با توجه به این که تردد بیشتر باعث ابتلای بیشتر و شیوع کرونا می شود، بنابر این افرادی که علائم ابتلا به کرونا دارند می توانند با سامانه 4030 تماس بگیرند.

به گزارش جی پلاس، وقتی سر و کله ی یک بیماری مرموز مسری پیدا می شود، دیگر ذهنت دچار وسواس شده و حتی با یک سرفه و عطسه ساده به این فکر می کنی که شاید من هم..... "کووید 19" یا کرونای معروف، همان بیماری مرموزی است که همه ی ابعاد زندگی را تحت تأثیر قرار داده و بدجور در روزمرگی های ما جاخوش کرده است!

گویا حالا حالاها باید به زندگی با کرونا عادت کنیم اما برای رفع نگرانی های خود از امکان ابتلا به این بیماری، وزارت بهداشت با همکاری بنیاد برکت امام خمینی (ره)، سامانه 4030 را راه اندازی کرده و مردم می توانند در صورت مشکوک بودن و یا داشتن برخی علائم این بیماری با این سامانه تماس گرفته و از مشاوره رایگان اپراتورهای آن در خصوص اقدامات اولیه و ثانویه درمانی استفاده کنند.

در بخش اول این گفتگو  در خصوص وضعیت غربالگری بیماران مشکوک به کرونا، نحوه فعالیت سامانه 4030 پس از شیوع کرونا و مهم ترین دغدغه ها و سؤالات این روزهای مردم از مشاوران این سامانه، با دکتر عالیه پوردست، متخصص عفونی و نماینده وزارت بهداشت در سامانه 4030 صحبت کرده که مشروح آن را در زیر می خوانید؛

 

غربالگری فعال و غیر فعال!

وی در ابتدا در خصوص شرایط غربالگری ویروس کرونا گفت: اگر افرادی به صورت دلبخواه به مراکز خصوصی مراجعه کنند و تست کرونا بدهند، این تست ها وارد آمار سامانه وزارت بهداشت نمی شود و جزء غربالگری فعال به حساب نمی آید اما اگر فردی علائم بالینی داشته باشد و به مراکز 16 ساعته و 24 ساعته وزارت بهداشت مراجعه کند و بر حسب علائم و تشخیص پزشک، اگر تستی برای او انجام شود، جزء غربالگری فعال و آمار وزارت بهداشت حساب می شوند.

او افزود: در ضمن پروتکل غربالگری تغییر کرده است مثلا قبلا سن بالای 50 سال را اگر علامت داشت غربالگری می کردند اما الان سن را بالاتر برده اند و شرایط خاصی را برای غربالگری مطرح کرده اند که تا حدودی هزینه های اضافی و نگرانی های بی مورد در مردم کاهش یابد.

دکتر پوردست در اینباره اشاره کرد: نگرش جدید در غربالگری حال حاضر این است که از هر کسی بی دلیل تست گرفته نشود و بیشتر برای مواردی که مشکوک هستند و افرادی که علائم فیزیکی دارند و باید در بیمارستان معاینه سرپایی شوند تست غربالگری توصیه می شود.

 نگرش جدید در غربالگری حال حاضر این است که از هر کسی بی دلیل تست گرفته نشود تا از هزینه ها و نگرانی های بی مورد مردم کاسته شود.

 

غربالگری علامتی و غربالگری آزمایشگاهی

وی همچنین انجام غربالگری را دو نوع عنوان کرد و گفت: چون کووید 19 یک بیمای مسری است، در یک سری افراد "غربالگری علامتی"  انجام می شود که حتما سرفه خشک، تب، لرز، از دست دادن حس بویایی و چشایی، تنگی نفس و سابقه تماس با افراد آلوده در آن ها وجود دارد.

این متخصص عفونی خاطرنشان کرد: یک سری افراد هم "غربالگری آزمایشگاهی" می شوند، مثلا افراد بالای شصت سال، بیماران زمینه ای، خانم های باردار، گروه های پر خطر مانند زندانیان علامت دار، کارکنان زندان که در تماس با زندانی مبتلا هستند، معتادین علامت دار، مددجویان و کارکنان مراکز درمان اعتیاد، اتباع خارجی علامت دار ساکن در مهمان سراها، اتباع داخلی که از کشورهای با شیوع بالا وارد می شوند و همچنین پرسنل بهداشتی و درمانی در بخش های ویژه.

او همچنین به بهداشت نیوز گفت: با توجه به تردد بیشتر افراد در اماکن شلوغ و ازدحام جمعیت و بالا رفتن آمار و مرگ و میر، به افرادی که علامت دار هستند به عنوان بیمار یابی فعال حتما توصیه شده که به مراکز 16 و 24 ساعته وزارت بهداشت برای غربالگری اولیه آزمایشگاهی مراجعه جدی داشته باشند.

 

2500 اپراتور فعال حضوری و غیر حضوری در سامانه 4030

پوردست با بیان اینکه در سامانه 4030 در هر شیفت بین 12 تا 15 نفر  به طور فیزیکی و ثابت فعال هستند، اضافه کرد: تعدادی از کارشناسان تغذیه وزارت بهداشت و روانشناسان هستند که حضور  فیزیکی ندارند و مجازی فعالیت می کنند. حدود 2 هزار نفر هم اپراتور غیرحضوری داریم.

وی در این خصوص ادامه داد: در مجموع حدود 2هزار و 500 نفر اپراتورهای حضوری و غیر حضوری سامانه 4030 هستند که سؤالات مردم را در دوشیفت کاری صبح و عصر جواب می دهند . با توجه به نیازسنجی انجام شده ممکن است شیفت شب را هم مانند قبل فعال کنیم.

نماینده وزارت بهداشت در سامانه 4030 اظهار داشت: اپراتورهای حضوری و غیر حضوری 4030 در روز به طور میانگین 700 مشاوره انجام می دهند و طی روزهای گذشته آمار مشاوره ها افزایش پیدا کرده است.

در مجموع حدود 2هزار و 500 نفر اپراتورهای حضوری و غیر حضوری سامانه 4030 هستند که سؤالات مردم را در دوشیفت کاری صبح و عصر جواب می دهند .

 

هیچ مبلغی بابت تماس ها از مردم کسر نمی شود!

دکتر پوردست در خصوص هزینه تماس با سامانه 4030 هم تأکید کرد: چه مردم از طریق تلفن ثابت تماس بگیرند چه موبایل، هزینه تماس کاملا رایگان است. مدت زمان مکالمه هم محدود نیست. اگر فردی فکر می کند در پایان تماس مبلغی از او کسر شده حتما به مسئولین 4030 مراجعه و این شبهه را برطرف کند.

او گفت: ما حتی کیفیت مکالمات  و پاسخ اپراتورها به سوالات مردم را به صورت رندوم بررسی می کنیم و اپراتورها را مدام تحت آموزش های به روز وزارت بهداشت قرار می دهیم و اگر اپراتورها سؤالی داشته باشند، در هر شیفت کاری جلسات آموزشی با حضور اپراتورها و پزشکان داریم  و نظارت مستقیم بر نوع پاسخ دهی اپراتورها داریم. بعضا کلاس های آموزشی دوره ای را خود بنده برای اپراتورهای حضوری و غیرحضوری برگزار می کنم تا بتوانند به نحو احسن به سؤالات مردم جواب دهند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
1 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1456102
  • منبع: بهداشت نیوز
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.