گزارش اختصاصی جی پلاس؛

تاریخچه حضور والیبال ایران در رقابت های قهرمانی جهان/ شاگردان ایگور و تجربه ششمین حضور

تیم ملی والیبال ایران همراه با ایگور کولاکوویج برای ششمین بار و چهارمین بار پیاپی جواز حضور در رقابت های قهرمانی جهان را کسب کرد.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش سرویس ورزشی جی پلاس، تیم ملی والیبال ایران در رقابت های انتخابی قهرمانی جهان در سال 2018 موفق شد جواز حضور در این مسابقه ها را کسب کند.

ملی پوشان ایران که میزبان بازی های گروه A رقابت های انتخابی آسیا بودند با نتایج مشابه 3 بر صفر برابر کره جنوبی، چین، قزاقستان و قطر با اقتدار و صدرنشینی راهی رقابت های جهانی شد.

حضور در نوزدهمین دوره رقابت های قهرمانی جهان که به میزبانی ایتالیا و بلغارستان برگزار می شود، ششمین حضور ایران در این رقابت هاست.

1970 بلغارستان و مقام بیست و یکمی 

تیم ملی والیبال ایران برای نخستین بار در دوره هفتم رقابت های قهرمانی جهان و در سال  1970 به این رقابت ها راه یافت. بلغارستان میزبان این دوره از مسابقه ها بود و تیم ملی ایران هم اولین حضورش را در این مسابقه های مهم تجربه کرد. بلغارستان میزبان، بلژیک، یوگوسلاوی، ایتالیا و اسرائیل، هم گروه های ایران در این دوره بودند.

ایران با هدایت "میروسلاو اجیم" هر 5 بازی خود در این رقابت ها را با شکست پشت سرگذاشت. 

نتایج ایران به شرح زیر بود:

ایران 2-3 یوگوسلاوی

ایران صفر – 3 اسرائیل

ایران صفر- 3 بلغارستان

ایران صفر- 3 بلژیک

ایران صفر- 3 ایتالیا

آلمان شرقی، بلغارستان و ژاپن در این دوره از رقابت ها اول تا سوم شدند.

1998 ژاپن و مقام نوزدهمی

بیست و هشت سال طول کشید تا والیبال ایران دومین حضورش در قهرمانی جهان را تجربه کند و این بار ملی پوشان ایران موفق شدند جواز حضور در رقابت هایی را که ژاپن میزبان بود کسب کنند.

فوموهیکو ماتسوموتو ژاپنی برای دومین بار روی نیمکت سرمربی گری تیم ملی ایران نشست و همراه تیم ملی ایران در رقابت هایی که کشور خودش میزبان بود، شرکت کرد.

در این دوره والیبالیست های ایران در گرفتن یک ست از حریفان خود ناکام بودند و تمام بازی های خود را سه بر صفر به حریفان قدرتمند خود کوبا، لهستان و آرژانتین واگذار کردند.

در این دوره هم ایتالیا، یوگوسلاوی و کانادا اول تا سوم شدند.

تیم ملی ایران در این دوره همراه با الجزایر، چک، مصر، تایلند و ترکیه در جایگاه نوزدهم مشترک قرار گرفت.

2006 ژاپن و مقام بیست و یکمی

بعد از یک دوره غیبت تیم ملی والیبال ایران بازهم موفق شد راهی رقابت های جهانی شود. 

سومین حضور هم تفاوت زیادی با حضورهای دیگر ایران در رقابت های جهانی نداشت. 

بلغارستان، ایتالیا، جمهوری چک، آمریکا و ونزوئلا هم گروه های شاگردان "میلوراد کیجاچ" صربستانی در تیم ملی ایران بودند.

تیم ملی ایران در پایان این رقابت ها نیز با 5 باخت پیاپی و به مانند دوره های گذشته در قعر گروه خود جای گرفت و در نهایت هم بیست و یکم شد.

نتایج تیم ملی به شرح زیر است:

ایران 3 – صفر جمهوری چک

ایران یک – 3 ونزوئلا

ایران یک - 3 ایتالیا

ایران صفر – 3 بلغارستان

ایران صفر– 3 آمریکا

2010 ایتالیا و تکرار مقام نوزدهمی در جهان

این بار حضور ایران در رقابت های جهانی با وقفه رو به رو نشد و تیم ملی ایران موفق شد برای نخستین بار در تاریخ دو دوره پشت سرهم در این رقابت ها حاضر شود.

شاگردان مرحوم حسین معدنی در این دوره با ایتالیای میزبان، مصر و ژاپن هم گروه شدند.

این دوره برای ایران با مقام نوزدهمی به پایان رسید اما اتفاق مهم برای والیبال ایران کسب اولین برد در این رقابت ها بود.

ژاپن اولین تیمی بود که در رقابت های جهانی برابر ایران شکست می خورد و تیم ملی ایران موفق شد با نتیجه 3 بر یک برابر ژاپن صاحب برتری شود.

تیم ملی در سه ست پیاپی مغلوب مصر شد اما نمایش فوق العاده ای برابر ایتالیای میزبان داشت و ایتالیا با سختی و با نتیجه 3 بر 2 ایران را شکست داد.

بازی که جزو مسابقه های به یادماندنی محسوب می شود و درگیری های زیادی میان بازیکنان دو تیم صورت گرفت.

برزیل در این دوره به مقام قهرمانی رسید.

2014 لهستان و مقام ششمی

تیم ملی والیبال ایران در سومین دوره حضور متوالی خود در رقابت های جهانی نمایش فوق العاده ای با اسلوبودان کواچ داشت.

ملی پوشان ایران در این دوره با فرانسه، آمریکا، ایتالیا، بلژیک و پورتوریکو هم گروه شدند. نمایش تیم ملی در سال های گذشته باعث شد که همه انتظار نتایج بهتری نسبت به دوره های گذشته این رقابت ها داشته باشند.

همین اتفاق هم رخ داد و تیم ملی در پایان در جایگاه مناسب ششمی جهان قرار گرفت.

در دور گروهی شاگردان کواچ ایتالیا، آمریکا، بلژیک و پورتوریکو را بردند و با یک باخت برابر فرانسه با 11 امتیاز در جایگاه دوم گروه خود قرار گرفتند.

در دور دوم نیز ایران با فرانسه، لهستان، آمریکا، صربستان، آرژانتین، ایتالیا و استرالیا هم گروه شدند. نمایش خوب ایران ادامه داشت.

استرالیا، آرژانتین، صربستان سه تیم مغلوب برابر ایران بودند اما لهستانی ها موفق شدند 3 بر 2 ایران را ببرند. برد مقابل ایتالیا و باخت برابر فرانسه در دور اول در این مرحله هم محسوب شد.

با این نتایج تیم ایران با 15 امتیاز در جایگاه سوم گروه قرار گرفت و همراه با فرانسه و لهستان به دور بعد راه یافت.

برای صعود به جمع چهارتیم برتر رقابت های قهرمانی جهان ایران باید به مصاف فرانسه و آلمان می رفت. تیم ملی 3 بر صفر برابر آلمان و 3 بر 2 برابر فرانسه شکست خورد ونتوانست جایی در نیمه نهایی داشته باشد.

در بازی تعیین تیم های پنجم و ششم نیز ایران 3 بر صفر مغلوب روسیه شد و در جایگاه ششم قرار گرفت.

لهستان، برزیل و آلمان نیز به ترتیب اول تا سوم شدند.

2018 و ششمین حضور

تیم ملی درششمین حضور خود در رقابت های جهانی که چهارمین حضور پیاپی نیز به حساب می آید شرایط متفاوتی دارد. اگر ششمی در دوره قبل یک نتیجه درخشان برای والیبال ایران به شمار می رود اما علاقمندان والیبال در این دوره انتظارات بیشتری دارند چرا که والیبال ایران در میان قدرت های برتر جهان جای خود را پیدا کرده است.

دیگر برد برابر تیم های به مانند آمریکا، برزی و روسیه شگفتی محسوب نمی شود و شاید انتظار برد برابر این تیم ها بیشتر هم شده است.

البته باید این موضوع را درنظر گرفت که تمام تیم های مدعی در رقابت های قهرمانی جهان با تمام قوا می آیند و کار برای نتیجه گرفتن و رفتن روی سکو برای تیم ملی ایران آسان نیست.

باید منتظر ماند و دید شاگردان ایگور کولاکوویچ در نوزدهمین دوره رقابت های قهرمانی جهان که به میزبانی مشترک ایتالیا و بلغارستان برگزار می شود چه نتیجه ای را کسب می کنند.

دیدگاه تان را بنویسید