گفتگوی اختصاصی پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران -تهران

گفت و گوی جی پلاس با بسکتبالی ها درباره انتخابات فدراسیون؛

مصطفی هاشمی: رئیس جدید باید سالم و بسکتبالی باشد/ آرن داوودی: در لیگ فعلی نشانی از رقابت و پیشرفت نیست!

انتخابات فدارسیون بسکتبال در حالی صبح فردا (شنبه) برگزار می شود که در نهایت سه نامزد دیگر هم به تایید صلاحیت شده ها اضافه شدند تا تعداد کاندیدای رقابت اصلی برای ریاست به عدد چهارده نفر برسد؛ چهارده کاندیدایی که از بین بیست و چهار ثبت نام کننده تایید صلاحیت شده اند.

به گزارش خبرنگار ورزشی جی پلاس؛ شمار زیاد ثبت نام کننده ها و صدالبته نبود نامزد شاخص و برجسته، تکلیف انتخابات فدراسیون مهم بسکتبال را در فاصله یک روز مانده به برگزاری هم همچنان مبهم نگه داشته و هنوز هیچ کسی نمی تواند با اطمینان از نتیجه این مجمع انتخاباتی صحبت کند. به همین دلیل روز مجمع و نظرات و مطالبات اعضای مجمع و همچنین صحبت های کاندیدهای ریاست می تواند بر خلاف سایر مجامع، تاثیر زیادی در آراء داشته باشد.

در میان نظر دو چهره شاخص بسکتبال ایران در میان مربیان و بازیکنان را درباره رئیس آینده بسکتبال و مسیر آینده این فدراسیون جویا شدیم؛ آرن داودی که در دوره گذشته نماینده بازیکنان بود و مصطفی هاشمی که پر افتخار‌ترین مربی ایران در رده باشگاهی است.

مصطفی هاشمی که سال هاست یکی از منتقدان اصلی محمود مشحون (رئیس کنونی فدراسیون) به حساب می آید؛ خوش نامی، بسکتبالی بودن و البته توانایی در جذب منابع مالی را از خصایص مورد نیاز رئیس آینده بسکتبال می داند.

رئیس بسکتبال باید انسان سالمی باشد

سرمربی تیم بسکتبال مهرام در گفت و گو با خبرنگار جی پلاس می گوید: شاید خیلی ها مخالف باشند اما نظر شخصی من این است که رئیسی که فردا انتخاب می شود بیش از هر چیز باید سالم باشد. چرا که اگر انسان سالمی باشد منتقد را می پذیرد، از بزرگ شدن و پیشرفت دیگران ناراحت نمی شود و شایسته سالاری را رواج می دهد.

هاشمی در ادامه به یکی از مشکلات اصلی بسکتبال یعنی مسائل مالی نیز اشاره می کند: مدیری که می آید باید بتواند منابع مالی ای را بیاورد که استمرار داشته باشد. اسپانسر و بنگاه های اقتصادی قدرتمند را به بسکتبال وصل کند تا بسکتبال ایران دیگر مشکل مالی نداشته باشد.

مدیریت ذاتی است نه تربیت شدنی

خیلی ها معتقدند در دوران مشحون مدیری تربیت نشده تا امروز جای او را بگیرد. پر افتخار ترین مربی باشگاهی ایران اما به کلی با این گزاره مخالف است و می گوید: به نظر من اصلا گفتن چنین چیزی درست نیست. قرار نبوده این اتفاق بیافتد و به نظر من مدیر اصلا تربیت کردنی نیست. مدیریت، امری ذاتی است. برخی توانایی و تجربه های مختصر دیگر می ماند که با آزمون و خطا در کار بدست می آید و نیازی به تربیت شدن وجود ندارد.

ده سال پیش افق دیدمان رسیدن به تیم های اروپایی بود

مصطفی هاشمی در پاسخ به این سوال که چرا بسکتبال ایران در سال های اخیر دچار رکود و حتی روند نزولی شده به جی پلاس می گوید: این ماجرا یکی از ابهام ها و سوال های خود ما هم از رئیس قبلی بسکتبال است. ما در سال هشتاد و شش برای اولین بار قهرمان آسیا و المپیکی شدیم و افق دیدمان نزدیک شدن به تیم های سطح دوم اروپا بود. امروز اما پس از ده سال به سطح دوم اروپا که نرسیده ایم هیچ، از سطح اول آسیا هم پایین آمده ایم!

استعداد یابی نکردیم!

او البته راهکاری که فکر می کند درست است را هم این طور ارائه می دهد: اگر همان سال ها می رفتیم استعدادهای خوب را شناسایی می کردیم و به فکر آینده بودیم، امروز چند بازیکن مثل حدادی و دیگر ستاره هایمان داشتیم و می توانستیم خلاءهای موجود را بپوشانیم.

هاشمی که سال ها منتقد مشحون بود، پس از رفتن او اینطور درباره اش صحبت می کند: او انسان بزرگی بود و خدمات زیادی به بسکتبال کرد که نمی توان منکر آن ها شد. با این حال باید بپذیریم در دوران پایانی، روند نزولی داشت که امیدوارم با آمدن رئیس بعدی شاهد رشد دوباره این رشته باشیم.

در بسکتبال دیگر خبری از رقابت و پیشرفت نیست!

اما آرن داوودی هم به عنوان یکی از ملی پوشان گذشته و بازیکنان خوب این فصل لیگ معتقد است کسی باید رئیس آینده بسکتبال شود که مشکلات امروز این رشته را بشناسد و این رشته دانشگاهی را یک بار دیگر به دوران رشدش برگرداند.

آرن در گفت و گو با خبرنگار جی پلاس در ابتدا به وضعیت نا مساعد لیگ اشاره می کند: وضع لیگ امسال را ببینید. تیم ما که دوم جدول است، هفت هشت بازی را با اختلاف بالای چهل امتیاز برده و این یعنی نشانی از رقابت در لیگ وجود ندارد. ده سال پیش که قهرمان آسیا شدیم، نه دوتا بلکه بیش از ده تیم خوب داشتیم که شرایط نزدیکی داشتند و برای بسکتبال هزینه می کردند. خارجی های خیلی خوب به لیگ مان می آمدند و نتیجه اش هم رشدی بود که در یک دهه گذشته شاهدش بودیم.

گادر راس سابق تیم ملی ادامه می دهد: بسکتبال ایران طرفدار و پتانسیل بسیاری دارد و در شهرهای زیادی سالن ها همیشه برای دیدن لیگ پر می شود. با این حال، معتقدم حال بسکتبال خوب نیست و دیگر نشانی از پیشرفت در آن وجود ندارد.

داوودی در پایان به جی پلاس گفت: امیدوارم کسی بیاید که درد بسکتبال را بفهمد و شرایط را طوری کند که بسکتبالیست بدون دغدغه مالی و شغل دوم، فقط به دنبال رشد و پیشرفتش باشد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.