محمد مقدوری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: حفظ مواریث تاریخی و فرهنگی نشانه هویت یک ملت و کشور است و این امر جزو اولویتهای کارهای اجرایی در هر استان محسوب می شود.
وی ادامه داد: گرچه شهرداری مشهد بطور مشخص در مورد حفظ آثار تاریخی اعتقادات محکمی دارد و خود را مسئول می داند و اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی پایبند و حافظ مواریث شهر مقدس مشهد و استان خراسان رضوی است اما تخریب این مسجد تاریخی ارزشمند ریشه در یک ناهماهنگی داشت.
معاون استاندار خراسان رضوی گفت: اقدام فوری انجام شده در زمینه تخریب این اثر ارزشمند تاریخی دو بخش شهرداری و اداره کل میراث فرهنگی را دچار اختلاف نظر کرد که اگر تامل و هماهنگی محقق می شد نتایج بهتر و جمع بندی واحدی در این رابطه را شاهد می بودیم.
وی در خصوص احتمال ادامه تخریب آثار تاریخی در بافت فرسوده پیرامون حرم رضوی نیز گفت: به هیچوجه اجازه تخریب آثار تاریخی در این محدوده داده نمی شود. با شناختی که از مجموعه مدیریت شهرداری مشهد داریم اعتقاد به حفظ مواریث فرهنگی در این مجموعه بالاست.
مقدوری افزود: ظرف یک سال اخیر در طرح پیرامونی حرم مطهر رضوی شهرداری مشهد تلاش بسیار زیادی برای تملک آثار تاریخی و مرمت آنها داشته است که از این بین 14 اثر دیگر تاریخی در این منطقه اولویت بالاتری دارند.
وی ادامه داد: امید می رود با هماهنگی و همکاری میان شهرداری مشهد و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی شاهد اقداماتی خوب در عرصه بافت تاریخی پیرامون حرم رضوی باشیم.
25 دی گذشته شهرداری مشهد اقدام به تخریب مسجد تاریخی صاحب الزمان(عج) معروف به حوض معجردار در این شهر نمود. مسجد تاریخی حوض معجردار در خیابان نواب صفوی مشهد قدمتی 180 سال داشت و به شماره 31435 اسفند 1394 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده بود. مسجد وقفی معجردار در مسیر اجرای طرح توسعه شهری و تعریض خیابان شارستان قرار گرفته و مانع ادامه اجرای آن شده بود.
خبرنگار: آرزو جاودانی **انتشار: حسین کریم زاده
7496/1858
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.