نقش جدی تغذیه در مبارزه با استرس

استرس می تواند بر انتخاب های غذایی تاثیرگذار باشد، پس نمی توان نقش استرس را در برنامه غذایی نادیده گرفت.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس، آیا زمانی که استرس دارید میل به مصرف غذا دارید؟ اگر این طور است، شما فقط چنین ویژگی را ندارید. این واقعیت است که استرس می‌تواند بر انتخاب‌های غذایی تأثیر بگذارد، با این حال آیا غذاها یا مواد مغذی می‌توانند به شما در کاهش استرس کمک کنند؟

 

پاسخ به استرس و اضطراب

وقتی احساس اضطراب یا استرس می‌کنید، سیستم عصبی مرکزی شما هورمون‌های استرس مانند آدرنالین و کورتیزول را آزاد می‌کند. این هورمون‌ها بدن شما را برای عمل مقابله با اضطراب آماده می‌کنند. به عنوان مثال ضربان قلب افزایش می‌یابد، فشار خون بالا می‌رود و ممکن است دفعات تنفس شما افزایش یابد.

طولانی شدن استرس می‌تواند باعث مشکلات سلامتی شود. علاوه بر احساس اضطراب، بسیاری از افراد ممکن است افسرده شوند و برای داشتن یک خواب خوب مشکل پیدا کنند یا مشکلات گوارشی را تجربه کنند.

مطالعات اخیر تأثیر مواد مغذی مانند ویتامین‌ها و مواد معدنی بر عملکرد عادی مغز را نشان داده‌اند. برای تأمین املاح و ویتامین‌های مورد نیاز بدن نیازی نیست شما مکمل مصرف کنید. بهترین راه برای تأمین آنها از طریق غذاهایی است که می‌خورید. به عنوان مثال، میوه‌ها و سبزیجات حاوی آنتی اکسیدان از جمله ویتامین‌های A، C،E و سلنیوم و دریافت کافی ویتامین‌های گروه B شامل B1،B6،B9،B12 به همراه سایر مواد مغذی هستند که ممکن است با هم در جهت تقویت سلامت عمل کنند و بسیاری از غذاها مانند غلات کامل، میوه، سبزیجات، لبنیات، حبوبات و گوشت انواع ویتامین‌های گروه B را به طور طبیعی تأمین می‌کنند.

 

مبارزه با استرس

یکی از بهترین کارهایی که می‌توانید برای کنترل استرس خود انجام دهید پیروی از یک برنامه غذایی متعادل، متنوع و سالم است. تنوع بدین معنی است که از همه گروه‌های غذایی اصلی شامل گروه نان و غلات، شیر و لبنیات، حبوبات و مغز دانه، گوشت و تخم مرغ، میوه‌ها، سبزی‌ها و همچنین شرکت در فعالیت بدنی منظم برای مدیریت استرس مفید است. پنج دقیقه ورزش در روز می‌تواند مفید باشد. یک متخصص تغذیه می‌تواند به شما کمک کند تا یک برنامه غذایی سالم و متناسب داشته باشید.

البته فعالیت‌هایی مانند مدیتیشن، تصویرسازی هدایت شده و یا ورزش‌های هوازی و یوگا، معاشرت با دوستان و آشنایان برای حمایت عاطفی در شرایط استرس زا، می‌تواند به شما در کاهش استرس کمک کند.

دیدگاه تان را بنویسید