبلغ ۵ میلیارد تومان هزینه بازنشستگی این تعداد ۲ میلیارد تومان به صورت نقد پرداخته شده و مابقی طی ۹ ماه تقسیط شود.