به گزارش ایرنا، غاده هیجاوی از کشور کویت و رئیس منطقه آسیا و اقیانوسیه، احمد صالح یوسف الفارسی از کشور عمان و ویدا توحدی مشاور معاون صنایع دستی کشور به عنوان گروه ارزیاب شورای جهانی صنایع دستی امروز برای بررسی پرونده ثبت جهانی شدن توبافی وارد خراشاد شدند.
این گروه در ابتدا از کارگاه های توبافی این روستا بازدید کردند و در خصوص نحوه بافندگی، رنگریزی، چله کشی، تاثیر این هنر در اقتصاد خانوارها، آموزش و غیره با هنرمندان این صنعت قدیمی به گفت و گو پرداختند.
میزان درآمد کسب شده از این صنعت و تاثیر آن بر معیشت خانوارها از اهمیت ویژه ای در روند بررسی برخوردار بود.
مردم روستای خراشاد نیز به گرمی از این گروه استقبال کردند. مربیان این هنر با اشاره به احیای مجدد توبافی از یک دهه قبل در روستای خراشاد به تبیین چگونگی آموزش آن پرداختند.
بازدید از کارگاه رنگریزی، فروشگاه و بازارچه صنایع دستی، از دیگر برنامه های این گروه ارزیاب بود.
گروه ارزیاب شورای جهانی صنایع دستی امروز عصر پس از اتمام روند بررسی در جلسه ای با حضور مسئولان استان به تشریح نتایج حاصل از این سفر می پردازند.
گزارش ارزیابی ها پس از تنظیم به شورای جهانی صنایع دستی مستقر در کشور انگلیس ارسال، از آنجا پنج قاره که اعضای این شورا در مناطق دیگر هستند نظر می دهند و رای نهایی مجدد در شورای جهانی صنایع دستی صادر می شود.
انتخاب خراشاد در استان خراسان جنوبی به عنوان روستای جهانی پارچه بافی در صادرات این محصول به عنوان یک برند بسیار موثر خواهد بود.
خراشاد در 25 کیلومتری جنوب شرقی بیرجند واقع شده و از مناطق خوش آب و هوای خراسان جنوبی است.
پارچه بافی در این روستا ریشه تاریخی دارد و قرن ها است که این صنعت رواج دارد، همچنین توبافی خراشاد سال 95 ثبت ملی شد. قدمت برخی کارگاه‌های پارچه بافی در خراشاد به بیش ‌از یک قرن می ‌رسد.
هم اکنون 170‌ کارگاه توبافی در این روستا فعال است.
9893 * 6054
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.