دکتر رضا وفایینژاد روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از زمان شیوع ویروس کرونا تاکنون روزانه بیش از پنج هزار تماس غیر مرتبط با اورژانس ۱۱۵ دانشگاه علوم پزشکی مشهد حاصل می شود که این مساله روند ارائه خدمات به بیماران اورژانسی نظیر بیماران قلبی و عروقی و افراد سانحه دیده را تحت تاثیر قرار میدهد.
وی اضافه کرد: اگرچه با راهاندازی سامانه مشاوره پزشکی ویژه کرونا تماسهای مردمی با اورژانس ۱۱۵ دانشگاه علوم پزشکی مشهد در زمینه کرونا کمتر شده است اما همچنان تعداد تماسهای بی مورد و نامرتبط با اورژانس زیاد است.
مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در قالب این تماسها مردم به دلیل ترس از ابتلا به بیماری کرونا برای انجام ترزیقات و اقدامات سرپایی درخواست حضور نیروهای اورژانس را در منزل خود دارند درحالی که هرگونه تزریقی باید در درمانگاهها و مراکز ارائه خدمات درمانی زیر نظر پزشک انجام شود و ارائه خدمات این چنینی در حیطه وظایف اورژانس ۱۱۵ نیست.
وفایی نژاد افزود: از مردم تقاضا می کنیم برای دریافت جواب پرسشهای خود در زمینه کرونا تلفن اورژانس ۱۱۵ را اشغال نکنند چرا که با این اقدام فرصت پاسخگویی را از بیماران اورژانسی و نیازمند ارائه خدمات فوری خواهند گرفت.
اورژانس ۱۱۵ دانشگاه علوم پزشکی مشهد که در مشهد و ۱۲ شهرستان زیرپوشش حدود پنج میلیون نفر از جمعیت ۶.۵ میلیونی استان خراسان رضوی را خدمات رسانی میکند هم اکنون دارای ۷۲ پایگاه شهری و جاده ای و ۹۲ آمبولانس برای خدمترسانی به بیماران است.
براساس آخرین آمار رسمی با اضافه شدن ۱۴۳ مورد ابتلای جدید تعداد مبتلایان به بیماری کرونا در خراسان رضوی به ۵۶۸ نفر رسید که ۳۵۴ نفر از کل شهروندان مبتلا به بیماری کرونا در خراسان رضوی مربوط به حوزه جغرافیایی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد و ۲۱۴ نفر متعلق به مناطق زیرپوشش پنج دانشکدهها و دانشگاه علوم پزشکی دیگر این استان هستند.
دانشکده علوم پزشکی نیشابور با ۸۵ نفر بیمار کرونا بعد از مشهد بیشترین شمار بیماران را دارد.
ظرف روزهای ۳۰ بهمن گذشته تا ۲۵ اسفند ماه جاری دو هزار و ۹۱۸ بیمار مبتلا به عفونت حاد تنفسی و مشکوک به بیماری کرونا در بیمارستانهای خراسان رضوی بستری شدهاند و در این مدت تاکنون هزار و ۸۵۱ نفر از شهروندان خراسانی مبتلا به عفونت حاد تنفسی و مشکوک به بیماری کرونا بهبود یافته و از بیمارستانها مرخص شدهاند.
هزار و ۶۸۷ نفر از بیماران بستری شده مشکوک به کرونا در بیمارستانهای خراسان رضوی مربوط به حوزه دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند که تاکنون ۹۸۲ نفر از آنها بهبود یافته و از بیمارستان به منزل رفتهاند.
تعداد جانباختگان بیماری کرونا در خراسان رضوی که آزمایش آنها به طور قطعی مثبت بوده ۴۲ تن بوده که از این تعداد ۲۲ تن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ۹ تن در حوزه دانشکده علوم پزشکی نیشابور و چهار تن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی تربتجام فوت کردهاند. حوزه جغرافیایی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی سبزوار نیز سه بیمار فوتی و دانشگاههای علوم پزشکی تربتحیدریه و گناباد هم هرکدام دو تن فوتی بر اثر کرونا را ثبت کردهاند.