دبیر شورای سیاست‌گذاری جشنواره رسانه‌ای ابوذر خراسان رضوی گفت: نگاه ما این است که جشنواره ابوذر به عنوان سند زرین میان اصحاب رسانه ثبت شود. 
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، عباس محمدیان که در نشست خبری چهارمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر خراسان رضوی سخن می‌گفت، بیان کرد: برای من هیچ فرقی ندارد که فردی که انتخاب می‌شود، چه اصلاح‌طلب، اصول‌گرا و چه بی‌طرف باشد. بعضی از رسانه‌ها با تمام وجود به جشنواره ابوذر نگاه می‌کنند. به عنوان مثال از بعضی رسانه‌ها ۷۰۰ اثر به دبیرخانه می‌رسد و طبیعی است که بیشترین برنده از بین همین رسانه باشد.
وی در پاسخ به سوالی در رابطه با انتخاب شدن آثاری از خبرگزاری خاص گفت: تمامی آثار دریافتی دارای سربرگ و ته‌برگ است و هیچ کس غیر من تا آخرین ساعات انتخاب برنده نمی‌داند که کدام شماره مربوط به کدام فرد یا خبرگزاری است.
رئیس بسیج رسانه خراسان رضوی با تاکید به عدالت و انصاف در انجام این امر بیان کرد: امیدواریم تکریم خبرنگار منوط به این هفته نباشد و پیامی برای همه مسئولین باشد که خبرنگار در طول سال نیازمند تکریم است. جایگاه والای حرفه خبرنگاری برای هیچ‌کس پوشیده نیست و در جامعه اسلامی و در انقلاب جزوه ارکان دموکراسی است.
وی گفت: آزادی بیان و حفظ شأن خبرنگار از اوجب واجبات است و الحمدلله استان خراسان دومین قطب رسانه کشور است و در عرصه های کمی و کیفی جایگاه بزرگی دارد. همین اتفاقاتی که در سال ۹۷ و ۹۸ رقم خورد، نشانه رشد کیفی رسانه‌های استان بود که در دیگر استان‌ها سرآمد شد‌. 
دبیر شورای سیاست‌گذاری جشنواره رسانه‌ای ابوذر خراسان رضوی گفت: ما به عنوان یک عضو کوچک از جامعه رسانه خدمتگزار اصحاب رسانه هستیم و نگاهمان نگاه فراجناحی است. سعی و تلاش سازمان بسیج رسانه بر این بوده است که بتواند دغدغه‌های صنفی و مشکلات زیادی که گریبان‌گیر جامعه خبرنگاری و رسانه هست، را پیگیری کند.
محمدیان با تاکید بر این‌که جشنواره رسانه‌ای ابوذر وارد چهارمین سال شکوفایی خود شده است، ادامه داد: در ادوار گذشته و در روند افزایش کیفی و کمی آثار، جشنواره ابوذر در کشور کسب رتبه برتر در سال ۹۶ و ۹۷ را داشته است؛ یعنی سطح استان خراسان از سطح کشور هم بالاتر است و نگاهمان این است که این جشنواره به عنوان یک سند زرین در جامعه اصحاب رسانه ثبت شود.
وی بیان کرد: شورای سیاست‌گذاری جشنواره ابوذر از ساعت اولیه ابلاغ جشنواره برای چهارمین سال متوالی در فروردین ماه تشکیل جلسه داد و این شورا متشکل از همه جریان‌های صنفی و سیاسی است.
رئیس بسیج رسانه خراسان رضوی گفت: شورای سیاست‌گذاری جشنواره ابوذر شامل مدیران محترم رسانه‌ها، مدیرکل ارشاد، آستان قدس رضوی، مجموعه سپاه امام رضا(ع)، مجموعه شهرداری و مجموعه صدا و سیما است که برای سومین سال متوالی بنا به درخواست مدیران رسانه مهندس نصر‌پور بودند و در این دوره نیز عهده‌دار این مسئولیت هستند.
محمدیان افزود: استعدادهایی که در ادوار گذشته در جشنواره ابوذر شناخته شده‌ است، نشان از باکیفیت بودن جشنواره است.
وی با بیان این که شاخص متمایز این جشنواره فراگیر بودن آن بدون وابستگی به قالبی خاص است، گفت: گستردگی جشنواره با توجه به محدوده گسترش رسانه‌ها یکی از نقاط قوت این جشنواره است؛ به طوری که ما در سال ۹۷ نزدیک به دو هزار اثر از جامعه رسانه استان خراسان دریافت کردیم. 
محمدیان بیان کرد: اذعان هیئت داوران این بود که با توجه به بالا بودن کیفیت آثار، انتخاب برنده کار بسیار دشواری بود.
وی گفت: ترکیب داوران ما در سال گذشته از تهرانی‌ها بودند. حتی در حوزه عکس داور بخش، اسپانسر عکس‌ها شد تا آن‌ها را به جشنواره بین‌المللی چین ببرد و فکر می‌کنم در آن جشنواره هم مقام سوم و چهارم را کسب کردیم.
دبیر شورای سیاست‌گذاری جشنواره رسانه‌ای ابوذر خراسان رضوی گفت: اتفاق‌هایی که افتاده به واسطه تلاش خود جامعه اصحاب رسانه بوده است و برای مشهد جایگاه ویژه‌ای است و امسال از همه ادارات و نهادها و رسانه‌های مکتوب درخواست کردیم که به مدد این جشنواره بیایند تا بار دیگر افق روشنی در جامعه رسانه ثبت و ضبط شود.
محمدیان بیان کرد: سعی ما امسال این است که آثار کیفی را تقویت کنیم و دنبال کمیت نیستیم. از خرداد ماه کلاس‌های آموزشی تخصصی را در دستور کار قرار دادیم که این آموزش‌ها برای دفعات و رده‌های متعدد برنامه‌ریزی شده و ادامه‌دار خواهد بود‌. کارگاه‌های متعددی نیز به امید خدا برگزار خواهیم کرد تا بتوانیم فضای رقابتی را بین فعالان رسانه ایجاد کنیم.
وی ادامه داد: اهداف جشنواره ابوذر که به تصویب شورای سیاست‌گذاری رسیده شامل تبیین توسعه نهادینه‌سازی مواضع گفت‌وگو اصولی انقلاب در مواجهه با جنگ تمام عیار، همه‌جانبه و نرم دشمن است.
دبیر شورای سیاست‌گذاری جشنواره رسانه‌ای ابوذر خراسان رضوی گفت: دومین هدف جشنواره بصیرت‌بخشی آحاد مردم است. در حوزه آحاد مردم هم باید نقش ایفا کنیم، به این خاطر که سال، سال انتخابات و این مسئله برای جمهوری اسلامی ایران سرنوشت‌ساز است.
محمدیان افزود: سومین هدف این جشنواره حمایت از تولید فاخر رسانه‌ای ارزشی و انقلابی در عرصه فضای رسانه استان است.
وی ضمن بیان این که تقویت روحیه خودباوری اصحاب رسانه چهارمین هدف است، ادامه داد: خبرنگار، عکاس، مستندساز و همه فعالان رسانه این قابلیت را دارند که تاثیرگذاری و توجه خاصی را برای خودشان تعریف کنند.
رئیس بسیج رسانه خراسان رضوی افزود: پنجمین هدف افزایش تولیدات متناسب با اهداف انقلاب اسلامی است‌. ما در رسانه‌ها تولیدات کم نداریم ولی باید تولیدات با توجه به اهداف انقلاب هدفمند شود.
محمدیان بیان کرد: معرفی استعدادهای جدید ششمین رویکرد این جشنواره است‌. استان خراسان بیشترین بازنشستگی رسانه‌ای را داراست و ضرورت دارد نسل جوان هم در این عرصه ورود کنند.
وی ضمن تاکید بر این که هفتمین رویکرد و هدف جشنواره ابوذر، ایجاد فضای رقابتی سالم در راستای ترویج فرهنگ شهدا و ایثارگری است، خاطرنشان کرد: هشتمین هدف توجه به سبک زندگی اسلامی در جامعه کنونی است.
محمدیان ادامه داد: شرایط و ضوابط ارسال آثار به جشنواره شامل قابلیت انتشار آثار ارسالی در رسانه‌های رسمی و غیررسمی است که از ویژگی‌های امسال است و سال گذشته آثار قابلیت انتشار در رسانه‌های غیررسمی را نداشتند.
وی گفت: قالب‌های ارسال آثار نیز به صورت خبر، یادداشت، گزارش، عکس، نشریات دانشجویی، کاریکاتور، گزارش تصویری، گزارش رادیویی، پادکست، مستند، آثار نمایشی، موشن گرافی و انیمیشن است.
دبیر شورای سیاست‌گذاری جشنواره رسانه‌ای ابوذر خراسان رضوی گفت: سند انتشار آثار ارسالی به جشنواره باید مشخص باشد که در چه بازه زمانی انتشار پیدا کرده است، زیرا بازه زمانی شروع و مهلت ارسال آثار جشنواره از ۳۰ آذر سال ۹۷ تا ۳۰ آذر سال ۱۳۹۸ است.
محمدیان بیان کرد: در حوزه عکاسی آثار باید به صورت اورجینال و بدون فتوشاپ یا دست‌کاری باشد و در غیر این صورت عکس پذیرفته نیست. همچنین اگر آثار به طور مشترک یا گروهی است، باید قید شود.
وی افزود: آثار ارسالی حتما باید در موضوعات اصلی جشنواره باشد که هر موضوع زیرفصل‌هایی دارد و می‌تواند در قالب‌های مختلفی انجام شود. هر شخص نیز می‌تواند یک تا ۱۰ اثر در قالب‌های مختلف ارسال کند.
رئیس بسیج رسانه خراسان رضوی تشریح کرد: جوایز هر قالب برای نفر اول دو میلیون تومان، نفر دوم یک میلیون تومان و نفر سوم ۷۰۰ هزار تومان است.
محمدیان افزود: محور‌های اصلی جشنواره شامل عزم ملی برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب، رونق تولید، فرهنگ زیارت و شهروندی، پیشرفت اقتصادی و مشارکت سیاسی و آسیب‌های اجتماعی است.
وی افزود: زیرفصل‌های عزم ملی برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب نیز مشتمل بر نقش رهبر معظم انقلاب در عبور از پیچ‌های تاریخی، افزایش نشاط اجتماعی و روحیه امید در جامعه، جوان‌گرایی، دستاوردهای انقلاب اسلامی در ۴۰ سال اخیر، مقاومت و دفاع مقدس و بصیرت و دشمن‌شناسی است.
دبیر شورای سیاست‌گذاری جشنواره رسانه‌ای ابوذر خراسان رضوی گفت: در محور دوم که رونق تولید است، سه زیرمجموعه داریم که شامل اقتصاد مقاومتی، حمایت از کالای ایرانی و راهکارهای رونق تولید و برطرف ساختن چالش‌های این حوزه است.
محمدیان تشریح کرد: محور سوم که زیارت است، دارای چهار زیرمجموعه‌ زیارت، شبکه مسائل زائرین، فرهنگ میزبانی و شهروندی و فرصت بین‌المللی زیارت است.
وی گفت: در محور چهارم که پیشرفت اقتصادی و مشارکت سیاسی است، زیر شاخه‌های سرمایه اجتماعی، توسعه مشارکت سیاسی و مسئولیت‌پذیری، مثلث توسعه و الگوی پیشرفت اقتصادی با بهره‌گیری از معین‌های اقتصادی و بیان راه‌حل مشکلات استان خراسان رضوی را داریم.
دبیر شورای سیاست‌گذاری جشنواره رسانه‌ای ابوذر خراسان رضوی افزود: محور پنجم که شامل آسیب‌های اجتماعی استان خراسان است، دارای زیر شاخه‌ها حاشیه نشینی در شهرها، مسائل طلاق، اعتیاد و دیگر موضوعات است.
محمدیان تشریح کرد: دبیرخانه دائمی جشنواره از اردیبهشت ماه شروع به کار کرده و از پوستر رونمایی شده. همچنین کانال تلگرام جشنواره به آدرس abuzarfestival راه‌اندازی شده که پاسخگوی شرکت‌کنندگان است و تمامی اطلاعات جشنواره روی کانال بارگذاری می‌شود.
وی گفت: شرکت‌کنندگان گرامی می‌توانند در صورت عدم دریافت تاییدیه آثار پس از ۶ ساعت با شماره تلفن ۰۹۳۶۱۳۵۰۰۴۰ تماس حاصل کنند. همچنین می‌توانند با مراجعه به دبیرخانه که در میدان هشتصد، پارک لاله فرهنگ‌سرای رسانه واقع شده، سوالات خود را بپرسند.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.