مرجان اکبری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در کاوش سال 1388 شهرتپه در شهرستان درگز تعدادی ظرف سفالی متعلق به دوران اشکانی به دست آمد که یکی از آثار شاخص به دست آمده ظرفی موسوم به جام میثاق است.
وی اضافه کرد: دشت درگز در شمال شرقی ایران به علت موقعیت مکانی خود به عنوان یکی از دروازه های ارتباطی بین فلات ایران و آسیای مرکزی به ویژه در دوره اشکانی از اهمیت فراوانی برخوردار بوده است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: محوطه باستانی شهرتپه با وسعتی بیش از 60 هکتار به عنوان وسیع ترین محوطه دوره اشکانی دشت درگز، توجه بسیاری از پژوهشگران را به خود جلب کرده و بر این اساس کاوشهایی در آن صورت گرفته است.
اکبری افزود: غالب آثار فرهنگی و به ویژه سفالهای شهر تپه قدمتی تاریخی دارد و متعلق به دوره اشکانی است.
وی ادامه داد: جام میثاق اثری از جنس سفال قرمز صیقلی به ارتفاع 22.5 سانتی متر و قطر بدنه 13 سانتی متر است که با استفاده از چرخ ساخته شده است.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: دو لوله در بخش تحتانی ظرف وجود دارد که با توجه به این دو لوله به نظر می رسد همزمان دو شخص از مایع موجود در آن استفاده می کرده اند.
اکبری افزود: در دورانهای قدیم این نوع ظروف، کارکرد مذهبی داشته است و برای بستن عهد و پیمان دو شخص و با عنوان ظرف میثاق از آنها استفاده می شده است.
هم اکنون استان خراسان رضوی هزار و 570 اثر تاریخی ثبت شده در فهرست ملی دارد.
1922/7496
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.