عضو هیئت رئیسه مجلس گفت: طبق اصل ۴۴ هنوز شرکتهای دولتی مناسبی هستند و می‌توان از آنها به عنوان منابع برای جاماندگان سهام عدالت استفاده کرد.

به گزارش جی پلاس،‌ سید ناصر موسوی لارگانی با اشاره به طرح جدید برخی از نمایندگان مجلس در خصوص جاماندگان سهام عدالت گفت: این طرح امضا شده اما در حال حاضر اعلام وصول نشده و مربوط به بحث جاماندگان سهام عدالت است و قصد پیگیری این موضوع را دارد.

وی گفت، تعدادی از کارمندان که در بعضی از سازمانها، ارگانها و ادارات هستند، در آن زمان سهام عدالت به آنها تعلق پیدا نکرده یا بعضی از خانواده‌ها هستند که آن زمان فرزند نداشتند و الان دو یا سه فرزند دارند. در این طرح به دنبال این هستند که جاماندگان را به نوعی مشمول سهام عدالت کنند.

منابع سهام عدالت از چه محلی تامین خواهد شد؟

عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در خصوص منابع سهام عدالت جاماندگان  گفت: در زمانی که بحث سهام عدالت مطرح شد، ما منبعی را از قبل تعریف نکرده بودیم، آمدن تعدادی از شرکت‌ها و کارخانجات دولتی مثل فولاد مبارکه (۲۰ درصد شرکت) یا بانک صادرات و شرکت‌های دیگری را برای سهام عدالت در نظر گرفتند. هم‌اکنون نیز می‌شود از بازگشتی سهام عدالت به دولت به عنوان یک منبع برای جاماندگان سهام عدالت در نظر گرفت.

وی افزود، طبق اصل ۴۴ هنوز شرکت هایی را داریم که دولتی هستند و می‌توان از آنها به عنوان منابع برای جاماندگان سهام عدالت استفاده کرد. همانطور که از اسم این سهام برمی‌آید می‌خواهد یک عدالت نسبی در جامعه ایجاد شود نه اینکه یک عده ای بتوانند از سهام عدالت  بهره مند شوند و عده ای نتوانند، در این مورد باید مخصوصاً به اقشار متوسط و متوسط رو به پایین توجه ویژه‌ای شود.

نماینده مردم فلاورجان در مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود، آنهایی که از نظر مالی وضعیت مالی خوبی دارند شاید اصلاً نیازی به این سهام نداشته باشند و اصلاً به آنها تعلق هم نگیرد، اما به نظر بنده اقشار متوسط و پایین باید به نوعی مشمول سهام عدالت شوند و از اموال دولتی قسمتی را برای سهام این افراد جامانده در نظر بگیرند.

چند برابر شدن سهام عدالتی که در اختیار دولت قرار دارد

لارگانی گفت: در خصوص ارزش سهام عدالت خیلی نمی توان نظر داد چراکه ارزش سهام عدالت نسبت به دو یا سه سال پیش متفاوت است. حتما در جریان هستید که دولت در سال ۹۴ اعلام کرد به سهام عدالتی که داده شده به اندازه ۵۴۰ هزار تومان است و مابقی را اگر کسی بخواهد کل یک میلیون تومان را سهام در اختیار بگیرد باید به صورت یکجا مبلغ آن را پرداخت کندکه بعضی افراد پرداخت کردند.

عضو هیئت رئیسه مجلس  ادامه داد، در حال حاضر  افرادی که پول را واریز کردند ارزش سهامشان در این بازه زمانی دو یا سه ساله که نوسانات در بازار ارز وجود داشته، تغییر محسوس و جدی داشته است. یعنی ارزش یک سهام یک میلیون تومانی در این چند سال به حدود ۱۶ میلیون تومان و سهام ۵۰۰ هزار تومانی به حدود ۸ میلیون تومان رسیده و حتی شاید در  روزهای اخیر تغییرات دیگری هم رخ داده باشد.

وی تاکید کرد، لذا ‌نمی‌توانیم بگوییم ارزش سهامی که قرار است به جاماندگان واگذار شود یا آنچه که به دولت بازگشت، در حال حاضر چقدر است.  اگر به این طرحی که مطرح است شورای محترم نگهبان ایراد نگیرد، برای سهام عدالت جاماندگان منبع یا منابعی را می‌توان برای آن مشخص کرد. قطعاً دیگر ارزش یک میلیون تومانی آن زمان شاید جوابگوی آن سهام نباشد و باید مبلغ بالاتری را در نظر بگیرند.

این نماینده مجلس در خصوص شیوه واگذاری سهام عدالت نیز گفت: قرار نیست هزینه‌ای توسط جاماندگان برای سهام عدالت پرداخت شود. اگر بخواهند طبق روال گذشته عمل کنند، درصدی از مبلغ را دولت به عنوان سهام عدالت در اختیار اقشار متوسط به پایین می گذارد و از سودی که حاصل میشود طلب دولت پرداخت میشود تا بعد این افراد جدید نیز مثل افرادی که در گذشته سهامدار بودند، صاحب سهام شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.