روستائیان این شهرستان بویژه در مناطق مرزی سالهای نه چندان دور به یاد دارند که با هیزم به روش های مختلف منازل خود را گرم می کردند و این امر موجب دودگرفتگی منازل و مشکلات تنفسی برای آنها می شد.
یکی از اهالی روستای خیرآباد در نوار مرزی شیروان گفت: گرم کردن خانه ها برای کسانیکه نفت ذخیره نکرده بودند با هیزم بسیار دشوار بود و به همین علت بیشتر مردم تدارک لازم را برای سوخت چه نفتی یا هیزمی در فصل تابستان اتخاذ می کردند.
علی خیرآبادی افزود: تهیه هیزم در فصل زمستان بخاطر بارش های سنگین برف بسیار مشکل بود و به همین علت برخی از روستائیان با مشکل اساسی مواجه می شدند.
یک روستای در بخش سرحد شیروان هم گفت: هرچند نفت سفید به اندازه کافی ذخیره می شد اما، طولانی شدن فصل سرما مشکلاتی را برای مردم روستاهای این خطه ایجاد می کرد.
محمد رستمی افزود: هم اکنون گازرسانی به همه روستاها انجام شده و مردم مشکلی در زمینه سوخت یا پیامدهای آلودگی آن را ندارند و در حقیقت گاز، رفاه اجتماعی را برای مردم به ارمغان آورده است.
رییس اداره گاز شیروان گفت: گازرسانی صنایع عمده، مرغداری ها، صنایع کوچک، دامداری ها و گل خانه ها و غیره و همچنین توسعه گازرسانی به روستاهای دور افتاده حرکت افتخار آمیز نظام در محرومیت زدایی و گسترش رفاه ساکنین در روستاها است.
جواد رمضانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال 62 با اجرای خط انتقال 30 اینچ پالایشگاه سرخس به شهرستان نکا اولین قدم گازرسانی به شهرستان انجام شد و با احداث و راه اندازی اولین ایستگاه فشار شکن CGS ( شرق در انتهای خیابان فلسطین ) گازرسانی به شهر شیروان انجام شد.
وی گفت: با توجه به حجم بالای متقاضیان در سال 72 برنامه گازرسانی به روستای خانلق اولین روستای گازرسانی شده شهرستان شیروان صورت گرفت و ساکنین این روستا که بزرگترین روستای شهرستان است از نعمت گاز بهره مند شدند .
رمضانی افزود: در سال 78 با راه اندازی و نصب دومین ایستگاه فشار شکن CGS ( غرب محور شیروان – بجنورد ) 7 روستا و یکی از صنایع مهم شهرستان گازدارشدند که شامل کارخانه قند و 6 روستای بخش مرکزی بود.
رییس شرکت گاز شیروان با بیان اینکه در سال 82 ساکنین دو روستای زیارت و منصوران از نعمت گاز بهره مند شدند گفت: در حال حاضر شهر زیارت یکی از شهر های پر جمعیت ترین و بیشترین خانوار بهره مند از گاز طبیعی شهرستان شیروان می باشد.
رمضانی با اشاره به اینکه سال 83 بزرگترین مصرف کننده گاز طبیعی استان نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان بهره برداری و افتتاح شد افزود: در سال 87 با نصب و راه اندازی ایستگاه TBS شهرک صنعتی شیروان گازرسانی شد.
وی گفت: همچنین در سال 94 مهم ترین پروژه گازرسانی در شهرستان شیروان صورت گرفت که با نصب و راه اندازی ایستگاه CGS شهر زیارت و همچنین اجرای خط رینگ سه ایستگاه مهم و اصلی شهرستان انجام شد که این امر منجر به جلوگیری از قطع گاز در فصل سرما و زمستان می شود.
وی با اشاره به اجرای دومین پروژه بزرگ گازرسانی شهرستان در سال 95 و 96 افزود: گازرسانی به 11 روستای محور تکمران، 17 روستای محور جیرستان، 12 روستای محور قوشخانه و شهر قوشخانه، 14 روستای محور قلعه حسن و گازرسانی به 15 روستای محور سرداب و سرانی که در دو سال 69 روستای این شهرستان از نعمت گاز برخوردار شدند.
رمضانی تصریح کرد: در چهل سال انقلاب 4 شهر شیروان و 152 روستای این شهرستان گازرسانی شده است که می توان نتیجه گرفت گاز به سوخت اصلی و پاک تبدیل شده است و بر این اساس میزان واحد های مسکونی برخوردار شده از گاز طبیعی در مناطق شهری 100 درصد و پوشش شبکه گاز در واحد های مسکونی روستایی 98 درصد است.
وی گفت: با گازرسانی سال 62 تا 97، کل اشتراک شهرستان 53 هزار و 269 مشترک است که 26 هزار و 629 خانوار شهری و 16 هزار و 826 خانوار روستایی از گاز طبیعی بهره مند شدند و کل شبکه گازرسانی شده شهرستان هزار و 230 کیلومتر و علمک های نصب شده 28 هزار و 812 مورد است.
وی افزود: همچنین 53 واحد مرغداری ، 13 دامداری، 14 گلخانه و 64 مورد صنایع عمده و مارخانجات در این شهرستان از نعمت گاز برخوردار شدند.
7186/ 6042
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.