دکتر کاظم فرهمند روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این در حالی است که گفت و گو کردن مانع افسردگی و اختلالات روانی می شود بنابراین 'افسردگی، بیا حرف بزنیم' به عنوان شعار امسال سازمان بهداشت جهانی اعلام شده است.
وی ادامه داد: هم اینک گفت و گوهای خانوادگی بین زن و شوهر، والدین و فرزندان کاهش یافته و شبکه های اجتماعی یکی از علل این موضوع به شمار می رود.
قائم مقام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این وضعیت زمینه را برای ابتلا افراد به افسردگی و ایجاد آسیبهای اجتماعی در جامعه فراهم کرده است.
وی افزود: تحقیقات نشان داده ابراز احساسات و گفت وگو کردن در مورد مسئله ای که باعث آزار شخص می شو نقش مهمی در کاهش اضطراب، افسردگی و ابتلا به اختلالات روانی دارد.
دکتر فرهمند ادامه داد: این در حالی است که شرایط گفت و گو، زمان گفت و گو، نحوه گفت و گو و هنر گوش دادن از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی گفت: هم اینک 20 درصد افراد جامعه دچار اختلالات روانی، اضطراب و افسردگی از نوع خفیف، متوسط تا شدید هستند و یا در طول عمر خود این بیماریها را تجربه کرده اند.
قائم مقام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: از سوی دیگر مردم به خاطر انگ بیماریهای روانی از مراجعه به پزشک و مراکز درمانی خودداری می کنند و این موضوع یکی از چالشهای مبارزه با اختلالات روانی در ایران به شمار می رود.
وی ادامه داد: بیکاری، ورشستگی، فقر و مشکلات مالی، طلاق و اختلافات خانوادگی همه و همه در بروز افسردگی و افزایش اختلالات روانی در جامعه موثر هستند.
دکتر فرهمند حساس سازی مردم نسبت به شناخت افسردگی و راهکارهای پیشگیری از اختلالات روانی را از برنامه های دانشگاه علوم پزشکی مشهد عنوان و بیان کرد: آموزش مهارتهای زندگی و توجه به علائم افسردگی نقش مهمی در پیشگیری و مهار این اختلالات دارد.
وی گفت: غمگینی، لذت نبردن از فعالیتهایی زندگی، حس خود کم بینی، احساس گناه، احساس پوچی و بی ارزشی، اقدام به خودکشی، فکر مرگ، مشکلات خواب، اضطراب و آشفتگی از علائم بروز افسردگی هستند که افراد جامعه با مشاهده این علائم باید به فکر درمان باشند.
خبرنگار: مریم انجیدنی **انتشاردهنده: حسین کریم زاده
3027/1858
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.