گرون آرون روز چهارشنبه در جریان بازدید از پل باستانی دزفول در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پل باستانی دزفول یکی از آثار پراهمیت و با ارزشی است که در دوره های مختلف دچار مداخلاتی شده است.
وی اظهار داشت: قبل از انجام هر گونه مطالعات باید دوره های مرمت و مداخلات صورت گرفته بررسی و مورد ارزیابی قرار گیرند.
کارشناس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان خوزستان نیز در جریان این بازدید به خبرنگار ایرنا گفت: این بازدید با همت میراث فرهنگی با اولویت چهار شهر استان خوزستان بر حسب حساسیت و آسیب های وارده به آثار تاریخی در حال انجام است.
غلامرضا سلمانپور افزود: نخستین بازدید از پل قدیم دزفول به عنوان یکی از آثار شاخص تاریخی استان خوزستان که دارای تنش ها و آسیب های متعددی شده است صورت گرفت که در نظر داریم نظرها و راهکارهای اجرایی این گروه را برای مرمت پل باستانی دزفول جمع بندی کنیم.
وی با بیان اینکه این گروه یک گروه تخصصی هستند که به عنوان تیمی برای نخستین بار در کشور فعالیت خواهند کرد، اظهار داشت: بررسی سازه های آبی شوشتر، حرم دانیال نبی و قلعه شوش از جمله برنامه های این گروه تخصصی است.
سلمانپور افزود: در حاشیه این بازدید نیز از چغازنبیل و بقعه رودبند بازدید خواهد شد تا از روش های اجرایی صاحب نظران بزرگ دنیا در مرمت این آثار استفاده شود.
کمیته ایسکارسا(کمیته تحلیل و ارزیابی بناهای تاریخی) از سال 1996 حدود 22 سال پیش با مرکزیت یونسکو در فرانسه تاسیس شده که یک سازمان مردم نهاد است و براساس وظیفه خود در میراث فرهنگی متخصصان خود را از 22 کشور دنیا جمع آوری کرده و تاکنون طرح های مهمی در اکثر کشورهای جهان انجام داده است.
پل قدیم مهم ‌ترین اثر تاریخی دزفول با بیش از ۱۷ قرن قدمت یکی از قدیمی ترین پل های استوار جهان است.
پل باستانی دزفول که 2 بخش شرقی و غربی دزفول را به هم وصل می کند در دوران گذشته یکی از راه‌ های ارتباطی منطقه جندی شاپور و سرزمین بین ‌النهرین بوده که به دستور شاپور اول پس از پیروزی بر والرین و با بکارگیری اسرای رومی ساخته شده است.
7278/3022
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.