غلامعباس ارباب خالص روز پنجشنبه در مراسم معارفه سرکنسول جدید افغاستان در مشهد افزود: ایران و افغانستان مشترکات زیادی در حوزه فرهنگی دارند که می توان از این فرصت برای توسعه اقتصادی بهره گرفت.
وی ادامه داد: هم اینک مبادلات تجاری میان دو کشور به ویژه استانهای هرات و خراسان رضوی جریان دارد اما باید بیش از این گسترش یابد. در این چارچوب تاکنون تفاهمنامه های خوبی میان استاندار خراسان رضوی و والی هرات منعقد شده است.
رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال و شرق کشور همچنین به ظرفیت بالای علمی خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: هم اینک بیشترین دانشجویان خارجی شاغل به تحصیل در مشهد را اتباع افغانستان تشکیل می دهند. در این حوزه نیز با توجه به اشتراکات فرهنگی می توان شمار دانشجویان را افزایش داد.
وی گفت: در حوزه پزشکی نیز تفاهمنامه هایی میان خراسان رضوی و هرات منعقد شده بطوری که پزشکان افغانستانی در مشهد آموزشهای تخصصی می بینند.
ارباب خالص در ادامه به ظرفیتهای بندر چابهار در جنوب شرق ایران هم اشاره و بیان کرد: این بندر مهم و استراتژیک فرصت بی نظیری برای استفاده سرمایه گذاران و تجار کشور دوست و همسایه افغانستان فراهم کرده است. چابهار به عنوان یکی از بنادر مهم در جنوب ایران و بخش شمالی دریای عمان بخاطر موقعیت جغرافیایی راهبردی و دسترسی مستقیم به آبهای آزاد بین المللی جایگاه ویژه ای در مبادلات ایران با دیگر کشورهای منطقه دارد.
وی افزود: استانهای شمالی ایران به ویژه گلستان و مازندران نیز از ظرفیتهای خوبی در حوزه کشاورزی برخوردارند لذا این آمادگی وجود دارد تا همکاریهای اقتصادی در این بخش هم توسعه یابد.

* ایران شریک تجاری افغانستان
سرکنسول جدید افغانستان در مشهد نیز در این دیدار به شراکت اقتصادی کشور متبوعش با ایران اشاره و بیان کرد: خراسان رضوی و مشهد در این عرصه از ظرفیتهای اقتصادی بالا و مطلوبی برخوردارند.
عبدالجبار انصار افزود: نهادهای ذیربط در افغانستان بدون هیچگونه مانع و معذوریتی پیگیر توسعه فعالیت بازرگانان ایرانی هستند. ایران و افغانستان تاریخ، زبان و فرهنگ مشترکی دارند که می توان از آن به عنوان یک فرصت بی بدیل در همکاریهای اقتصادی بهره بردای کرد.
وی همچنین گفت: جمهوری اسلامی ایران سالها پذیرای مهاجران افغانستانی بوده لذا جا دارد از ملت و دولت شما بخاطر میزبانی از هموطنانم قدردانی نمایم. منافع ایران و افغانستان با یکدیگر گره خورده و هیچکس نمی تواند خللی در اراده دو ملت برای حفظ و گسترش روابط بوجود آورد.

* خراسان رضوی محل 60 درصد مبادلات تجاری ایران و افغانستان
سرکنسول افغانستان در مشهد همچنین گفت: حجم مبادلات تجاری سالانه ایران و افغانستان دو میلیارد و 800 میلیون دلار به استثناء مواد نفتی و مشتقات آن می باشد که 60 درصدش مربوط به خراسان رضوی است. نگاه ما این است که کالاهای وارداتی ایرانی از حوزه غرب افغانستان به جنوب و جنوب شرق این کشور نیز صادر شود.
وی افزود: همچنین لازم است بازارهای جدیدی برای کالاهای ایرانی در افغانستان ایجاد شود زیرا محصولات ایران از نظر استاندارد کیفی و قیمت بسیار مناسب هستند. فرهنگ مصرف در افغانستان مشابه ایران است و بر این اساس نیازمند گسترش صادرات و واردات کالا بین دو کشور هستیم .
8005/1858
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.