محمد صباغیان روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با شیوع کرونا و تعطیل شدن کارگاه ها و مشاغل، کارگران بیکار شده و معیشت و زندگی این قشر به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است.  

وی افزود: معیشت کارگران تاثیر زیادی از کرونا گرفت، کارگران بیش از سایر اقشار، هدف ترکش های کرونا، قرار گرفت، این قشر آسیب پذیر به علت بیکاری، با کاهش درآمد روبه رو شده اند.  

وی تصریح کرد: کرونا، دستاویزی برای کارفرمایان شد تا برای تعدیل نیروی کارگری اقدام کنند و برخی کارفرماها هم کرونا و کاهش میزان فروش محصولات و نامناسب بودن وضعیت کسب و کار را بهانه کرده اند تا از افزایش حقوق کارگرن طفره روند.  

دبیر اجرایی خانه کارگر خراسان شمالی افزود: افزایش دستمزد سالانه حق مسلم و قانونی کارگران است و عدول از آن پذیرفته نیست.  

وی گفت: در شرایط کرونا وضعیت کارگران شاغل در کارگاه های بزرگ و صنایع بزرگ، خیلی حاد نیست اما کارگران شاغل در کارگاه های کوچک به شدت به مشکل برخوردند، کارگران ساختمان بیشترین تاثیر را گرفته اند و بیکارتر شدند،  کارگران فصلی و کارگران سرگذر اکنون به جد نیازمند حمایت دولت هستند، در تامین مایحتاج و معیشت خود مانده اند.

صباغیان افزود: این کارگران که بدون شناسنامه و بیمه فعالیت دارند، برای دولت قابل شناسایی نیستند و از این رو، از کمک های دولت بی بهره مانده اند، اطلاعاتی در زمینه این قشر در دست نیست اما این روزها، مراجعه این کارگران به خانه کارگر و تقاضا برای دریافت سبدهای معیشتی زیاد است.

وی گفت: انتظار می رود مسولان اگر تصمیمی برای کارگران می گیرند، برای این کارگران بی نام و نشان هم حمایت هایی را اختصاص دهند، متاسفانه مسوولان خانه کارگر، به کارگروه هایی که در باره وضعیت معیشت کارگران تصمیم گیری می شود، دعوت نمی شوند و نمایندگان تشکل های کارگری در این نشست ها حضور ندارند.

دبیر اجرایی خانه کارگر خراسان شمالی اظهار داشت: افرادی به خانه کارگر مراجعه می کنند، که از همه جا، مانده اند البته تعداد زیاد است و برای آنان کاری انجام نشده است.  

وی درباره ثبت نام کارگران برای دریافت بیمه بیکاری کرونایی گفت: حمایت دولت برای بیمه بیکاری، تاکنون در حد ثبت نام در سامانه بوده و با گذشت دو ماه، چیزی دست کارگر را نگرفته است.

دبیر اجرایی خانه کارگر خراسان شمالی افزود: این در حالی است که کارگر، سهم سه درصدی خود برای بهره مندی از مزایای بیمه بیکاری را به سازمان تامین اجماعی پرداخت و اکنون انتظار دارد از مزایای آن بهره مند شود.

در استان خراسان شمالی، ۱۲۰ هزار کارگر،  شناسنامه دار و زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.  

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.