علی اصغر شریکیان دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه هم اکنون این گیاه دارویی در سطح 2 هکتار از شهرستان کشت شده است، اظهار کرد: در سال اول کشت این محصول، اگر آبیاری خوبی داشته باشد 2.5 تا 4 در هکتار گیاه دارویی خشک تولید می شود و عسلی هم که از آویشن باغی به دست می آید کیفیت مطلوبی دارد.
وی گفت: همچنین در اسفراین امسال برای اولین بار آویشن باغی در سطح 2 هکتار کشت شده است که اسانس آن تولید می شود.
شریکیان افزود: با توجه به اینکه منابع آبی تحلیل می رود و کم می شود، کشاورزان باید تولیداتی داشته باشند که بهره وری آب را ارتقا دهند که این گیاه دارویی باارزش توسط تولید کننده قابل عرضه است و در این زنجیره یکی از مسائل تامین نهاده های مورد نیاز، کاشت، داشت، برداشت، فرآوری و بازاریابی آن و ایجاد اشتغال است.
مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه کشت و تولید آویشن باغی در این استان را توسعه خواهیم داد گفت: هم اکنون واحد بسته بندی و عرقیات، گیاهان دارویی در بجنورد با ظرفیت 400 تن در سال در بجنورد و واحد عرقیات و گیاهان دارویی، اسانس گیری و عصاره گیری با ظرفیت 800 تن در جاجرم فعال هستند.
به گفته شریکیان سطح کشت گیاهان دارویی در سال 94، هزار و 235 هکتار بوده که تولید آن 975 تن و میانگین عملکرد 789 کیلوگرم در هکتار است.
استان خراسان شمالی با افزون بر 28 هزار کیلومتر مربع گستره در شمال شرق کشور واقع است.
7186/ 6042 خبرنگار: فاطمه مقدسی باجگیران** انتشار دهنده: سیدحسین قدسی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.