دکتر سیداحمد هاشمی، شامگاه چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نباید مردم تصور کنند که با کم شدن تعداد مبتلایان در چند روز اخیر این بیماری مهار شده بلکه باید با رعایت بیشتر مسائل بهداشتی تلاش کنند تا وضعیت بهبود یافته و این بیماری به کلی رخت بربندد.
وی افزود: خیال ما زمانی راحت می شود که در ۲ هفته آینده مردم همچنان در قرنطینه به سر ببرند و با رعایت نکات بهداشتی حوزه بهداشت و درمان را در کنترل و مهار این بیماری یاری کنند.
دکتر هاشمی خاطرنشان کرد: درست است که در روزهای اخیر به نظر می‌رسد وضعیت بیماری بهتر و تعداد مبتلایان کمتر شده، اما هنوز تا وضعیت مطلوب فاصله زیادی داریم.
وی با اشاره به سیر صعودی تعداد مبتلایان در ۲ مقطع ۲۸ اسفند ۹۸ و ۱۲ فروردین امسال، خاطرنشان کرد: هم اکنون شاید موارد مشکوک و بستری کم باشد اما این وضعیت به شرطی ثابت می ماند که موارد بهداشتی و محدودیت‌های فاصله اجتماعی و فیزیکی را ادامه دهیم.
وی اظهار داشت: اگر این روند ادامه پیدا نکند با وجود اینکه تاکنون بیش از ۲۵ درصد تخت‌های بیمارستانی ما اشغال نبوده، ممکن است به یکباره بار زیادی از مراجعان را داشته باشیم که شاید خیلی نتوانیم به آنها پاسخ دهیم.

۲۰ درصد بیماران رو به شدت بیماری دارند

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی یادآور شد: بر اساس آمار ۶۰ درصد مردم بدون علامت، ۱۵ درصد با علائم خفیف و ۲۰ درصد به سمت شدت بیماری پیش می روند ولی ترس ما از این است که همه این ۲۰ درصد به یکباره درگیر بیماری شوند و آنچه امروز در سایر کشورها رخ داده و باعث مختل شدن خدمات درمانی گردیده را در کشور و استان نیز شاهد باشیم.
وی قرار گرفتن در شرایط مطلوب را نیازمند رعایت چهارچوب های بهداشتی دانست و گفت: باید همانند چند روز قبل که مردم تقریباً به خوبی رعایت می‌کردند از حضور در مکان های شلوغ و تجمعات پرهیز کرده و با رعایت مسائل بهداشتی و قرنطینه، به زودی شاهد مهار بیماری باشیم.
دکتر هاشمی در رابطه با برنامه موجود مبنی بر بازگشایی برخی از صنوف و مغازه‌ها از ۲۳ فروردین نیز گفت: این امر باید در چهارچوب های خاص وزارت بهداشت و رعایت کامل شرایط فاصله اجتماعی و فیزیکی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه بهداشت و درمان خیلی موافق بازگشایی زودهنگام مدارس، دانشگاه‌ها و صنوف نیست، گفت: باید صنوف کم آسیب و کم خطر دسته بندی شوند تا با شرایط خاص بازگشایی شوند.
وی بار دیگر بر ضرورت پرهیز از رد و بدل کردن پول تاکید کرد و استفاده از کارتخوان و کاهش تماس های فردی بین افراد را متذکر شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.