محمود اسدی شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: بر اساس برآورد انجام شده از خسارت های زلزله، 170 میلیارد ریال اعتبار برای بازسازی مدارس و 10 میلیارد ریال برای تعمیر و بهسازی فضای آموزشی خسارت دیده مورد نیاز است.
وی با بیان اینکه 60 باب از مدارس خسارت دیده در بجنورد بیمه بوده اند گفت: بیمه بابت خسارت‌های وارد شده به این مدارس نیازمند بازسازی، 700 میلیون ریال و برای تعمیر 600 میلیون ریال غرامت پرداخت می کند اما این میزان به هیچ عنوان پاسخ گوی نیاز نیست.
وی افزود: 174 باب آموزشگاه از 315 باب آموزشگاه شهر بجنورد از زلزله خسارت دیده است که 24 باب تخریبی و خطرآفرین بوده و آسیب خسارت ها در 25 باب جدی است.
اسدی تصریح کرد: خسارت و آسیب وارد شده به 125 باب آموزشگاه در حدی است که نیاز به تعمیر و بهسازی دارد.

* زلزله مشکل کمبود مدرسه را بیشتر کرد
مدیر آموزش و پرورش بجنورد با بیان اینکه خسارت وارد شده به مدارس، دغدغه های ما برای کمبود فضای آموزشی را بیشتر کرده است گفت: این آسیب ها سبب شد تا مشکل کمبود فضای آموزشی در شهرستان شدت گیرد.
اسدی با تاکید بر اینکه کمبود فضای آموزشی یک مشکل بزرگ در این نهاد است گفت: پیش از این، توجه و تمرکز بر ساخت و تامین فضای آموزشی در حاشیه شهر و مناطق محروم بیشتر بوده است و به نظر می‌رسد نوسازی و بهسازی مدارس هسته مرکزی شهر مورد غفلت واقع شده است.

* واگذاری مدارس به بخش اداری
مدیر آموزش و پرورش بجنورد، واگذاری بخشی از فضای آموزشی شهر بجنورد به اداری را از دیگر علت های کمبود فضای آموزشی عنوان کرد و گفت: با شکل گیری استان برخی از فضای اداری در ساختمان مدارس شکل گرفت و این فضا ها هنوز هم در اختیار مدارس قرار نگرفته است.
وی تصریح کرد: دانشگاه تربیت معلم، دانشکده دارالفنون، اداره ‌کل آموزش و پرورش، اداره‌کل نوسازی مدارس و دانشگاه کوثر از نمونه هایی هستند که فضای آموزشی شهر بجنورد را در اختیار گرفته اند.
وی افزود: اکنون با افزایش جمعیت دانش آموز نیازمند فضای آموزشی بیشتر در بجنورد هستیم.

* مشکل کمبود زمین
مدیر آموزش و پرورش شهرستان بجنورد گفت: برخی روستاهای اطراف بجنورد همچون محمدعلی پهلوان به واسطه مهاجر پذیری زیاد با ازدحام جمعیت دانش آموز روبه رو شده و مشکل اساسی در این روستا تامین زمین برای ساخت مدرسه است.
وی تصریح کرد: در این روستا با کمبود زمین برای ساخت مدرسه روبه‌ رو هستیم از طرفی، منزل مسکونی مناسب برای اجاره وجود ندارد.
به گفته اسدی، سال تحصیلی جاری 35 کلاس درس در بجنورد به بهره‌برداری رسیده است و سال جدید نیز حدود 70 کلاس درس برای حضور دانش‌آموزان آماده می شود اما مشکل کمبود مدرسه همچنان گریبانگیر است.

* اجاره مکان، خرید کانکس و سه نوبته کردن مدارس
اسدی در باره راه کارها برای تامین فضای آموزشی مورد نیاز در سال تحصیلی جدید گفت: اجاره مکان برای تامین فضای آموزشی یکی از راهکارها است اما در بجنورد فضای مورد تایید اداره نوسازی به ندرت یافت می شود.
وی با بیان اینکه ساخت مدارس و بازسازی تمام مدارس خسارت دیده در چند ماه مانده به آغاز سال تحصیلی جدید میسر نیست گفت: یکی دیگر از راهکارها، خرید کانکس است که در این زمینه نیازمند اختصاص اعتبار هستیم.
وی افزود: سه نوبته کردن مدارس یکی از پیشنهادها است اما به هیچ عنوان مورد رضایت ما نیست، از این رو باید تلاش شود که بازسازی و بهسازی مدارس خسارت دیده از زلزله سرعت گیرد.

* سایت خبرگزاری جمهوری اسلامی خراسان شمالی به نشانی http://www.irna.ir/nkhorasan و کانال تلگرامی این خبرگزاری به نشانی https://t.me/irnabojnurd در دسترس افراد برای اطلاع از آخرین اخبار و رویدادهای استان است.
نشانی ایرنای خراسان شمالی در اینستاگرام هم https://www.instagram.com/irnabojnurd است.
همچنین مردم می توانند دیدگاه ها و پیشنهادهای خود را به نشانی https://t.me/irnaBOJ تگرام کنند.
7185/ 6042 خبرنگار: کبری علی آبادی ** انتشاردهنده: سیدحسین قدسی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.