رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر مشهد گفت: چرا منشور حقوق شهرنشینی؟، سوالی است که همیشه با آن مواجه هستیم. آیا شهر برای انسان است، یا انسان برای شهر؟.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، سید محسن حسینی پویا، صبح امروز در «رونمایی از منشور حقوق و مسئولیت‌های شهرنشینی مشهد» که در تالار شهر مشهد برگزار شد، بیان کرد: تا دهه هفتاد انسان در خدمت شهر بود و از دهه هفتاد نگرش عوض شد. باید این بینش را داشته باشیم که انسان در اولویت قرار گیرد. کمیسیون حقوقی به این موضوع با همکاری تمام اعضای شورای شهر اهتمام ورزید تا کرامت انسانی در صدر قرار گیرد.
رئیس کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: شهر انسان‌محور شهری است که حقوق و علاقه‌مندی‌های شهروندانش درآن درنظر گرفته شود. با توجه به این موضوع، راهکاری پیش روی خودمان گذاشته‌ایم و این منشور را در دستور کار خودمان قرار دادیم. اولین مصوبه این منشور، مصوبه شهر دوستدار کودک بود که از سال گذشته به اجرا درآمده و در بودجه شهرداری، ردیف بودجه بیش از یک میلیارد و هفتصد تومان برای ساخت پارک‌ها و ساخت شهربازی کودکان معلول در دستور کار قرار گرفته‌است‌.
حسینی پویا با اشاره به اینکه «دومین نکته‌ای که مورد توجه قرار گرفته، بحث معلولان است که به تصویب شورا خواهد رسید»، گفت: اینکه در خیابان‌ها معلولان را نمی‌بینیم به این معنا نیست که معلولی نداریم. زیرساخت‌ها برای حضور آن‌ها در شهر فراهم نیست. متاسفانه شاید معلولینی گوشه‌های خانه‌شان نشسته‌ باشند و بیماری افسردگی هم به عوارض دیگرشان اضافه شده باشد.
وی خاطر نشان کرد: موضوع سوم امنیت زنان در فضاهای شهری است که این عدم تبعیض هم باید اتفاق افتد و زنان هم بتوانند مانند مردان در فضاهای شهری در ساعات متفاوت حضور پیدا کنند. به موازات منشور کارهایی در حال انجام است و شهرداری هم وظایفش را انجام می‌دهد.
رئیس کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه «شهر انسان‌محور شهری است که انسان با امنیت و احساس آرامش در آن فعالیت کند»، ادامه داد: باید برای شهروندان پیاده هم حتماً سهمی در نظر گرفته شود و در این جهت کارهایی در حال انجام است. به‌عنوان یک پروژه شهرداری به طرف این رفته است که پروژه‌های فرهنگی را کلید بزند و حق عابر پیاده را در دستور کار قرار دهد. در سال ۹۸ باید به این نکته توجه کنیم که به عنوان نمونه حق عابر پیاده مطرح شود.
وی افزود: در رابطه با منشور حقوق شهروندی، شهر باید آلودگی هوا و بصری نداشته باشد و به عنوان پروژه فرهنگی بحث تفکیک زباله را داریم. شهر انسان‌محور شهری است به افکار عمومی و اطلاعات مردم بها می‌دهد. در مشهد سامانه‌ای به‌عنوان سامانه شفافیت داریم که می‌توانید در این سامانه وارد شوید و بروز شده اطلاعات را بدست آورید.
حسینی‌پویا اظهار کرد: یک نکته دیگر که شهر مشهد با آن درگیر است، این است که در شهری هستیم که قومیت‌ها، مذاهب و تابعیت‌های مختلف در آن وجود دارد و برای چنین جایی باید آیین گفتگومحوری را در صدر قرار دهیم.
رئیس کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر مشهد تاکید کرد: منشور حقوق شهروندی آمده که آیین گفتگو را به میان آورد و امام رضا (ع) هم امامی بودند که اهل مدارا و گفتگو بودند و در این رابطه خانه گفتگو هم تشکیل شده تا شهروندان به نتیجه بهتری برسند و هم‌افزایی بالایی را داشته باشند. امیدواریم منشور حقوق شهرنشینی جنبه شعاری پیدا نکند و به اجرا برسیم.
حسینی‌پویا خاطر نشان کرد: ما ایده‌های مختلف را پذیرا هستیم، هرچه بیشتر عملیاتی شود بهتر خواهد بود و دبیرخانه دائمی را برای این منشور داریم. این کار جمعی بود و مایه افتخار شهر مشهد و شورای شهر است که برای اولین‌بار توانستیم متنی قابل دفاع و محکم ارائه کنیم. از مطبوعات و رسانه‌ها این درخواست را دارم که اطلاع‌رسانی و آگاه‌بخشی و مطالبه مردمی را داشته‌باشند.
انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.