کمالی مشاور عالی فرمانده قرارگاه مهارت آموزی سربازان گفت: با همکاری نیرو‌های مسلح در سازمان‌هایی مانند وزارت کار، سازمان فنی و حرفه‌ای، وزارت آموزش و پرورش، وزارت جهاد کشاورزی و سایر وزارت خانه‌هایی که به نوعی با مسئله مهارت آموزی جوانان کشور ارتباط دارند، سازوکاری بر اساس نقشه راه تعیین شده که این نقشه، از ۱۵ لایحه تشکیل و دارای ۵۴ شاخص و ۲۰۰ برنامه است تا آن‌ها در این راستا بتوانند علاوه بر بحث دفاعی و امنیتی، در نیرو‌های مسلح کار و حرفه‌ای یاد بگیرند.

جی پلاس؛ سردار کمالی گفت: قرارگاهی تحت عنوان قرارگاه مرکزی مهارت آموزی در نیرو‌های مسلح تشکیل شده است.

موسی کمالی مشاور عالی فرمانده قرارگاه مهارت آموزی سربازان نیرو‌های مسلح درباره توانمدسازی سربازان گفت: سربازی یکی از ارکان دفاعی و امنیتی کشور است و در این راستا سربازان باید از امنیت کشور دفاع کنند. قرارگاهی تحت عنوان قرارگاه مرکزی مهارت آموزی در نیرو‌های مسلح تشکیل شده که این قرارگاه در ارتش، سپاه، نیروی انتظامی و وزارت دفاع هم مشابه آن شکل گرفته است.

کمالی ادامه داد: با همکاری نیرو‌های مسلح در سازمان‌هایی مانند وزارت کار، سازمان فنی و حرفه‌ای، وزارت آموزش و پرورش، وزارت جهاد کشاورزی و سایر وزارت خانه‌هایی که به نوعی با مسئله مهارت آموزی جوانان کشور ارتباط دارند، سازوکاری بر اساس نقشه راه تعیین شده که این نقشه، از ۱۵ لایحه تشکیل و دارای ۵۴ شاخص و ۲۰۰ برنامه است تا آن‌ها در این راستا بتوانند علاوه بر بحث دفاعی و امنیتی، در نیرو‌های مسلح کار و حرفه‌ای یاد بگیرند.

 

15 ساله ها می توانند در سامانه سرباز ماهر ثبت نام کنند

 

مشاور عالی فرمانده قرارگاه مهارت آموزی سربازان افزود: سامانه‌ای با عنوان سرباز ماهر طراحی شده که کلیه جوانان که به سن ۱۵ سال تمام رسیده‌اند، می‌توانند در این سامانه ثبت نام کنند سپس از طریق سازمان وظیفه عمومی، بر اساس مهارتی که دارند تقسیم می‌شوند. کسانی که دارای مهارت و گواهینامه هستند، ما به آن‌ها مشوق‌هایی مانند تعیین محل خدمت، بخشش اضافه خدمت، درجه، مرخصی و نظایر آن‌ها که ۳۴ مشوق در نظر گرفته‌ایم. اعطاء خواهد شد. کسانی که مهارت دارند، اما گواهینامه ندارند، با همکاری سازمان فنی و حرفه‌ای، از آن‌ها آزمون گرفته خواهد شد و کسانی که قبول شوند، گواهینامه برای آنها صادر می‌شود. دسته بعدی کسانی هستند که ما بر اساس توان نیرو‌های مسلح و امکاناتی که دارند، مشاغل و مهارت‌هایی را با همکاری وزارت کار، جهاد کشاورزی و ارتباطات پیش بینی کردیم که جوانان بعد از یاد گرفتن کار، گواهینامه دریافت می‌کنند.

 

هر سرباز یک مهارت تخصصی و یک مهارت عمومی را بگذارند

 

کمالی گفت: شعار ما این است که هر سرباز یک مهارت تخصصی و یک مهارت عمومی را بگذارند. فعلا این موضوع الزامی نیست. این نقشه راه ما ۵ ساله است. امیدواریم که در ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ همه سربازان را پوشش دهیم. در زمانی که این نقشه اجباری می‌شود، باید شعار هر سرباز یک مهارت تخصصی و یک مهارت عمومی تحقق بیدا کند. برای مثال در ۱۴۰۰ برای حدود ۷۰ درصد سربازان  برنامه ریزی شده است.

وی ادامه داد: اولویت اول ما جوانان فاقد مدرک هستند. برای مشمول فارغ التحصیل، برنامه ریزی‌هایی با همکاری وزارت علوم، دانشگاه آزاد و معاونت علمی ریاست جمهوری، صورت گرفته است. آن‌ها مهارت‌هایی که مرتبط با رشته تحصیلی خودشان است می‌گذرانند. در حال حاضر دانشگاه‌های کشور آموزش مهارت را شروع کرده‌اند؛ بنابراین این آموزش‌ها برای همه است، ولی آموزش تخصصی مربوط به رشته تخصصی تحصیلی است. هدف ما از یادگیری مهارت، ورود به دنیای اشتغال است. ما با دستگاه‌های دولتی برنامه ریزی کردیم که با ۳۳ دستگاه تفاهمنامه امضاء کنیم. در حال با ۲۶ دستگاه امضاء انجام شده است. این دستگاه‌ها دو دسته هستند، یکی آموزشی مانند وزارت آموزش و پرورش و سازمان فنی و حرفه‌ای و دسته بعدی دستگاه‌هایی هستند که مربوط به اشتغال جوانان است مانند وزارت کشور و وزارت کار که در حال حاضر وزیر کشور بخشنامه‌ای صادر کرده که همه استانداری‌ها کمیته آموزش و اشتغال تشکیل دهند./ باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.