رونمایی از سند راهبردی تربیت بدنی و ورزش؛
صالحیامیری: ورزش باید معنویت و اخلاق داشته باشد وگرنه مثل کشورهای همسایه میشویم که ورزشکاران اجارهای دارند و فقط به دنبال مدال هستند
رئیس کمیته ملی المپیک گفت: گفتمان حاکم در ورزش باید استراتژیک باشد. در واقع باید به ورزش کلان و آیندهنگر توجه شود. ورزش باید روح، معنویت و اخلاق داشته باشد و باید به این سمت حرکت کنیم، وگرنه مثل کشورهای همسایه میشویم که ورزشکاران اجارهای دارند و فقط به دنبال مدال هستند.
جی پلاس، مراسم رونمایی از سند راهبردی تربیت بدنی و ورزش مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب و همچنین تجلیل از فدراسیونهای فعال در عرصه کمکهای مومنانه صبح امروز در محل آکادمی ملی المپیک و پارالمپیک برگزار شد.
در این مراسم رضا صالحیامیری رئیس کمیته ملی المپیک، مهدی علینژاد معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش، عبدالحمید احمدی معاون توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش، مهین فرهادیزاد معاون توسعه ورزش بانوان وزارت ورزش، مهدی میرجلیلی رئیس سازمان بسیج ورزشکاران و جمعی از روسای فدراسیونها و مسئولان حضور داشتند.
صالحیامیری در این مراسم اظهار داشت: ما وقتی از مردمداری حرف میزنیم، نیازمند فهم مردمی و تبیین آن و الگوسازی هستیم. دغدغه من این است که به صورت شعاری عمل نشود. امیدوارم نظام اسلامی از بحث شعار و پوستر خارج شود و وارد موضوع عمل کردن بشود.
وی افزود: اگر قرار باشد که به بحث تمدن سازی ورود شود، این کار باید به صورت عملی صورت بگیرد، نه شعاری. ما نیاز به یک روند تاریخی بلند مدت داریم. همچنین باید ظرفیت سازی مناسب برای یک جامعه تمدن ساز صورت بگیرد. ورود ظرفیت بزرگ اندیشه ورزی و ایجاد یک باور ملی از دیگر مسائل مرتبط با تمدن سازی هستند. ما باید بدانیم که ورزش چه جایگاهی در این تمدن نوین خواهد داشت.
رئیس کمیته ملی المپیک ادامه داد: گفتمان حاکم در ورزش باید استراتژیک باشد. در واقع باید به ورزش کلان و آیندهنگر توجه شود. ورزش باید روح، معنویت و اخلاق داشته باشد و باید به این سمت حرکت کنیم، وگرنه مثل کشورهای همسایه میشویم که ورزشکاران اجارهای دارند و فقط به دنبال مدال هستند. ما باید از سکه و سکو به سمت معنویت و اخلاق حرمت کنیم، در غیر اینصورت میمیریم. ورزشکاری که مدال بگیرد، اما اخلاق نداشته باشد، چه فایدهای دارد؟ پس روح حاکم در ورزش باید موضوع اخلاق باشد.
صالحی امیری گفت: موضوع آخر بحث دیپلماسی ورزشی است. این دیپلماسی مسیری برای افزایش قدرت است و باید به آن توجه شود.
همچنین مهدی علینژاد گفت: بسیاری از اتفاقات در جوامع مدرن خیلی سمت و سوی الهی ندارد و جنگ قوای خیر و شر وجود دارد، اما این موضوع در دنیای امروزی خیلی روشنتر اتفاق میافتد. اگر در ورزش قهرمانی رویکرد دینی و اسلامی نباشد، شرایط خوبی رقم نخواهد خورد. در بیانیه گام دوم انقلاب مسائلی همچون توجه به شعائر اسلامی در ورزش وجود دارد. سجده شکر در یک مسابقه ارزش و اهمیت زیادی دارد و ما حتی به دلیل مخالفت دنبال غرب با این نگاه، با جرایم مواجه شدهایم. باید نگاه دینی در ورزش حاکم باشد.
وی افزود: بعضاً میبینیم که در ساخت و سازها توجه نمیشود و برای یک مجموعه، یک نمازخانه کوچک با شرایط خاص ساخته میشود که این خوب نیست.
معاون وزیر ورزش گفت: ورزشکاران ما سفرای جمهوری اسلامی در دنیا هستند، به ویژه بانوان که نماد یک تفکر هستند. برای حضور بانوان محجبه سالها زحمت کشیده شده و حالا تبدیل به یک باور شده است. این نکته باید پررنگتر شود که ورزشکار یک الگو داخلی و بینالمللی باشد. در این مسیر باید به مربیان توجه کرد، چون آنها ورزشکاران را میسازند.
علینژاد عنوان کرد: آیا نخبگان ورزشی ما میتوانند یک الگویی برای سبک زندگی ایرانی و اسلامی باشند؟ من به این موضوع تردید دارم و باید به گذشته برگردیم تا دلیلش را بدانیم.
وی خاطرنشان کرد: چین در طول سی سال ووشو را به عنوان یک ورزش ملی گسترش داد، ولی ما با ورزش ملی خودمان چه کردیم؟ ما باید به عقب برگردیم تا چراغ راه آینده را پیدا کنیم.
وی گفت: باید به جوانان اعتماد کنیم. خوشبختانه در دوره جدید وزارت ورزش این نکته حاکم است و جوانان انقلابی و توانا وارد شدهاند، البته باید بیشتر در این مسیر حرکت کنیم و از تجریبات بزرگان بهره ببریم تا چهل سال دوم انقلاب، سالهای بهتری باشد.
در پایان این مراسم و پس از سخنرانی افراد، از فدراسیونهایی که در رزمایش کمکهای مومنانه حضور فعال داشتند، تقدیر به عمل آمد.
دیدگاه تان را بنویسید